Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa-opisto ja Vasa Arbis yhdistyvät: mikä nimeksi uudelle opinahjolle?

Jaa

Vaasa-opisto ja Vasa Arbis yhdistyvät 1.1.2021 alkaen. Yhdessä ja isompana yksikkönä opistoilla on paremmat edellytykset tarjota laajat ja monipuoliset palvelut kaikille vaasalaisille. Nyt vaasalaiset saavat myös ehdottaa uudelle opinahjolle nimeä!

Henkireikä, viikon kohokohta, harrastuspaikka, olohuone, kurssimesta, opiskelupaikka … mitä sinulle merkitsee Vaasa-opisto tai Vasa Arbis?

Vuonna 1907 perustettiin kaksikielinen Vaasan työväenopisto – Vasa Arbetarinstitut. Tavoite silloin oli sama kuin tänäänkin: vaalia kenen tahansa kaupunkilaisen mahdollisuutta oppia uutta ja kehittää itseään omista lähtökohdistaan, kohti omia päämääriään ja unelmiaan.

- Välillä opistojen tiet erkanivat eri suuntiin, kieli edellä, mutta nyt on aika yhdistää voimat uudelleen. Vaasan kaupungin koulutuslautakunta on päättänyt yhdistää kaksi perinteikästä työväenopistoa yhdeksi kaksikieliseksi kansalaisopistoksi 1.1.2021 alkaen, kertoo johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Nimeä ehdottaneiden kesken jaossa lahjakortteja

Vaasalaiset saavat nyt ehdottaa vuoden alussa aloittavalle uudelle opistolle nimeä. Nimeä voi ehdottaa Vaasan kaupungin verkkosivuilla osoitteissa www.vaasa.fi/vaasa-opisto ja www.vasa.fi/arbis tai Vaasan kaupungin Facebook-sivulla. Oman nimiehdotuksensa voi tuoda myös Vaasa-opiston (Raastuvankatu 31) tai Vasa Arbiksen (Kirkkopuistikko 15) infoon.

- Ehdotuksia otetaan vastaan 10.-22.11. Nimen tulee toimia sekä ruotsiksi että suomeksi ja taipua mielellään myös kansainväliseen käyttöön, Autio kuvailee.

Voittajanimeä ehdottanut henkilö saa pääpalkintona 200 euron lahjakortin, jonka voi käyttää uuden opiston kurssitoimintaan osallistumiseen. Myös kaikkien nimiehdotuksensa jättäneiden kesken arvotaan palkintoina kolme sadan euron lahjakorttia uuden kansalaisopiston kurssitoimintaan osallistumiseen.

Valinta uudesta nimestä tehdään opistojen henkilökunnasta koostuvan nimiraadin ehdotuksen perusteella koulutuslautakunnan kokouksessa 2.12.

Yhteyshenkilöt

Vaasa-opisto johtava rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299 826, sannasirkku.autio@vaasa.fi
Vasa Arbis rehtori Kristiina Lammi, puh. 040 551 2156, kristiina.lammi@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN & MEDDELANDE:OFFENTLIGGÖRANDE AV VASA STADS MUSEERS UTSTÄLLNINGSPROGRAM ÅR 2021 OCH PRESSTRÄFF.30.11.2020 13:28:19 EETTiedote

På Kuntsis museum för modern konst, Österbottens museum, Tikanojas konsthem och Vasa konsthall visas nästa år sammanlagt 15 tillfälliga utställningar. I programmet ingår ett mångsidigt och omfattande utbud av modernism, nutidskonst och äldre konsthistoria som samlingsutställning. Den kulturhistoriska delen presenteras av utställningen Villaliv som på grund av pandemin flyttades fram ett år. Tikanojas konsthem firar sitt 70-årsjubileum med både samlingsutställningen Vers la lumière och nya öppningar.

TIEDOTE JA KUTSU: JULKISTUS JA TIEDOTETILAISUUS VAASAN KAUPUNGIN MUSEOIDEN NÄYTTELYOHJELMA VUODELLE 2021.30.11.2020 13:28:16 EETTiedote

Kuntsin modernin taiteen museossa, Pohjanmaan museossa, Tikanojan taidekodissa ja Vaasan taidehallissa nähdään ensi vuonna yhteensä 15 vaihtuvaa näyttelyä. Ohjelmistoon kuuluu monipuolinen ja laaja-alainen kattaus modernismia, nykytaidetta ja vanhempaa taidehistoriaa kokoelmanäyttelynä. Kulttuurihistorian osuutta esittelee Huvilaelämää – näyttely, joka pandemian vuoksi siirrettiin vuodella eteenpäin. Tikanojan taidekoti juhlistaa 70-vuotista olemassaoloaan sekä kokoelmanäyttelyllä Vers la lumière että uusilla avauksilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme