Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasalaista kulttuuritekoa etsitään jälleen – ehdota palkinnonsaajaa 28.2. mennessä

Jaa

Vaasan kaupunki jakaa kevään aikana Vuoden vaasalainen kulttuuriteko -palkinnon. Palkinto jaetaan vuoden 2020 toiminnasta. Kaupunkilaiset saavat ehdottaa palkinnon saajaa 28.2.2021 mennessä.

Vuoden vaasalainen kulttuuriteko -palkinnon arvo on 2 000 euroa, ja se korvaa aikaisemmin jaetun Kulttuuripalkinnon ja Nuori kulttuuritekijä-stipendin. Palkinto jaettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa,

Palkinnolla huomioidaan jonkin yksityishenkilön tai ryhmän vuonna 2020 toteuttama kulttuuriteko, joka on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt tai monipuolistanut kaupungin kulttuurielämää.

– Vaikka koronatilanne on vaikuttanut viime vuoden toimintaan peruuttamalla tapahtumia ja muuttamalla toiminnan sisältöä, ei palkittavan kulttuuriteon tarvitse olla sidoksissa yleisötilaisuuteen, vaan se saattaa olla myös muuta kehitystyötä, parannus, ilmiö tai jotain muuta kulttuurin saralla, kertoo kulttuuripäällikkö Sanna Bondas Vaasan kaupungilta.

Koska palkinto on paikallista kulttuuria tukeva, tulee myös palkittavan toiminnan kohdistua vaasalaisiin tai Vaasaan. Edellisvuonna tunnustus myönnettiin Vaasa-Mustasaari -oppaille Alkulan tilan ja kulttuuriympäristön hyväksi tehdystä työstä.

–Kannustamme kaupunkilaisia pohtimaan sellaista ehdokasta, joka on toiminnallaan tehnyt vaikutuksen, mutta myös perustelemaan valintaa, kehottaa Bondas.

Oman ehdotuksensa perusteluineen voi jättää 28.2.2021 mennessä sähköpostitse sanna.bondas@vaasa.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuuripäällikkö Sanna Bondas, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme