Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kansalaisopisto Almassa matkataan keväällä ihmisen muistiin ja muistoihin

Jaa
Kansalaisopisto Alman kevätlukukauden yleisöluentojen teema on kansakunnan muisti ja muistot. Yleisöluennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.
Julia Korkman. Kuva: Miikka Pirinen
Julia Korkman. Kuva: Miikka Pirinen

Luentosarja käynnistyy keskiviikkona 1.2. oikeuspsykologian dosentin, psykologian tohtorin Julia Korkmanin havainnollistaessa aitojen oikeustapausten avulla, miten oikukas ja muovautuva muisti on ja miten sitä voidaan hyödyntää luotettavasti.

Julia Korkman on erikoistunut todistajien kuulemiseen ja arviointiin oikeudessa sekä ihmisen muistiin oikeusprosessin näkökulmasta. Hän toiminut asiantuntijatodistajana useissa merkittävissä oikeustapauksissa Suomessa ja Ruotsissa. Tutkimustyön ja kirjoittamisen lisäksi hän kouluttaa muun muassa oikeuslaitoksen, poliisin ja maahanmuuttoviraston ammattilaisia.

Kansakunnan tuhoisa kahtiajako

FT, dosentti Lasse Lehtinen käsittelee luennossaan 8.3. Suomen historian ainoan murhatun ministerin Heikki Ritavuoren elämää ja kuolemaa. Sisäministeri Ritavuori ajoi kansalliseen sovintoon tähtääviä uudistuksia ja luokkasopua oikeiston ja vasemmiston välille. Kansanvaltaa ja itsenäisyyttä puolustanut Ritavuori ammuttiin kotiovellaan Helsingissä helmikuussa 1922.

Lasse Lehtinen on tuottelias kirjailija, toimittaja ja entinen poliitikko. Hänen Heikki Ritavuoresta kirjoittamansa elämäkerta osoittaa, että suvaitsemattomuus ja vihapuhe eivät ole uusia ilmiöitä. Etenkin suhde Venäjään on jakanut kansakuntaa sukupolvien ajan.

Elämän taitekohdat

Sisustusarkkitehti Fia Antuksen ruotsinkielinen luento 8.2. käsittelee asuntojen remontoimista ja muokkaamista esteettömiksi ja turvallisiksi.

Psykiatrisen sairaanhoitajan Malin Knipin ruotsinkielinen luento 15.3. käsittelee uupumuksen vaikutuksia aivoille ja miten voimme huolehtia itsestämme.

Historiantutkija, FL (väit.) Matti Leiviskä johdattaa kuulijat 24.3. aikamatkalle Vähänkyrön rautakauteen alueen nimistön kautta.

Emeritaprofessori Marianne Nordman kertoo 12.4., miten hänen omat ja hänen veljensä lapsuusmuistot poikkeavat toisistaan ja miten niihin ovat vaikuttaneet sisarusten persoonallisuus, ajan kasvatus ja kulttuuri.

Yhteyshenkilöt

Kansalaisopisto Alma, rehtori Sannasirkku Autio, puh. 0400 299 826, sannasirkku.autio@edu.vaasa.fi 

Kuvat

Julia Korkman. Kuva: Miikka Pirinen
Julia Korkman. Kuva: Miikka Pirinen
Lataa
Lasse Lehtinen
Lasse Lehtinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vi gör Vasa till Finlands snyggaste stad – kampanjen En miljon soppåsar inspirerar till att samla skräp i omgivningen29.3.2023 13:22:41 EEST | Tiedote

Yle ordnar under våren den riksomfattande kampanjen En miljon soppåsar, vars mål är att inspirera människor till att samla in en miljon påsar skräp från omgivningen. Vasa deltar också i kampanjen tillsammans med över 140 städer och kommuner. De insamlade soppåsarna anges på kampanjsajten vid den egna orten. Kom med och gör Vasa till Finlands snyggaste stad!

Tehdään Vaasasta Suomen siistein kaupunki – Miljoona roskapussia -kampanja innostaa keräämään roskia ympäristöstä29.3.2023 13:16:11 EEST | Tiedote

Yle järjestää tänä keväänä valtakunnallisen Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Myös Vaasa on mukana kampanjassa yhdessä yli 140 kaupungin ja kunnan kanssa. Kerätyt roskapussit merkitään kampanjasivustolle oman paikkakunnan kohdalle. Tule mukaan tekemään Vaasasta Suomen siistein kaupunki!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme