Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasalaiset mukaan kehittämään tulevaisuuden Vaasaa – kysely aukeaa

Jaa

Vaasalaisille suunnattu kysely on auki 16.8.-5.9. Vaasan tulevaisuuteen ja kehitystyöhön keskittyvä uusi kaupunginvaltuusto aloitti työssään elokuun alussa. Valtuustokausi aloitetaan luomalla uusi kaupunkistrategia, joka määrittää seuraavan nelivuotiskauden työn painopisteet. Jokainen vaasalainen voi nyt vaikuttaa tulevien vuosien työhön vastaamalla kyselyyn. Vastauksia hyödynnetään syksyllä aloitettavassa strategiatyössä.

Vaasalaisille järjestettävä kysely aukeaa 16.8. täällä. Kyselyyn pääsee vastaamaan 5.9. saakka. Vastatessa voi jättää yhteystietonsa ja osallistua arvontaan, jossa pääpalkintona on iPad.

– Vaasalaisten ääni halutaan kehittämistyössä kuuluviin. On tärkeää saada erilaisten kohderyhmien näkemyksiä Vaasan tulevaisuudesta, sanoo Vaasan kaupungin talous- ja strategiajohtaja Miia Äkkinen.

Tulevaisuus riippuu kaupunkilaisista

Kaupunkilaisten näkemykset uudesta Vaasasta, sen kehityskohteista ja tärkeimmistä tehtävistä toimivat pohjana strategiatyölle. Ylintä päätösvaltaa kaupungissa käyttävät kaupunginvaltuuston 55 kunnallisvaaleilla valittua kaupunginvaltuutettua. He valmistelevat kaupungin uuden strategian syksyn mittaan.

Vaasan kaupunkistrategia toimii kaupungin tulevaisuuden suuntaviivoina valtuustokauden eli neljän vuoden ajan. Strategialla luodaan pohja kaikelle kaupungin toiminnalle, niin palveluille kuin investoinneillekin.

– Kaupunkistrategiassa asetetaan tavoitteita sille, mitä Vaasan kaupunki haluaa olla ja mihin suuntaan haluamme kehittyä. Vastaamalla kyselyyn voi vaikuttaa siihen mitkä asiat kaupungin kehittämistyössä asetetaan painopisteiksi, sanoo Äkkinen.

Voita iPad tai kulttuurilippuja

Kyselyyn pääsee vastaamaan kolmella kielellä; suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Tuloksista tiedotetaan syksyn mittaan. Mikäli ei halua tai on estynyt vastaamaan kyselyyn yksin sähköisesti, voi käydä vastaamassa myös Kansalaisinfossa (pääkirjastolla) tai Vähänkyrön yhteispalvelupisteellä aukioloaikojen puitteissa 16.8.-5.9. Paikan päältä saa opastusta ja apua kyselyn sähköiseen versioon vastaamiseen tai halutessaan voi vastata paperiversioon kyselystä.

Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan palkintoja; vapaalippuja Vaasan kaupungin kulttuuripalveluihin ja pääpalkintona iPad. Voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä syyskuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Talous- ja strategiajohtaja Miia Äkkinen, p. 040 628 1727, miia.akkinen@vaasa.fi

Strategia- ja hankesuunnittelija Maria Backman, p. 040 554 1900, maria.backman@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme