Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungille ja seudulle uusi ilme - tältä Vaasa näyttää nyt!

Jaa

Vaasan kaupunki, Vaasan seutu ja Visit Vaasa ottavat käyttöön uuden logon ja visuaalisen ilmeen 8.8.2018 alkaen. Missään muualla Suomessa ei ole aikaisemmin tehty yhtä laajaa seudullista yhteistyötä yhteisen brändin eteen. Myös asukkaat ja henkilökunta otettiin mukaan suunnitteluun.

Vaasan seudun kärkiviestit meri, intohimo ja energia näkyvät nyt myös seudun uudessa ilmeessä, muun muassa logon merensinisenä värinä. Uusi visuaalinen ilme on kaunis, rauhallinen, nykyaikainen ja erottuva. Se on monikäyttöinen ja taipuu hyvin eri kohderyhmille.

 

Uusi tunnus

Vaasan seudun uusi tunnus muodostuu pelkistetystä tekstilogosta, joka on selkeä, ilmava ja ystävällinen. Perustunnusta käytetään pääsääntöisesti kaikessa Vaasan seudun visuaalisessa viestinnässä ja markkinoinnissa. 


Vaasan kaupungin aalto-logo oli kymmenen vuotta vanha, eikä se vastannut nykyhetken tarpeita. Ilmeuudistuksesta vastaava työryhmä valitsi tarjouskilpailun perusteella Zeeland Familyn uuden ilmeen toteuttajaksi.

- Uusi ilme on digitaalisessa ympäristössä ja sosiaalisessa mediassa enemmän kuin kotonaan. Tyyni ja vakaa tunnus saa uusia merkityksiä, kun nimen kirjaimet muotoutuvat kuvasymboleiksi. Symbolit kiteyttävät tarinoita kaupunkimiljööstä, yksilöistä ja yhteisöistä, kuvailee mainostoimisto Zeeland Familyn projektipäällikkö Minna Lavinkoski.

Piktogrammi-tunnukset ja värit

Vaasan seudun ilmeeseen kuuluvat oleellisesti myös piktogrammit, eli symboliset kuvamerkit. Piktogrammeja käytetään tekstiä ja/tai kuvaa täydentävänä visuaalisena elementtinä. Vaasan seudun värit perustuvat kolmeen viestintästrategian pääviestiin: meri, intohimo ja energia. Päävärinä on merellinen tummansininen. Kullekin viestille on määritelty oma väriparinsa, jota käytetään yhdessä päävärin kanssa.

Asukkaat mukana suunnittelussa

Seudun asukkaat ja kaupungin henkilökunta otettiin mukaan yhteisen ilmeen suunnitteluun muun muassa Facebook-äänestysten, Rewell centerissä järjestetyn pop up -tapahtuman sekä online-yhteisön muodossa.

- On ollut hienoa huomata, että seudun asukkaat ovat olleet aidosti mukana ilmeen suunnittelussa. Se osoittaa meille, että olemme menossa oikeaan suuntaan, Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén kiittelee.

Symboliäänestyksessä meriaiheiset symbolit (silta, auringonlasku ja purjevene) saivat eniten ääniä, kun kaupunkilaisilta kysyttiin parhaiten Vaasaa kuvaavia symboleita.

- Oli yllättävää, että meri nousi kyselyissä niin tärkeäksi aiheeksi. Usein meren läheisyyteen suhtaudutaan itsestäänselvyytenä, mutta kysyttäessä se nousee kuitenkin ensimmäisenä mieleen, Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson pohtii.

Ilme uusitaan asteittain eri tuotteissa ja sovelluksissa sitä mukaa, kun niitä uusitaan. Kuntalaisille uusi ilme näyttäytyy syksyllä muun muassa Vaasa opistojen kurssiesitteen, KultTour-lehden ja Vaasan kaupungin asukaslehden myötä.

- Parasta uuden ilmeen suunnittelussa on ollut se, että sitä tehdään yhdessä! Riippumatta edustettavasta organisaatiosta, tavoite on kuitenkin kaikilla sama, VASEKin markkinointipäällikkö Mari Kattelus iloitsee.

Uutta ilmettä esitellään torstaina 9.8. klo 16-20 Taiteiden yössä Vaasan kaupungin, Visit Vaasan ja Vaasan seudun yhteisellä pop up –pisteellä Vaasan tori-infon luona. Pisteellä on kasvomaalausta ja inspiroivia väritystehtäviä lapsille, sekä 1 000 ensimmäiselle kävijälle uusi Vaasa-kangaskassi. Tervetuloa!

https://youtu.be/oi3w5uWkUsI

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Arbetena på Wasa Stations område inleds med rivning av den gamla busstationsbyggnaden10.10.2018 15:19Tiedote

Vasa stad inledde rivningen av den f.d. busstationsbyggnaden på Wasa Stations område (Smedsbyvägen 1) vecka 40. För rivningsarbetena svarar Maanrakennus Mäki-Kala Oy. På grund av rivningsarbetena måste parkeringen på området begränsas och omorganiseras. Den del av området som finns mot Vörågatan och Verkstadsgatan kommer tillfälligt att anvisas enbart för personbilsparkering. Samtidigt snyggas området upp.

Wasa Stationin alueen työt alkavat vanhan linja-autoaseman rakennuksen purkutöillä10.10.2018 15:17Tiedote

Vaasan kaupunki on aloittanut Wasa Stationin alueen (Sepänkyläntie 1) vanhan linja-autoaseman purkutyöt viikolla 40. Purkutöistä vastaa Maanrakennus Mäki-Kala Oy. Purkutöiden takia alueen pysäköintiä joudutaan rajoittamaan ja järjestelemään uudelleen. Vöyrinkadun ja Konepajankadun puoleinen osa alueesta tullaan osoittamaan väliaikaisesti vain henkilöautojen pysäköintiin. Samalla aluetta tullaan siistimään.

Vähänkyrön asukasilta 24.10.9.10.2018 08:00Tiedote

Vaasan kaupunki järjestää Vähässäkyrössä asukasillan, jossa asukkaat saavat tietoa ajankohtaisista kaavoituskohteista, vapaista tonteista sekä rakennusvalvonnan palveluista. Rakentajille on tarjolla tietoa puurakentamisesta ja vanhemman rakennuskannan peruskorjauksesta sekä suojelluista rakennuksista ja mahdollisuudesta hakea tukea korjauksiin. YHYRES-kehittämisyhdistys ry kertoo Leader-rahoituksen mahdollisuudesta rakentamishankkeissa. Vähänkyrön asukasilta Paikka: Savilahti-talo Aika: keskiviikko 24.10.2018 klo 17.30–21.00 klo 17.30 tarjoilu kahvi/tee/mehu + suolapala ja keksi klo 18.00 alkupuheenvuoro aluelautakunnan puheenjohtaja Pasi Keskinen klo 18.10 Kaavoitus, ajankohtaista asiaa, Vähänkyrön osayleiskaava, Kirkonkylä, kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso klo 18.30 Kiinteistötoimi, maankäytön tilanne, vapaat tontit, maankäyttöinsinööri Harri Flén klo 18.45 Rakennusvalvonta, ajankohtaista asiaa, rakennustarkastaja Paula Frank Kysymykset Tauko 10 min. klo 19.20 Puurakentaminen ja v

Försöket med personlig budget i Österbotten fortsätter år 20198.10.2018 10:12Tiedote

Social- och hälsovårdsministeriet (SHM) har beviljat 520 000 euro i statsbidrag för Österbottens försök. I försöket med personlig budget i Österbotten är social- och hälsovårdssektorerna i Närpes, Jakobstad och Vasa med. I Vasa är målgruppen närståendevårdare och –vårdtagare över 55 år och i Jakobstad och Närpes är målgruppen personer över 55 år som är i behov av många olika serviceformer samtidigt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme