Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaaliuurnat aukeavat nuorille

Jaa

Nuorisovaltuuston vaalit järjestetään Vaasassa 6.-7.11. Ehdolla on 66 vaasalaista nuorta, ja äänioikeus on jokaisella 13–20-vuotiaalla vaasalaisella.

Nuorisovaltuusto 2016-2018: puheenjohtaja Antonio Teca ja 1. varapuheenjohtaja Roosa Rantala. Kuva: Joni Kiviniemi
Nuorisovaltuusto 2016-2018: puheenjohtaja Antonio Teca ja 1. varapuheenjohtaja Roosa Rantala. Kuva: Joni Kiviniemi

Äänestys tapahtuu kouluilla sekä nuorisotalo Kultsalla.

Nuorisoasiainkoordinaattori Aino Niskala kertoo, että ehdokkaat ovat olleet innokkaasti mukana ja tehneet oma-aloitteisesti vaalityötä.

- He ovat käyttäneet omia sosiaalisen median kanaviaan ehdokkuutensa esille tuomiseksi ja osa on tulostanut jopa omia ehdokas-flyereitakin. 

Tiistaina 6.11. äänestetään Merenkurkun ja Variskan kouluissa, Onkilahden ja Savilahden yhtenäiskouluissa, Vasa övningsskolas gymnasiumissa sekä Yrkesakademin i Österbottenissa.

Keskiviikkona 7.11. äänestetään Vamialla, Vaasan lyseon lukiossa, Vasa övningsskolassa, Borgaregatans skolassa, Vasa gymnasiumissa sekä nuorisotalo Kultsalla (avoinna kello 16-20).

Oppilaskuntien ja nuorisovaltuuston yhteistyötä

Nuorisovaltuustoon valitaan 22 varsinaista jäsentä ja kymmenen varajäsentä. Jokaisella koululla on yksi kiintiöpaikka, ja loput edustajat valitaan äänimäärän perusteella.

Niskala kertoo, että yhteistyö koulujen oppilaskuntien ja nuorisovaltuuston välillä on tärkeää.

- Oppilaskuntien hallituksen edustajat toimivat vaalivirkailijoina, ja yhdessä nuorisovaltuuston sekä oppilaskuntien hallituksen kanssa on järjestetty vaaleihin liittyviä pop up -tapahtumia.

Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus kaupungin lautakuntien kokouksissa. Jäsenten tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Vaalit järjestetään kahden vuoden välein.

Ehdokaslista on nähtävillä osoitteessa www.vaasa.fi/nuorisovaltuusto.

Yhteyshenkilöt

Nuorisoasiainkoordinaattori Aino Niskala, puh. 040 162 9948, aino.niskala@vaasa.fi

Kuvat

Nuorisovaltuusto 2016-2018: puheenjohtaja Antonio Teca ja 1. varapuheenjohtaja Roosa Rantala. Kuva: Joni Kiviniemi
Nuorisovaltuusto 2016-2018: puheenjohtaja Antonio Teca ja 1. varapuheenjohtaja Roosa Rantala. Kuva: Joni Kiviniemi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme