Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasa Wildlife –luontoelokuvakilpailun finaaliin 62 elokuvaa

Jaa

Vaasa Wildlife Festival tuo jo yhdeksännen kerran kaupunkiin luontoelokuvia tekijöineen maailman huipulta ja kaikilta mantereilta. Festivaali pidetään 26.-30.9. ja sen aikana pääsee elokuvia katsomaan ilmaiseksi Kulttuuritalo Fannyssa ja pääkirjaston Draama-salissa. Elokuvanäytöksiä voi tilata myös kouluihin, kirjastoihin ja palvelutaloihin.

Kuva: Marko Gola
Kuva: Marko Gola

Tänä vuonna festivaalin kilpailuun oli ehdolla 854 luontoelokuvaa 88 maasta ja näistä valittiin yleisölle esitettäväksi 115 elokuvaa 37 maasta. Elokuvien teemat ovat: pohjoismaiset elokuvat, tiede, energia, ympäristönsuojelu, ilmastonmuutos, luonnonhistoria, suurkaupunkien luonto, vedenalaiset elokuvat ja animaatioelokuvat. Finaaliin selvitti tiensä 62 elokuvaa 27 maasta.

Festivaalin tuottaja, kulttuurikoordinaattori Ilias Missyris kertoo, että suomalaisten ja pohjoismaisten elokuvien taso oli tänä vuonna korkea. Hänen mukaansa Suomi 100 juhlavuosi innoitti elokuvatekijöitä.

Missyris haluaa nostaa esiin finaaliin selvinneet YLEn ja saksalaisen yleisradioyhtiön NDRn tuottamat Vaasan seudun luonnosta kertovat laatudokumentit.

- Nämä dokumenttifilmit tekevät seudun ainutlaatuista luontoa laajasti tunnetuksi, kun ne tulevat jakeluun ympäri maailman, iloitsee Missyris.

Parhaat elokuvat saavat palkintonsa lauantai-iltana 29.9. Kulttuuritalo Fannyssa. Voittajafilmit esitetään sunnuntaina 30.9. kaupunginkirjaston Draama-salissa.

Uutuutena tiedeohjelma

Elokuvanäytösten lisäksi festivaalissa on tänä vuonna mukana tiedeohjelma, joka sisältää ajankohtaisia teemoja kuten ilmastonmuutos, Vaasan kaupungin biokaasuliikenteen menestystarina, Irakin Mosulin padon turvallisuushaasteet, Suomen ja Ruotsin välinen Kvarken flada -hanke sekä uusien materiaalien kehittäminen ja käyttö arjessa.

Festivaalin aikana järjestetään myös taidenäyttelyitä sekä luontoretkiä Merenkurkun venemuseoon, Söderfjärdenille ja Merenkurkun luonnon maailmanperintöalueelle. Elokuvanäytöksiä voi tilata esitettäväksi kouluissa, kirjastoissa sekä palvelutaloissa joko ennen tai jälkeen festivaalin. Festivaalitapahtumat ovat yleisölle avoimia.

Yhteistyössä Elokuvakeskus Botnia ry:n kanssa näytetään Ritz-teatterissa ja Draama-salissa kolmena päivänä ohjelma Markku Lehmuskalliosta ja Anastasia Lapsuista, jotka ovat palkittuja dokumentintekijöitä. Liput näytöksiin maksavat 5 €.

Vaasalaiset pääsevät vaikuttamaan festivaalin kehittämiseen

Vaasa Wildlife –luontoelokuvafestivaalin yhteydessä toteuttaa Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut kyselyn, jolla selvitetään tapahtuman saavutettavuutta.

Osallistumalla kyselyyn kaupunkilaiset voivat vaikuttaa Vaasa Wildlife -festivaalin kehittämiseen ja parantamaan tapahtumien sekä palveluiden saavutettavuutta. Osallistuneiden kesken arvotaan lippuja ensi vuoden Kuorofestivaalille.

Kyselyyn voi vastata verkossa https://link.webropolsurveys.com/S/AA1E96AC23995FC8 sekä paperilomakkeella Kulttuuritalo Fannyssa ja pääkirjaston Draama-salissa. Kyselyyn voi vastata ajalla 17.9.-5.10. suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Wildlife Vaasa –festivaalin ohjelma sekä elokuvanäytösten aikataulut löytyvät osoitteesta www.wildlife.vaasa.fi sekä sosiaalisessa mediassa Facebookista ja Instagramista.

Tiedotuskuvia: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/5ODMSlytTpM1yWf

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilias Missyris, kulttuurikoordinaattori, Vaasa Wildlife -festivaalin tuottaja
Vaasan kaupunki, kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 0400 800 302
ilias.missyris@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Marko Gola
Kuva: Marko Gola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ruokailijoiden määrä lisääntyi kasvisruokakokeilun aikana Annin Herkussa21.1.2019 16:15Tiedote

Vaasan kaupungin henkilöstöruokala Annin Herkussa järjestettiin kasvisruokakokeilu marraskuussa 2018. Kasvisruokailuun osallistui kokeilun aikana yhteensä 43 henkilöä ja vakituisten kasvisruokailijoiden määrä nousi kokeilujakson jälkeen neljällä henkilöllä. Myös ruokailijoiden kokonaismäärä nousi kokeilujakson aikana keskimäärin 22,5 % verrattuna lokakuun ruokailijoiden määrään.

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme