Like Kustannus Oy

Uutuuskirja johdattaa päiväkävelyille ja yöjuoksuille monipuoliseen Itä-Helsinkiin

Jaa

Marco Kososen ja Petri Stenmanin uutuuskirja Itä meidän johdattaa päiväkävelyille ja yöjuoksuille Itä-Helsinkiin. Sen avulla metroradan varrelta löytää erilaisia ravintoloita, taideteoksia, mielenkiintoisia kauppoja, liikuntapaikkoja, kulttuurimestoja – ja paljon luontonautintoja.

Itä-Helsinki on muutakin kuin betonilähiöitä ja sosiaalisia ongelmia. Siellä on luonnonkauneutta, historiaa, baareja, etnistä värikylläisyyttä ja vireää kaupunginosatoimintaa. Se on ihanteellinen paikka tehdä pitkiä ja kiireettömiä kävelyretkiä.  

Marco Kososen ja Petri Stenmanin uutuuskirja Itä meidän on opas metroradan varren Itä-Helsinkiin. Tekijät halusivat laatia matkaoppaan, jonka avulla Itä-Helsinkiä voi lähestyä omin päin ilman alkuasukkaiden tukea – ja kävellen. 

“Kirjaprojektimme antoi meille mahdollisuuden esitellä liikuntamuodon, jota olemme harrastaneet jo vuosien ajan. Kutsumme sitä äijäkävelyksi eli tuttavallisemmin äijikseksi”, tekijät kertovat.  

Äijistä harrastaakseen ei tarvitse olla äijä, vaan laji on avoin kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Äijikselle voi lähteä joko yksin tai seurassa, tosin mielellään korkeintaan kolmen hengen seurueessa. 

Itä-Helsinki on mitä mainioin paikka tehdä pitkiä kävelylenkkejä, ja opas antaa käytännöllisiä vinkkejä niiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kosonen ja Stenman ovat sisällyttäneet tekstiin myös suositeltavia ruoka- ja juomapaikkoja matkan varrelta. Tekijöiden rinnalla kirjassa pääsevät ääneen myös alueen asukkaat ja vaikuttajat. 

Itä meidän -kirja julkaistaan Kolmen sepän Rosebud-myymälässä Helsingin keskustassa torstaina 6.6. klo 17-20. Tervetuloa!  Kirjailijahaastatteluiden lisäksi tilaisuudessa esiintyy myös uutta musiikkia julkaissut Jussi Sydänmäki. 

Marco Kosonen (s. 1965) on muusikko, maailmanmatkaaja ja kirjailija, joka on asunut nuoruutensa merkittävimmät vuodet Laajasalossa.   

Petri Stenman (s. 1959) on Marjaniemessä asuva suomentaja ja erikoistoimittaja. Hän on viettänyt lapsuutensa ja tärkeän osan nuoruuttaan Puotilassa ja Kontulassa.  

 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi  

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: adele.couavoux@like.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme