Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasalaiset mukaan kävelykeskustan suunnitteluun

Jaa

Vaasan kaupungin Kaavoituksen verkkokysely kartoittaa kaupunkilaisten mielipiteitä kävelykeskustasta. Kyselyllä haetaan kokemuksia nykyisestä kävelykeskustasta sekä kehitysehdotuksia laajennuksen suunnitteluun. Kysely on avoinna 22.2.–10.3.2019.

Kävelykeskustaa laajennetaan Vaasan yleiskaavan mukaisesti ja alueesta on nyt tekeillä yleissuunnitelma. Laajentamisen tavoitteena on parantaa keskustan elinvoimaisuutta, houkuttelevuutta ja kaupunkikuvaa. Viihtyisyyttä pyritään lisäämään erityisesti kävelijöiden ja pyöräilijöiden näkökulmasta. Mahdollisuus keskustan poikki autoilemiseen säilyy ja Toriparkin laajennuksen myötä pysäköintimahdollisuudet tulevat olemaan nykyistäkin paremmat.

Kyselyllä kerätään suunnittelun pohjaksi tietoa siitä, miten käyttäjät kokevat keskustan alueen, ja millä tavalla sitä tulisi kehittää. Kysely on avoin kaikille ja sen toivotaan tavoittavan kaiken ikäiset käyttäjäryhmät, etenkin kävelykeskustan alueella liikkuvat kuntalaiset.

- Toivomme kehitysehdotuksia ja erityisen kiinnostuneita olemme siitä, mitä ihmiset haluavat tehdä kävelykeskustassa, kertoo maisema-arkkitehti Anni Vainio.

Ihmisiä kannustetaan myös miettimään, miten ideat voitaisiin toteuttaa, ja mikä heidän oma roolinsa voisi olla toteutuksessa.

Laajennus tukee keskustan vahvuuksia

Laajennusalue käsittää Hovioikeudenpuistikon molemmat päät ja puistikkoon liittyviä palokujia. Yksi uusista kävelykaduista sijoittuu rautatieaseman ja Pitkäkadun välille. Hovioikeudenpuistikon länsipäähän suunnitellulla kävelypainotteisella katuosuudella tulee olemaan nykyistä enemmän tilaa kävelijöille, pyöräilijöille sekä liiketilojen terasseille. Autokaistoja jää osuudelle yksi kumpaankin suuntaan.

- Kun kaupunkirakennetta tiivistetään keskustan palveluiden äärellä, on samalla turvattava alueen asumisen ja työpaikkakeskittymän toimintaedellytykset. Esimerkiksi liikennemäärän kasvun, melun ja pakokaasujen hallintaan on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota, kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso toteaa.

Kävelykeskustasuunnitelma toteuttaa kaupungin strategiaa ja yleiskaavaa sekä noudattaa keskustan osayleiskaavaehdotusta. Keskustalla on kauppapaikkana omaleimaisuutta historiallisuutensa sekä kävelijälle sopivien etäisyyksiensä ansiosta. Laajennuksella halutaan tukea keskustan vahvuustekijöitä.

Kyselyyn: https://app.maptionnaire.com/fi/5491/

Yhteyshenkilöt

Kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso
puh. 040 550 0757
paivi.korkealaakso@vaasa.fi

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme