Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungille valtakunnallinen palkinto aktiivisesta ja innostavasta kuntatyön kehittämisestä

Jaa

Kaupunki palkittiin 7.12.2021 Finlandia-talolla Kuntatyö2030 –gaalassa. Palkinto myönnettiin johtamis- ja esihenkilötaitojen kehittämistyöstä ja sen vastaanottivat etäyhteyksin Vaasan kaupungin henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen sekä HR-suunnittelija Pauliina Haavisto. Touko- ja syyskuun aikana käynnissä ollut Hyvä kiertämään -kampanja innosti mukaan 38 kuntaa ja 9 muuta kuntaorganisaatiota, jotka osallistuivat kampanjaan kertomalla kehittämisteoistaan. Mukaan saatiin yhteensä 200 uutta kehittämistekoa eri puolilta Suomea.

Vaasan kaupunki kertoi Tekojen torilla hyvän johtajan ja työntekijän arvolupauksistaan, jotka otettiin kaupungilla käyttöön vuonna 2019. Arvolupauksia on työstetty kaupungin Henkilöstö -palvelualueella pitkäjänteisesti. Vaasan kaupunki on sitoutunut strategiassaan kehittämään työyhteisötaitoja sekä johtamis- ja esihenkilötaitoja kohti valmentavaa johtamistapaa. 

 Tunnustus lämmittää sydäntä ja kiitos siitä kuuluu kaikille arvolupauksien tekemiseen osallistuneille työntekijöillemme. Tämä myös kannustaa meitä jatkamaan aktiivista kehittämistyötä. Työyhteisöt, joissa tuetaan toinen toista ja puhalletaan yhteen hiileen, pärjäävät paremmin myös muutostilanteissa. Tämä on varmasti auttanut meitä myös viimeaikaisten poikkeustilanteiden mukana tuomien haasteiden yli. Yhdessä saamme aikaan hienoja asioita, iloitsee Vaasan kaupungin henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Arvolupauksilla linjataan, mitä valmentava esihenkilötyö ja hyvät työyhteisötaidot tarkoittavat Vaasan kaupungilla. Valmentavan johtamistavan lähtökohtana on ihmisten kehittäminen, kasvattaminen ja potentiaalin saavuttaminen.

 Arvolupaukset rakentuvat ”perustaitoihin”, kuten toisen ihmisen arvostamiseen ja kunnioittamiseen sekä luottamukseen. Sen lisäksi tärkeää on myös jokaisen henkilön vastuu omasta työstä ja sen kehittämisestä. Esihenkilöiden osalta korostetaan valmentavaa johtamisotetta. Arvolupausten mukaisella toiminnalla pyritään vaikuttamaan yksilön ja työyhteisöjen hyvinvointiin, kehittämismyönteisyyteen ja innovatiivisuuteen ja tätä myötä myös tuottavuuteen, kertoo Vaasan kaupungin HR-suunnittelija Pauliina Haavisto.

Tekojen tori -alusta kehitettiin osana Kunteko2020 -kunta-alan työelämän kehittämisohjelmaa, jonka päärahoittajana toimi Euroopan sosiaalirahasto. Alusta on avoin kaikille kunnille ja sinne kerätään kuntatyön kehittämistekoja ympäri Suomen. Siellä voi kertoa omista saavutuksistaan ja tutustua muiden kehittämistekoihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hur stort koldioxidavtryck konsumtionen i kommunerna står för reddes ut för första gången – ”En mera omfattande datagrund stöder kommunernas klimatarbete”26.1.2022 11:10:48 EET | Tiedote

Vasa har rett ut de växthusgasutsläpp som orsakas av konsumtion, dvs. koldioxidavtrycket. Beräkningen gjordes som en del av projektet Kulma, där de utsläpp av växthusgaser som härrör från konsumtionen för första gången beräknades för ett stort antal finska kommuner och städer på ett sådant sätt att de är jämförbara. Utöver Vasa deltog 14 andra kommuner i projektet.

Kuntien kulutuksen hiilijalanjälki selvitettiin ensimmäistä kertaa – "Laajempi tietopohja tukee kuntien ilmastotyötä"26.1.2022 11:07:55 EET | Tiedote

Vaasa on selvittänyt kuntien ja sen asukkaiden kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt, eli hiilijalanjäljen. Laskenta toteutettiin osana Kulma-hanketta, jossa kulutusperusteiset kasvihuonekaasupäästöt laskettiin ensimmäistä kertaa vertailukelpoisesti suurelle joukolle suomalaisia kuntia ja kaupunkeja. Vaasan lisäksi hankkeeseen osallistui 14 muuta kuntaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme