Basam Books

Uutuuskirja valottaa, mitä muistisairaiden kotihoito vaatii läheiseltä!

Jaa

Vanhustenhoidosta on puhuttu paljon viime vuosina. Vain pieni osa vanhuksista on hoitolaitoksissa. Suurin osa on kotonaan ja pärjää siellä siksi, että läheiset hoitavat heitä.

”Muistisairaan läheisenä” (Basam Books 2021)
”Muistisairaan läheisenä” (Basam Books 2021)

”Jos vanhemmillemme olisi kotihoidon toimesta vain laitettu lääkkeet käteen ja tuotu ruoka-annos pöydälle, niin se ei olisi ollut meidän omaisten mielestä hyvää hoitoa. Jos pimeään asuntoon sysätään liikuntakyvyttömälle muistisairaalle ruoka-annos ja lääkkeet syliin, niin se muistuttaa vangin tilannetta jossain Suomea ankeammassa maassa.”

Vanhan ja hyvinkin sairaan ihmisen itsemääräämisoikeus on Suomessa erittäin vahva. Hoivaa antava läheinen on sellaisessa tilanteessa, että hänen odotetaan vastaavan vanhan sukulaisensa asioista, mutta todellisuudessa hänellä ei ole valtuuksia hoitaa asioita. Läheishoivaa antava on ikään kuin harmaalla alueella.

Suvi Tirkkosen Muistisairaan läheisenä (Basam Books 2021) tuo konkreettisella tavalla näkyväksi sen, mitä ikäihmisten kotihoito vaatii läheiseltä. Kirja esittelee erilaisia tilanteita, joihin läheiset joutuvat hoitaessaan toisen ihmisen asioita. Kirjaa varten on myös haastateltu vanhuksia, jotka kertovat, miten he kokevat sen, kuinka heistä Suomessa ajatellaan.

Ovatko palvelut juuri sitä, mitä vanhukset haluavat ja tarvitsevat vai ovatko ne terveiden, nuorten ihmisten olettamuksia vanhusten haluamista palveluista?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

”Muistisairaan läheisenä” (Basam Books 2021)
”Muistisairaan läheisenä” (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme