Basam Books

Uutuuskirja avaa ikkunan vanhoillislestadiolaisten nuorten aikuisten elämään 2010-luvulla!

Jaa

Eveliina Viitasen tuore romaani on kertomus rakkaudesta ja henkilökohtaisten tabujen purkamisesta.

”Pidä kiinni kädestäni” (Basam Books 2021)
”Pidä kiinni kädestäni” (Basam Books 2021)

“Jos jotain päivä oli opettanut, niin sen, että vanhempia ohjasi näissä tilanteissa aina rakkaus. Rakkaus ja pelko. Ehkä se olikin usko, joka lopulta valinnan teki?”

22-vuotiaan Ylvan elämä menee sekaisin, kun kaveriporukkaan ilmestyy uusi jäsen. Ylva rakastuu Joosuaan, mutta mies painii oman menneisyytensä kanssa eikä osaa käsitellä tunteitaan. Sydän särkyneenä Ylva vaihtaa maisemaa ja tutustuu Pirkkaan, joka herättää hänen vielä uinuneen seksuaalisuutensa. Tunteet kiskovat Ylvaa kahtaalle. Samaan aikaan kätilöopinnoissa ammatillisuus ja vakaumus joutuvat törmäyskurssille pysäyttäen tutkimaan elämän harmaita sävyjä.

Eveliina Viitasen Pidä kiinni kädestäni (Basam Books 2021) on kertomus rakkaudesta ja henkilökohtaisten tabujen purkamisesta. Romaani avaa ikkunan vanhoillislestadiolaisten nuorten aikuisten elämään 2010-luvulla ja rakentaa siltaa molemminpuoliseen ymmärrykseen.

“Suunnatessaan kohti kentän kulmalla sijaitsevaa juomavesihanaa Ylva tunsi, miten ahdistuksen koura kiertyi hänen ajatustensa ympärille, ei puristaen, mutta läsnäolonsa tiettäväksi tehden. Miksi hän oli puhunut Joosuasta, ja vielä monta kertaa? Ja minkälaiset mahdollisuudet hänellä ja Pirkalla oli selvitä puhtaalla omallatunnolla, kun Suviseuroissakin hänelle tuli halu maistaa, vieläkö ehtoollisviinin karvaus viipyisi miehen suupielissä?”

Viitanen haluaa antaa äänen vaietuille asioille ja tilaa erilaisuuden kohtaamiselle. Teksteissään kirjailija luottaa autenttisen kuvauksen voimaan: realismi riittää, kun sitä malttaa pysähtyä tutkimaan.

Pidä kiinni kädestäni ilmestyy syyskuussa 2021.

Kirjailijasta

Eveliina Viitanen (s. 1984) on jyväskyläläinen omaishoitaja ja perheenäiti, joka keräilee vanhaa lastenkirjallisuutta ja nauttii lukiessaan sitä iltaisin lapsilleen. Tummasävyisen rikas elämä on opettanut hänet katsomaan maailmaa monesta kulmasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

”Pidä kiinni kädestäni” (Basam Books 2021)
”Pidä kiinni kädestäni” (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Muuttuvassa työelämässä on ensisijaisen tärkeää hankkia uusia taitoja ja päivittää omaa osaamista – uutuuskirja kertoo, miten onnistut tässä!12.10.2021 10:45:00 EEST | Tiedote

Työelämän murroksesta juontuvat taitotarpeet ovat suosittu aihe julkisessa keskustelussa. Harvoin kuitenkaan kerrotaan, miten yksittäinen ihminen pärjää työelämän myllerryksessä, tai, miten hän voisi kehittää osaamistaan. Sanna Eulenberger puuttuu tähän epäkohtaan uudessa kirjassansa ”Vapaalla tyylillä taitajaksi”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme