HUS

Uutta: Terveyskylän Kuulotalo jakaa tietoa kuulovioista ja ohjeita kuulonkuntoutukseen

Jaa

Terveyskylä-verkkopalveluun on juuri avattu Kuulotalo. Kuulotalo on rakennettu kaikille, joilla on kuulemisen ongelmia.

Kuulotalo tarjoaa helpon pääsyn erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden laatiman kuulonkuntoutukseen liittyvän tiedon äärelle. Moni läheinen, joka epäilee tai on huomannut lapsensa, kumppaninsa tai ystävänsä kuulon heikentyneen, saa Kuulotalosta tietoa ja neuvoja. Myös terveydenhuollossa työskentelevien ammattilaisten kannattaa perehtyä Kuulotalon sisältöihin.

Kuulotalo on tehty valtakunnallisessa yhteistyössä, mukana ovat kaikki sairaanhoitopiirit.

Tärkeää tietoa ja helppoja arjen neuvoja

Kuulotalo kokoaa yhteen tietoa kuuloaistin toiminnasta, erilaisista kuulovioista, tinnituksesta ja kuulovian monista tutkimuksista. Kuulotalosta saa tietoa siitä, miten kuulokojeet saa käyttöönsä ja miten niitä huolletaan. Moni muukin kuuntelun apuväline tulee Kuulotalossa kävijälle tutuksi.

Kuulonkuntoutukseen liittyy paljon tekniikkaa, mutta Kuulotalo tarjoaa myös mm. vinkkejä kuulovikaisen lapsen puheen ja kielen kehittämiseen. Ohjeita jaetaan myös esimerkiksi siihen, miten puheesta saa parhaiten selvää ja miten kuuloa voi harjaannuttaa.

Kuulonkuntoutus on monen eri ammattialan yhteistyötä. Kuulotalo esittelee, mitä kuntoutusohjaaja, sosiaalityöntekijä, puheterapeutti ja psykologi kuuloalalla tekevät.

Kuulotalon sisältöä kehitetään jatkuvasti

Kuulotalon kehitystyöhön kannustetaan osallistumaan kaikkia Kuulotalossa kävijöitä. Lähetä palautetta nykyisestä sisällöstä ja ehdota esimerkiksi uusia aiheita, niin Kuulotaloa kehitetään entistäkin paremmin käyttäjän tarpeisiin sopivaksi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Katja Liukkonen, Kuulotalon projektipäällikkö, sähköposti: katja.liukkonen(a)hus.fi

Kati Pajo, Kuulotalon projektikoordinaattori, sähköposti: kati.pajo(a)hus.fi

Tutustu meihin:

Terveyskyla.fi/Kuulotalo 

Mikä on Terveyskylä

Terveyskylä® tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.  

Julkisen palvelun sisällön ovat tuottaneet erikoissairaanhoidon asiantuntijat yhdessä potilaiden kanssa. 

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen.  Palvelut täydentävät perinteistä terveyden ja sairauden hoitoa. Terveyskylä tarjoaa välineitä ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon 

Terveyskylässä palvelee myös terveydenhuollon digitaalinen palvelukanava Omapolku®. Se sisältää lähetteellä toimivia digihoitopolkuja, etävastaanottoja ja kaikille avoimia omahoito-ohjelmia.

TerveyskyläPRO® on sosiaali- ​ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palveluportaali. Se täydentää ammattilaisten osaamista ja rohkaisee hyödyntämään uusia toimintat​​apoja omassa työssä.  

Tutustu Terveyskylään: terveyskyla.fi

Seuraa meitä Facebookissa: https://www.facebook.com/terveyskyla.fi

Seuraa meitä Twitterissä: twitter.com/Terveyskyla_fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme