Bazar Kustannus

Uutuuskirja kertoo tarinat suomirockin legendaaristen biisien takaa

Jaa

Miten syntyivät sanat kappaleisiin Marraskuu, Pikkuveli, Nummela tai Moottoritie on kuuma? Janita Virtasen Suuret sanat -kirjassa parikymmentä tunnettua suomalaista lauluntekijää kertoo klassikkosanoitustensa syntytarinan.

Suuret sanat kokoaa tarina suosikkibiisien takaa. (Kansi: Susanna Appel)
Suuret sanat kokoaa tarina suosikkibiisien takaa. (Kansi: Susanna Appel)

Jokainen kuulija ymmärtää laulun sanat omalla tavallaan. Mutta mitä sanoitusten tekijä mahtoikaan ajatella niitä tehdessään?

Suuret sanat -kirjassa mukana olevat muusikot ovat tunnettuja, 1980-90 -luvuilla uransa aloittaneita suomirock- tai pop-laulajia, jotka ovat itse tehneet joko kaikki sanoituksensa tai osan niistä suomen kielellä. Klassikon aseman saaneen biisinsä taustoista kirjassa kertovat Anssi Kela, Ilkka Alanko, Jussi Hakulinen, Edu Kettunen, Pauli Hanhiniemi, Pelle Miljoona, Heikki Salo, Tero Vaara, Jarkko Martikainen, Knipi, Jussu Pöyhönen, Otto Grundström, Kauko Röyhkä, Tommi Läntinen, Sari Peltoniemi, Samuli Putro, Jore Marjaranta, Pate Mustajärvi, Kalle Ahola, Juha Lehti ja Jukka Takalo.

Jotkin biiseistä ovat saattaneet syntyä yhdessä tuokiossa, toiset kuukausien kehittelyjen tuloksena. Joka tapauksessa ne ovat onnistuneet tavoittamaan jotain, mikä on ikuistanut ne suomalaisen populaarimusiikin historiaan.

Janita Virtanen (s. 1988) on freelance-toimittaja ja tietokirjailija. Hänen aiempia teoksiaan ovat Sydän oikealla puolella (2019) ja Stereotypia-ansa (2020).

Janita Virtanen: Suuret sanat – Tarinoita suosikkibiisien takaa
208 sivua | Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana
Ilmestymispäivä 17.6.2021

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suuret sanat kokoaa tarina suosikkibiisien takaa. (Kansi: Susanna Appel)
Suuret sanat kokoaa tarina suosikkibiisien takaa. (Kansi: Susanna Appel)
Lataa
Janita Virtanen (kuva: Satu Karmavalo)
Janita Virtanen (kuva: Satu Karmavalo)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Juha Vuorinen siirtyy Bazarin kirjailijaksi – DikDek-kirjasarja saa jatkoa 202226.10.2021 11:40:36 EEST | Tiedote

Yli 30 kirjaa oman kustantamonsa kautta julkaisseesta Juha Vuorisesta tulee Bazar Kustannuksen kirjailija. Bazar julkaisee Vuorisen seuraavat DikDek-romaanit, joista ensimmäinen ilmestyy kesällä 2022. DikDek-sarjaa lähdetään viemään myös Saksan markkinoille äänikirjoina. Tehdyn sopimuksen myötä koko Vuorisen aiempi kirjallinen tuotanto siirtyy Diktaattori Oy:ltä Werner Söderström Osakeyhtiön omistamalle Bazarille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme