Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa Wildlife –luontoelokuvakilpailun finaaliin 62 elokuvaa

Jaa

Vaasa Wildlife Festival tuo jo yhdeksännen kerran kaupunkiin luontoelokuvia tekijöineen maailman huipulta ja kaikilta mantereilta. Festivaali pidetään 26.-30.9. ja sen aikana pääsee elokuvia katsomaan ilmaiseksi Kulttuuritalo Fannyssa ja pääkirjaston Draama-salissa. Elokuvanäytöksiä voi tilata myös kouluihin, kirjastoihin ja palvelutaloihin.

Kuva: Marko Gola
Kuva: Marko Gola

Tänä vuonna festivaalin kilpailuun oli ehdolla 854 luontoelokuvaa 88 maasta ja näistä valittiin yleisölle esitettäväksi 115 elokuvaa 37 maasta. Elokuvien teemat ovat: pohjoismaiset elokuvat, tiede, energia, ympäristönsuojelu, ilmastonmuutos, luonnonhistoria, suurkaupunkien luonto, vedenalaiset elokuvat ja animaatioelokuvat. Finaaliin selvitti tiensä 62 elokuvaa 27 maasta.

Festivaalin tuottaja, kulttuurikoordinaattori Ilias Missyris kertoo, että suomalaisten ja pohjoismaisten elokuvien taso oli tänä vuonna korkea. Hänen mukaansa Suomi 100 juhlavuosi innoitti elokuvatekijöitä.

Missyris haluaa nostaa esiin finaaliin selvinneet YLEn ja saksalaisen yleisradioyhtiön NDRn tuottamat Vaasan seudun luonnosta kertovat laatudokumentit.

- Nämä dokumenttifilmit tekevät seudun ainutlaatuista luontoa laajasti tunnetuksi, kun ne tulevat jakeluun ympäri maailman, iloitsee Missyris.

Parhaat elokuvat saavat palkintonsa lauantai-iltana 29.9. Kulttuuritalo Fannyssa. Voittajafilmit esitetään sunnuntaina 30.9. kaupunginkirjaston Draama-salissa.

Uutuutena tiedeohjelma

Elokuvanäytösten lisäksi festivaalissa on tänä vuonna mukana tiedeohjelma, joka sisältää ajankohtaisia teemoja kuten ilmastonmuutos, Vaasan kaupungin biokaasuliikenteen menestystarina, Irakin Mosulin padon turvallisuushaasteet, Suomen ja Ruotsin välinen Kvarken flada -hanke sekä uusien materiaalien kehittäminen ja käyttö arjessa.

Festivaalin aikana järjestetään myös taidenäyttelyitä sekä luontoretkiä Merenkurkun venemuseoon, Söderfjärdenille ja Merenkurkun luonnon maailmanperintöalueelle. Elokuvanäytöksiä voi tilata esitettäväksi kouluissa, kirjastoissa sekä palvelutaloissa joko ennen tai jälkeen festivaalin. Festivaalitapahtumat ovat yleisölle avoimia.

Yhteistyössä Elokuvakeskus Botnia ry:n kanssa näytetään Ritz-teatterissa ja Draama-salissa kolmena päivänä ohjelma Markku Lehmuskalliosta ja Anastasia Lapsuista, jotka ovat palkittuja dokumentintekijöitä. Liput näytöksiin maksavat 5 €.

Vaasalaiset pääsevät vaikuttamaan festivaalin kehittämiseen

Vaasa Wildlife –luontoelokuvafestivaalin yhteydessä toteuttaa Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut kyselyn, jolla selvitetään tapahtuman saavutettavuutta.

Osallistumalla kyselyyn kaupunkilaiset voivat vaikuttaa Vaasa Wildlife -festivaalin kehittämiseen ja parantamaan tapahtumien sekä palveluiden saavutettavuutta. Osallistuneiden kesken arvotaan lippuja ensi vuoden Kuorofestivaalille.

Kyselyyn voi vastata verkossa https://link.webropolsurveys.com/S/AA1E96AC23995FC8 sekä paperilomakkeella Kulttuuritalo Fannyssa ja pääkirjaston Draama-salissa. Kyselyyn voi vastata ajalla 17.9.-5.10. suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Wildlife Vaasa –festivaalin ohjelma sekä elokuvanäytösten aikataulut löytyvät osoitteesta www.wildlife.vaasa.fi sekä sosiaalisessa mediassa Facebookista ja Instagramista.

Tiedotuskuvia: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/5ODMSlytTpM1yWf

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilias Missyris, kulttuurikoordinaattori, Vaasa Wildlife -festivaalin tuottaja
Vaasan kaupunki, kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 0400 800 302
ilias.missyris@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Marko Gola
Kuva: Marko Gola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme