Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Väärinkäytösepäily YK:n projektipalvelutoimisto UNOPS:ssa

Jaa

Kööpenhaminassa päämajaansa pitävä YK:n projektipalvelujen toimisto UNOPS (United Nations Office for Project Services) on tiedottanut ulkoministeriötä, että sen vaikuttavuussijoittamisen ja innovaatiotyön S3i-ohjelmatoimiston johtajaan kohdistuvasta väärinkäytösepäilystä on aloitettu sisäinen tutkinta.

Tutkinnasta vastaa YK:n sisäisen tarkastuksen toimisto OIOS (UN Office of Internal Oversight Services), joka on YK:n pääsihteerin alla toimiva sisäinen ja itsenäinen tarkastuselin. UNOPS toimittaa asiasta lisätietoja tutkinnan edetessä.

UNOPS:n S3i-ohjelmatoimisto sijaitsee Helsingissä. UNOPS raportoi asiasta Suomelle ja sopimuksen mukaisesti Suomen rahoitus S3i-ohjelmalle on jäädytetty, kunnes asiassa on saatu perusteellinen selvitys. S3i-ohjelmatoimiston johtaja on siirretty sivuun tehtävistään.

Ulkoministeriö suhtautuu erittäin vakavasti kumppanijärjestöissä tapahtuviin väärinkäytösepäilyihin. Ulkoministeriö seuraa asian selvittämistä tiiviisti ja korostaa, että kaikki tapaukseen liittyvät yksityiskohdat tulee selvittää huolellisesti ja systemaattisesti.

Lisätietoja: 

Titta Maja, osastopäällikkö, kehityspoliittinen osasto, puh. +358 295 350 017
Satu Lassila, yksikönpäällikkö, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. +358 295 350 897
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme