Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa kutsuu koko Suomen mokailemaan! – Strömsön kotikaupungissakaan ei aina mene niin kuin Strömsössä

Jaa

Vaikka Vaasa haluaakin olla maailman onnellisin kaupunki, ei täällä Strömsön syleilyssäkään mene aina niin kuin Strömsössä. Epäonnistumiset kuuluvat aitoon ja inhimilliseen elämään, jokainen mokaa joskus. Haluamme nostaa esille, ettei onnellisuus ole sama asia kuin täydellisyys ja ainainen onnistuminen.

Kollaasi: Mikko Sippola, Kind Company
Kollaasi: Mikko Sippola, Kind Company

Vaasan kaupunki jakaa kesäkuun alussa suomalaisten iloksi tyypillisiä vaasalaismokia ja kannustaa kaikkia kertomaan myös omista mokistaan.

– Yleensä täällä Strömsön syleilyssä asiat tuppaavat sujumaan niin kuin Strömsössä, mutta välillä meidänkin täytyy todeta, että nyt ei mennyt niin kuin Strömsössä. Jaamme kesäkuun alussa vaasalaismokia, joihin kuka tahansa suomalainen voi samaistua. Rohkaisemme kertomaan myös sen oman ”strömssin”, joka on viimeistään jälkikäteen naurattanut sekä itseä että muita. Näin voimme jakaa muillekin hyvää mieltä ja onnellisuutta, kertoo Leena Forsén, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö.

Kaikkien oman mokansa jakaneiden kesken arvotaan viikonloppu Vaasassa. Ja palkintoon sisältyy luonnollisesti myös vierailu Strömsössä.

Vaasa tähtää maailman onnellisimmaksi kaupungiksi

Vaasa tähtää maailman onnellisimmaksi kaupungiksi, mutta onnellisuus ei tarkoita täydellistä elämää, jossa kaikki asiat onnistuvat – päinvastoin! Epäonnistumiset, vastoinkäymiset sekä isommat ja pienemmät mokat kuuluvat meidän kaikkien elämään. Vaikeuksista huolimatta, tai ehkä jopa niiden takia voi olla onnellinen.

Vaasan seutu haluaa kampanjallaan tehdä mokailusta arkipäivää. Kun sallii itselleen epäonnistumisia, niistä oppii ja sitä kautta löytää omaan onnellisuuteensakin uusia näkökulmia.

– Erityisesti nuoret tuntevat usein riittämättömyyttä ja ajattelevat muiden odottavan täydellisyyttä sekä virheettömyyttä esimerkiksi työelämässä. Mutta eihän elämä ole sellaista! Itse asiassa mokailun voi nähdä lahjana, josta voi ottaa opiksi, sanoo markkinointipäällikkö Mari Kattelus Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

11.6. Strömsössä avoimet ovet, torilla mokapuisto sekä Yle Pointti kaupunkifestivaali

Lauantaina 11.6. Vaasassa tapahtuu paljon, kun tv-ohjelma Strömsö juhlistaa 20-vuotista lähetyshistoriaansa avoimilla ovilla Strömsö-huvilalla Vaasan Västervikissä. Lisäksi Yle Pointti kaupunkifestivaali  saapuu Vaasaan ja järjestää ohjelmaa kaupungin torilla.

– Vaasa tuo torille mokapuiston, jossa saa mokailla ja nauraa itselleen ihan luvan kanssa. Tarjolla on tietysti myös paikallista erikoisuutta eli tillimakaronia 2 000 ensimmäiselle vierailijalle, kertoo Vaasan kaupungin markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari.

Vaikka Vaasan kampanjassa ollaan kevyellä otteella liikkeellä, on taustalla kuitenkin vakava ja ajankohtainen aihe. Tänään julkaistun E2 Tutkimuksen toteuttaman tutkimuksen mukaan monet nuoret kokevat pärjäämisen pakkoa. Nuoret kokevat, että pitää olla paras kaikessa ja tämä aiheuttaa painetta sekä täydellisyyden tavoittelua.

– Haluamme tuoda esiin mokaamisen kautta sallimisen kulttuuria. Mokailuista huolimatta voi olla onnellinen. Täydellistä ihmistä ei ole, eikä tarvitsekaan olla. Kukin meistä on täydellinen juuri sellaisena kuin on, muistuttavat Forsén ja Kattelus.

Vaasan mokavideo ja ohjeet kilpailuun osoitteessa: www.maailmanonnellisinkaupunki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kollaasi: Mikko Sippola, Kind Company
Kollaasi: Mikko Sippola, Kind Company
Lataa
Kuva: Mikael Matikainen, Vaasan kaupunki
Kuva: Mikael Matikainen, Vaasan kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme