Tapio Karttakeskus

Uutuuskirja: Kauan kaivattu perusteos taimenen kalastamisesta Itämeren rannoilla

Jaa

Tapio Karttakeskuksen Meritaimenen rantakalastus on kattava tietopaketti kalastuksen harrastajille ja meritaimenen tilasta kiinnostuneille. Kirja välittää tunnelmat Itämeren rannoilta ja kertoo kalastuksen historiasta ja nykytilasta Itämeren rantavaltioissa.

– Meritaimenen kalastamisesta vavalla rannikolla ei ole aiemmin tehty suomenkielistä kirjaa. Se on ollut iso puute kotimaan kalastuskirjallisuudessa ja -kulttuurissa, kirjan kirjoittanut Hasse Härkönen sanoo.

Uutuuskirja opastaa meritaimenpaikan etsimiseen, oikeaan kalastustekniikkaan rannalta, kalastajan vuodenkiertoon ja tarvittaviin välineisiin. Teos vie lukijansa ainutlaatuiselle matkalle Perämereltä Tanskaan ja maalaa tarkan kuvan kalastuksen erityispiirteistä ja historiasta Itämeren rantavaltioissa. Taimenen elintavat ja luonnonvaraisten meritaimenkantojen tilanne eri maissa esitellään selkeästi.

Hasse Härkönen (s. 1975) on pitkän linjan kalastustoimittaja, tietokirjailija ja perhokalastaja, joka on erikoistunut meritaimeneen. Hän työskentelee Metsästys ja Kalastus -lehden sekä Erä-lehden toimituspäällikkönä.

Härkösen mukaan meritaimen ja vaelluskalat kiinnostavat suomalaisia enemmän kuin koskaan ennen. Suomessa meritaimenen tulevaisuus näyttää valoisalta monen vuosikymmenen synkän jakson jälkeen. Luontaiset meritaimenkannat ovat kasvussa, ja taimenten elinolojen eteen tehdään töitä monella rintamalla. 2016 voimaan tullut uusi kalastuslaki painottaa kalojen luontaisen lisääntymisen edistämistä.

– Kotimaassa meneillään olevat patojen purkamiset ja vaellusesteiden ohitushankkeet ovat konkreettisia esimerkkejä hyvästä kehityksestä. Mereen laskevat virtavedet ovat taimenen lisääntymisalueita. Samoin kalastuksen järkevä säätely merellä on tärkeää.

12-vuotiaasta asti perhokalastaneelle Härköselle kirjan kirjoittaminen meritaimenesta oli monivuotinen haave. Kirjoittamista edelsivät lukuisat reissut Itämeren rantavaltioiden parhaille kalapaikoille. Härkönen kertoo, että intohimo meritaimeneen yhdistää ihmisiä yli rajojen. Myös Itämeren osat ovat tiiviissä yhteydessä toisiinsa ja jatkuvassa vuorovaikutuksessa.

– Meritaimenen kalastus ei ole muusta yhteiskunnasta irrallista toimintaa, vaan yhteiskunnalliset käänteet ja olot heijastuvat siihen. Kouriintuntuvin esimerkki on neuvostoaikainen Viro, jossa merenrannalla liikkuminen oli rajoitettua, Härkönen kertoo.

Meritaimenen rantakalastus on seikkailunomainen matka läpi Itämeren ja sen eri maiden kalastuksen historian. Kirjassa on valtavasti tietoa viihdyttävään muotoon pakattuna.

– Meritaimenta kalastetaan Itämeren rannikolla upeissa paikoissa. Meriluonnosta nauttiminen on iso osa kalastusta. Meritaimenen kalastaminen on kokonaisvaltainen elämys, Härkönen toteaa.

Runsaasti kuvitettu ja taidokkaasti kirjoitettu teos tarjoaa meritaimenen kalastuksesta Itämerellä yleiskuvan, jollaista ei muualta löydy.


Tuotetiedot:

Hasse Härkönen
Meritaimenen rantakalastus

  • Tapio Karttakeskus
  • sidottu, 208 sivua
  • 172 mm x 244 mm
  • ISBN 978-952-266-747-2
  • kirjastoluokka 67.62


Kirjasta on myynnissä myös sähköinen versio.

Pyydä arvostelukappale ja kysy lisää!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uudistunut ”Motoristin Suomi Matkaopas ja kartasto” on laaja tietopaketti kotimaan matkoille22.8.2022 07:34:00 EEST | Tiedote

Kesällä ilmestynyt motoristitoimittaja Joel Rosenlöfin kirjoittama "Motoristin Suomi Matkaopas ja kartasto" johdattaa tiellä liikkujat kotimaan maisemiin aina eteläisestä Hangosta Rovaniemelle saakka. Kirja esittelee kartoin, tekstein ja kuvin motoristeille suunniteltuja matkailureittejä, joiden varrella on mutkateitä, kauniita maisemia, mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja mukavia taukopaikkoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme