Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa kokeilee kävelykadun laajentamista

Jaa

Hovioikeudenpuistikon kävelykatu laajenee tilapäisenä järjestelynä Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun väliselle katuosuudelle 1.7.-30.9. Kävelykaduksi osoitetaan puistikon pohjoispuoli. Liikenne puistikon eteläpuolella säilyy ennallaan.

Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari

Hovioikeudenpuistikon pohjoinen puoli osoitetaan kävelykaduksi. Kävelykadulle ajo ja pysäköinti on kielletty, mutta huolto- ja tonteille ajo on sallittua. Raastuvankadulta Kirkkopuistikolle kulkevat bussilinjat ohjataan kulkemaan Hietasaarenkadun kautta.

- Kokeilusta saatiin kaksi ehdotusta, ja esittelimme toteutusluonnoksia usealle eri taholle ennen päätöksentekoa. Otamme mielellämme palautetta vastaan kokeilun onnistumisesta esimerkiksi feedback.vaasa.fi –sivuston kautta, kertoo Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

Kokeilun myötä alueelta poistuu väliaikaisesti käytöstä kahdeksan maksullista sekä muutamia aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja.

- Lähialueella on runsaasti kadunvarsipysäköintiä. Tarvittaessa liikennejärjestelyitä päivitetään kokeilun aikana, Talvi kertoo.

Kävelykeskustaa on tarkoitus laajentaa lähivuosina

Kokeilu on osa laajempaa suunnitelmaa, jolla pyritään Vaasan kävelykeskustan pysyvään laajentamiseen. Laajennuksella pyritään myös parantamaan kyseisen katujakson ravintoloiden ja kahviloiden toimintaedellytyksiä koronaepidemian aikana.

- Kävelykeskustan pysyvän laajentamisen tavoitteena on parantaa keskustan elinvoimaisuutta, houkuttelevuutta ja kaupunkikuvaa sekä lisätä viihtyisyyttä erityisesti kävelijöiden ja pyöräilijöiden näkökulmasta, Talvi kuvailee.

Yrittäjät voivat hakea laajennusta terasseilleen

Kyseisellä katujaksolla toimivien yrittäjien kanssa on järjestetty keskustelutilaisuus sekä lähetetty erillinen kysely aiheesta. Yrittäjät voivat kokeilun ajaksi hakea laajennuksia nykyisille terassialueilleen kaupungilta.

- Olemme innoissamme kokeilusta! Kun liikenne vähenee, se luo viihtyisämmän ympäristön oleskella, sekä sisällä että ulkona, kertoo Hovioikeudenpuistikolla toimivan Sweet Vaasan yrittäjä Sandra Nestorova.

Talvi toivoo, että vaasalaiset ottaisivat kokeilun omakseen ja lähtisivät porukalla tutustumaan ja viettämään aikaa uudelle kävelykadulle.

- Kokeilu mahdollistaa myös sen, että uudelle kävelykadulle saadaan kaupunkikulttuuria, esimerkiksi pienimuotoisia musiikkiesityksiä ja katumaalausta liukenevilla väreillä.

Yhteyshenkilöt

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, puh. 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Susanna Saari
Kuva: Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme