Kustannusosakeyhtiö OtavaKustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirjassa lapset pääsevät joogaamaan hauskojen eläinmielikuvien avulla

Jaa

Lapsella on luontainen kyky heittäytyä joogaan ennakkoluulottomasti ja muuttua arkailematta asanoiden delfiineiksi, krokotiileiksi tai norsuiksi. Uutuuskirja Joogaleikki – Rohkea leijona ja kepeä perhonen opettaa hauskalla tavalla lapsille liikkumisen iloa.

Lorena Pajalungan kirjassa Joogaleikki – Rohkea leijona ja kepeä perhonen (Nemo) esitellään 20 eläintä, joiden matkiminen tuo liikkumiseen iloa. 

Leikkimällä liikkuminen kehittää hauskalla tavalla itsetuntoa ja keskittymiskykyä. Tietoisuustaitojen opetteleminen parantaa myös oppimistuloksia. Kirjan avulla lapset ja aikuiset voivat yhdessä opetella metkoja asentoja eläinten tapaan. 

Esimerkiksi norsuliikkeessä kannustetaan matkimaan norsun tapaa juoda kärsällään vettä:

  • Seisoma-asennossa tuo sisäänhengityksellä kädet ylös.
  • Tuo kämmenet yhteen ja ojenna vartalo taaksepäin.
  • Uloshengityksellä taivuta vartaloa eteenpäin kuin norsun kärsä, jolla se juo vettä ennen virkistävää suihkua.

"Norsulta opit ylpeyttä kaikissa tilanteissa."

Kasvatustieteilijä Lorena Pajalunga opettaa joogaa GiocaYoga®-laboratoriossa Bicoccan yliopiston pedagogiikan laitoksella Milanossa. Hän on myös perustanut Italiassa lasten joogayhdistyksen, AIYB:n (Associazione Italiana Yoga per Bambini), jonka pohjalta on syntynyt maan ensimmäinen akateeminen joogaohjaajan tutkinto Napolissa sijaitsevan yliopiston kasvatustieteiden laitokselle.

Arvostelukappaleet: Hannele Tavi hannele.tavi@otava.fi puh. 044 531 2225

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Joogaleikki-kirjan kuvitusta
Joogaleikki-kirjan kuvitusta
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme