Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan autotiet kartoitetaan taas mobiilipelin avulla

Jaa

Vaasan kaupunki ja tamperelainen startup-yritys Crowdchupa järjestävät 11. syyskuuta jälleen kuntalaisille joukkoistetun ajoratojen kuntokartoituksen. Lähtemällä mukaan mobiilipelillä toteutettavaan datankeruuseen pääset vaikuttamaan kaupungin teiden laatuun ja tienaamaan itsellesi rahaa palkkioksi.

Kuva: Crowdchuba
Kuva: Crowdchuba

Crowdchupa-mobiilipelissä kartoitettavat tiet ripotellaan täyteen kolikoita ja muita rahanarvoisia objekteja, joita käyttäjät keräävät nauhoittamalla videokuvaa tekoälyn analysoitavaksi. Osallistua voi kuka tahansa älypuhelimen omistava autoilija lataamalla Crowdchupa-sovelluksen ilmaiseksi sovelluskaupasta sekä hankkimalla tuulilasiin kiinnitettävän puhelinpidikkeen ja polarisoivan linssin. Pidikkeen ja linssin saa tilattua esimerkiksi Crowdchupan verkkokaupasta.

– Maksamme käyttäjille palkkiota keskimäärin kaksi euroa per kartoitettu kilometri. Tarjolla ei ole pelkkää taskurahaa, sillä aiemmissa tempauksissa monet osallistujat ovat päässeet yli 20 euron tuntiansioihin, kertoo Crowdchupan toimitusjohtaja Toni Paju.

Vaasan kaupungille tämä yhteistyö merkitsee selkeämpää käsitystä katuverkon korjausvelasta, suunnitelmallisempaa kaupungin kunnossapitoa sekä tyytyväisempiä tienkäyttäjiä. Teknologiaa hyödyntävä ja kuntalaisia osallistava tiedonkeruumenetelmä säästää myös merkittävästi resursseja kaupungin muuhun käyttöön.

– Olen todella iloinen pelimäisestä lähestymistavasta ja yhteisöenergian hyödyntämisestä laajan verkoston kartoittamisessa. Kartoituksen jälkeen alamme ohjelmoimaan parannus- ja korjaustoimenpiteitä. Ensi vuonna käytännön työt perustuvat jo tällä menetelmällä kartoitettuun tietoon, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi toteaa.

Tarkempaa lisätietoa Vaasan autotiekartoituksesta saat parhaiten joko Crowdchupan Facebook-sivun tai sähköpostilistan kautta.

 

Yhteyshenkilöt

Crowdchuba toimitusjohtaja Toni Paju, 050 322 6263, toni.paju@carchupa.com
Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Crowdchuba
Kuva: Crowdchuba
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme