Gummerus

Uutta luettavaa suomeksi hyvänmielen kirjojen kuningattarelta – Koti pikkusaarella -sarja on Jenny Colganin rakastetuin

Jaa
Suolaisten tuulten saari (Gummerus) avaa Koti pikkusaarella -sarjan, jota brittilukijat pitävät skotlantilaisen Jenny Colganin rakastetuimpana. Seuraavat osat Vuorovetten ranta ja Maailman ääriin ilmestyvät yhteisniteenä kesäkuussa. Feelgoodin kuningatar tunnetaan Suomessa skotlantilaisesta kirjakaupasta ja majakkasaaren leipomosta kertovista kirjoistaan. Colganin romaaneja on myyty Suomessa jo yli 100 000 kappaletta.

Lontoossa työskentelevä lakifirman avustaja Flora ei voi kuvitellakaan, että palaisi kauas pohjoiseen tuuliselle Muren saarelle, missä hänen veljensä ja ikääntyvä isänsä hoitavat vanhaa maatilaa. Lontoossa on paitsi Floran ihastus, lakifirman pomo Joel, myös mahdollista unohtaa menneet. Yllättäen työreissu kuitenkin pakottaa Floran palaamaan kotisaarelle. Siellä Flora löytää äitinsä reseptikirjan ja hänen on kohdattava menneisyytensä. Mutta mitä tapahtuu, kun myös Joel saapuu vierailulle?

Jenny Colgan kirjoittaa esipuheessa, että tarina on hänelle hyvin henkilökohtainen, koska päähenkilö Floran tavoin hänkin palasi vuosien jälkeen synnyinseudulleen.

”Huomasin, että se oli odottanut minua kaikki nämä vuodet.”

Skotlantilaisen Jenny Colganin teoksia on kännetty 26 kielelle. Hyvän mielen romaanien kestosuosikin romaaneja on myyty maailmanlaajuisesti jo yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. Monet niistä sisältävät myös reseptejä. Suolaisten tuulten saari opastaa esimerkiksi omena-frangipani-piirakan tekoon.

Jenny Colgan: Suolaisten tuulten saari
alkuteos The Summer Seaside Kitchen

suomentanut Paula Takio

408 sivua

Ilmestynyt myös e- ja äänikirjana, lukija Anniina Piiparinen

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
040 7792942
pauliina.pietila@gummerus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Palkitun Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -dekkareita on myyty jo yli 100 000 kappaletta – Taivaankartano ilmestyy suomeksi 12.6.30.5.2023 09:17:26 EEST | Tiedote

Nopeasti bestseller-dekkaristiksi nousseen Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan kahta ensimmäistä osaa on myyty yhteensä jo yli 100 000 kappaletta ruotsiksi ja suomeksi. Kjellsdotterin viime vuonna ilmestynyt läpimurtoteos Kivipuiston tyttö (Gummerus) palkittiin Suurella äänikirjapalkinnolla Storytel Awards -gaalassa vuoden 2022 parhaana jännityskirjana. Kjellsdotterille on myös myönnetty Österbottens svenska kulturfondin palkinto Pohjanmaan tunnetuksi tekemisestä. Murhia Pohjanmaalla -sarjan toinen osa Taivaankartano (Gummerus) ilmestyy suomeksi 12.6.

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre22.5.2023 10:31:30 EEST | Tiedote

Kiertotalous on paras ja ehkä ainoa mahdollisuutemme elää nykyistä parempaa elämää rajallisten resurssien maapallolla, huomauttaa Pasi Nokelaisen uutuustietokirja Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta (Gummerus). Nokelaisella on hyviä uutisia: Kuluttamista ei tarvitse lopettaa, kun tavaroita käytetään palveluna omistamisen sijaan.

Ennakkotiedote: Kuinka suomalaisjuristi selviää vauva-arjesta Japanissa vailla kielitaitoa ja verkostoja? Kimono kireällä ilmestyy 7.6.12.5.2023 10:26:50 EEST | Tiedote

Anu Aspiala lähti vastasyntyneen esikoisensa kanssa vuodeksi Sapporoon puolisonsa työn vuoksi ja monien hulvattomien ja opettavaisten sattumusten kautta perehtyi äidin, lapsen ja perheen rooliin japanilaisessa kulttuurissa. Kimono kireällä – Kuinka selvisin vauvavuodesta Japanissa (Gummerus) vie keskelle teeseremoniaa huutavan vauvan kanssa, salakuvaamisen kohteeksi joutumista kauppareissulla ja ihmettelemään rokotuskäytäntöjä paikallisessa neuvolassa.

Nimitysuutinen: Aleksi Pöyry Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden ja digitaalisten kirjojen kustantajaksi11.5.2023 11:14:31 EEST | Tiedote

Kustannusalalla vuodesta 2008 työskennellyt Aleksi Pöyry aloittaa Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden ja digitaalisten kirjojen kustantajana sekä johtoryhmän jäsenenä 7.8.2023. Pöyry siirtyy Gummerukselle Storytelistä, missä hän on toiminut Pohjoismaiden Storytel Original -äänikirjatuotannoista vastaavana kustannuspäällikkönä. Ennen Storyteliä Pöyry työskenteli kustannuspäällikkönä Otavalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme