Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa liputtaa yhdenvertaisuuden puolesta

Jaa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia edistävää kansainvälistä Pride-kuukautta vietetään kesäkuussa. Vaasan kaupunki nostaa lauantaina 19.6. sateenkaariliput salkoon keskustan kävelykadulla.

Pride-liputus kävelykadulla vuonna 2019. Kuva: Susanna Saari
Pride-liputus kävelykadulla vuonna 2019. Kuva: Susanna Saari

Pride-kuukauden tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

- Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistäminen on yksi kaupungin tärkeistä tehtävistä. Haluamme, että Vaasa on kaikille tasa-arvoinen ja turvallinen paikka asua, sanoo Vaasan kaupungin konsernihallinnon johtaja Jari Karjalainen.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselystä arvokasta tietoa

Keväällä 2021 Vaasan kaupunki selvitti kyselyn avulla ensimmäistä kertaa asukkaiden kokemuksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta kaupungin palveluissa. Kyselyyn vastasi 362 kuntalaista ja sen arviointiraportti valmistuu elokuun aikana. Vastauksista saatua tietoa käytetään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman valmisteluun sekä palveluidemme kehittämiseen.

- Tavoitteenamme on, että kaupungin palvelu asukkailleen on aina yhtä hyvää ja toimivaa riippumatta sukupuolesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta, iästä, kielestä, vammasta, etnisestä taustasta, toimintakyvystä tai muusta henkilöön liittyvästä tekijästä, kertoo kehittämissuunnittelija Marjo Hannu-Jama.

Yhteyshenkilöt

kehittämissuunnittelija Marjo Hannu-Jama, puh. 040 136 5972, marjo.hannu-jama@vaasa.fi

Kuvat

Pride-liputus kävelykadulla vuonna 2019. Kuva: Susanna Saari
Pride-liputus kävelykadulla vuonna 2019. Kuva: Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme