Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa-opisto ja Vasa Arbis yhdistyvät: mikä nimeksi uudelle opinahjolle?

Jaa

Vaasa-opisto ja Vasa Arbis yhdistyvät 1.1.2021 alkaen. Yhdessä ja isompana yksikkönä opistoilla on paremmat edellytykset tarjota laajat ja monipuoliset palvelut kaikille vaasalaisille. Nyt vaasalaiset saavat myös ehdottaa uudelle opinahjolle nimeä!

Henkireikä, viikon kohokohta, harrastuspaikka, olohuone, kurssimesta, opiskelupaikka … mitä sinulle merkitsee Vaasa-opisto tai Vasa Arbis?

Vuonna 1907 perustettiin kaksikielinen Vaasan työväenopisto – Vasa Arbetarinstitut. Tavoite silloin oli sama kuin tänäänkin: vaalia kenen tahansa kaupunkilaisen mahdollisuutta oppia uutta ja kehittää itseään omista lähtökohdistaan, kohti omia päämääriään ja unelmiaan.

- Välillä opistojen tiet erkanivat eri suuntiin, kieli edellä, mutta nyt on aika yhdistää voimat uudelleen. Vaasan kaupungin koulutuslautakunta on päättänyt yhdistää kaksi perinteikästä työväenopistoa yhdeksi kaksikieliseksi kansalaisopistoksi 1.1.2021 alkaen, kertoo johtava rehtori Sannasirkku Autio.

Nimeä ehdottaneiden kesken jaossa lahjakortteja

Vaasalaiset saavat nyt ehdottaa vuoden alussa aloittavalle uudelle opistolle nimeä. Nimeä voi ehdottaa Vaasan kaupungin verkkosivuilla osoitteissa www.vaasa.fi/vaasa-opisto ja www.vasa.fi/arbis tai Vaasan kaupungin Facebook-sivulla. Oman nimiehdotuksensa voi tuoda myös Vaasa-opiston (Raastuvankatu 31) tai Vasa Arbiksen (Kirkkopuistikko 15) infoon.

- Ehdotuksia otetaan vastaan 10.-22.11. Nimen tulee toimia sekä ruotsiksi että suomeksi ja taipua mielellään myös kansainväliseen käyttöön, Autio kuvailee.

Voittajanimeä ehdottanut henkilö saa pääpalkintona 200 euron lahjakortin, jonka voi käyttää uuden opiston kurssitoimintaan osallistumiseen. Myös kaikkien nimiehdotuksensa jättäneiden kesken arvotaan palkintoina kolme sadan euron lahjakorttia uuden kansalaisopiston kurssitoimintaan osallistumiseen.

Valinta uudesta nimestä tehdään opistojen henkilökunnasta koostuvan nimiraadin ehdotuksen perusteella koulutuslautakunnan kokouksessa 2.12.

Yhteyshenkilöt

Vaasa-opisto johtava rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299 826, sannasirkku.autio@vaasa.fi
Vasa Arbis rehtori Kristiina Lammi, puh. 040 551 2156, kristiina.lammi@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme