Tapio Karttakeskus

Uutuusopas johdattaa pyörämatkalle Saimaan järvimaisemiin

Jaa
Saimaan upeita maisemia ja hienoja nähtävyyksiä voi ihailla pyörän satulasta. Tapio Karttakeskuksen uutuusopas esittelee keskeisimmät pyörämatkailureitit Lappeenrannasta Imatralle, Puumalaan, Mikkeliin, Savonlinnaan ja Punkaharjulle. Alueella on niin vilkkaita kesäkaupunkeja toreineen kuin maaseudun rauhaa. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Imatrankoski, Lappeenrannan linnoitus, Olavinlinna, Punkaharju, Lietveden maisematie ja Astuvansalmen kalliomaalaukset.

Pyörämatkalla pääsee irti arjen kiireestä ja voi nauttia matkanteosta kaikilla aisteilla. Saimaan seudulla on loistavat puitteet pyörämatkailulle, sillä alueella on vaihtelevaa maastoa, lukuisia nähtävyyksiä ja vierailukohteita, herkullista lähiruokaa ja erilaisia majoituspaikkoja.

– Saimaalla on tehty pitkäjänteistä ja ennakkoluulotonta yhteistyötä pyörämatkailijoiden palvelemiseksi. Uusia palveluita on kehitetty muun muassa vesistöjen ylittämiseksi, kertoo pyörämatkailun asiantuntija Tiina Kattilamäki Ellare Oy:stä.

Saimaa pyöräilyoppaassa on viisi reittikokonaisuutta. Reittien varrelta on valikoitu mielenkiintoiset nähtävyydet ja luontoretkikohteet sekä majoitus-, ruokailu-, ostos-, pyörähuolto- ja aktiviteettipaikat yhteystietoineen. Oppaassa on tietoa myös reittien pyörälautta-, lossi- ja venekuljetuksista.

– On hienoa, että Saimaan alueen reitit on nyt yksien kansien välistä löydettävissä ja pyöräilijöille löytyy runsaasti kohteita ja reittejä mistä valita. Savonlinnan seutu tarjoaa vaihtoehtoja jo suosituille Saimaan tai Puumalan saaristoreiteillä polkeneille, sanoo Luonto-Saimaa -hankkeen projektipäällikkö Jenni Mikkonen.

Oppaan reitit ja kohteet on esitelty kartoin, tekstein ja kuvin. Kirjan liitteenä on myös erillinen taitettu tiekartta koko alueesta. Reittien lisäksi oppaassa on käytännön vinkkejä onnistuneen pyörämatkan toteuttamiseen. Oppaan on toimittanut Ellare Oy, jolla on vuosikymmenten vankka kokemus suomalaisen matkailun ja erityisesti pyörämatkailun edistäjänä.

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tuotetiedot

Saimaa pyöräilyopas

  • nidottu 192 s. ja liitekartta
  • 12 x 18,5 cm
  • ISBN 978-952-266-727-4
  • suositushinta 24 €

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme