Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin 400 kesätyöpaikkaa haettavissa taas helmikuussa

Jaa

Lähes kaikki kaupungin tulosalueet palkkaavat ensi kesänä kesätyöntekijöitä. Suurimpia työllistäjiä ovat sosiaali- ja terveystoimi, päiväkodit, viheralueyksikkö, kirjastot ja museot.

Vaasan kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa helmikuussa.
Kuva: Sami Pulkkinen
Vaasan kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa helmikuussa. Kuva: Sami Pulkkinen

Kesätyöpaikat vuodelle 2019 ovat julkisessa haussa 1.–28.2.2019 välisenä aikana Kuntarekry-sivuilla. Kesätyö voi olla esimerkiksi matkailuneuvoja, puistotyöntekijä, kulttuuriavustaja, kesäsomettaja, päiväkotityöntekijä, hitsaaja, palkkasihteeri, rantavalvoja, kesäartisti, liikuntakaveri, pikkuhelppari tai leiriavustaja.

- Kesätöissä kaupungilla olevat nuoret saavat vuosittain pohdittavakseen, mikä voisi olla houkutteleva kesäduuni. Esimerkiksi kesäsomettajan työpaikka on syntynyt tätä kautta, kertoo työvoimasuunnittelija Jaana Oba.

Kesätyöpaikat on tarkoitettu nuorille, jotka ovat täyttäneet 16 vuotta ja ovat alle 25-vuotiaita kesätyön alkaessa. Lisäksi kesätyöpaikkojen rinnalle tulee kahden viikon mittaisia kesätyöpaikkoja 14–15-vuotiaille.

- Tulevana kesänä tavoitteemme on, että mahdollisimman moni uusi nuori saa kesätyökokemuksen. Myös esimiesten roolia perehdytyksessä selkeytetään ja siihen panostetaan. On tärkeää, että kesätyönuoret uskaltavat kysyä neuvoa, Oba jatkaa.

Kaupunki pyrkii työllistämään myös vammaisia ja osatyökykyisiä nuoria.

- Viime kesänä meillä oli töissä 16 erityisnuorta, mistä saatiin niin kaupungin yksiköiltä kuin mukana olleilta nuorilta positiivista palautetta. Vaasa sai erityisnuorten työllistämisestä myös kunniamaininnan Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiöltä, sanoo Oba.

Hoitajille oma haku 7.1.–2.5.

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa on tarjolla monipuolisia kesätöitä lähihoitajille, sairaanhoitajille, sosionomeille, terveydenhoitajille sekä fysioterapeuteille. Hoitajien kesätyöhaku alkaa 7.1.2019 ja kestää 2.5.2019 saakka. Hakeminen tapahtuu Kuntarekry-sivuilla osoitteessa www.kuntarekry.fi.

- Meillä voi tehdä kesätöitä laitoshoidossa, palveluasumisessa, terveyspalveluissa, vammaispalveluissa sekä kotihoidon kotisairaala- ja kotisairaanhoitoyksiköissä. Osaajille on suuri kysyntä, minkä vuoksi meillä on oma haku hoitoalan kesätöihin 18 vuotta täyttäneille, kertoo palveluvastaava Anne Lindell.

Kesäduunisetelillä töihin

Kesäduuniseteli on Vaasan kaupungin myöntämä rahallinen tuki yksityiselle yritykselle tai yhdistykselle, joka työllistää 15–29-vuotiaan nuoren.

Kesäduunisetelillä tuettava työllistymisaika on vähintään 2 viikkoa. Työtä on oltava ainakin 30 tuntia viikossa tai yhteensä 60 h 1.5.–30.9.2019 välisenä aikana. Osa-aikatyö käy myös. Tuki on 30 % bruttopalkasta ja enintään 500 euroa.

Seteliä voi hakea sähköisellä lomakkeella hakuaikana 1.–30.4.2019 Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa https://asiointi.vaasa.fi/. Ensimmäiset 70 kaavakkeen palauttanutta on oikeutettu Kesäduuniseteliin.

-Hakeminen Kuntarekryssä: https://www.kuntarekry.fi/fi  
-Tietoa Vaasan kaupungin kesätöistä: https://www.vaasa.fi/nuorten-kesatyot  
-Tietoa Kesäduunisetelistä: https://www.vaasa.fi/kesaduuniseteli 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Työvoimasuunnittelija Jaana Oba, p. 040 646 3391, jaana.oba@vaasa.fi
- Palveluneuvoja Anne Lindell, p. 040 1534564, anne.lindell@vaasa.fi

Kuvat

Vaasan kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa helmikuussa.
Kuva: Sami Pulkkinen
Vaasan kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa helmikuussa. Kuva: Sami Pulkkinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

///KORJATTU TIEDOTE///Lähiseudun artistit esittelevät musiikkiaan Feasta-katselmuksissa 20.3. ja 3.4.15.3.2019 12:02:36 EETTiedote

(korjattu kohta kursiivilla) Feasta-katselmuksissa 16 artistia tai bändiä esittelevät musiikkiaan median edustajille sekä festivaalien ja tapahtumien järjestäjille. Mukana on myös vierailevia asiantuntijoita jakamassa kokemuksiaan ja antamassa vinkkejä. Katselmukset ovat ilmaisia ja avoimia yleisölle. Katselmukset pidetään Ritzissä keskiviikkona 20.3. sekä 3.4. klo 17-22.30 ja ne taltioidaan. Tapahtumat ovat ikärajattomia ja päihteettömiä. Max Bäckman Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista kertoo, että kaikki ilmoittautuneet mahtuivat mukaan. Hän toivookin paikalle runsaasti yleisöä kuuntelemaan lähiseudun artisteja. - Kannattaa tulla kuuntelemaan myös vierailevien asiantuntijoiden pitämiä koulutuksia. Lisää tietoa löytyy Feastan fb-sivulta, Bäckman vinkkaa. Katselmusten esiintyjät Keskiviikkona 20.3. esiintyvät: Pholexia, Lies Never More, AfterEnd, Tulenkulkijat, Unelmasikiö, Wehreä, Speechless Valley ja MC Hylje. Keskiviikkona 3.4. esiintyvät: Entusiasti & eksyneet, T&The

///KORRIGERAT MEDDELANDE///Artisterna i närområdet presenterar sin musik under Feasta-mönstringarna 20.3 och 3.415.3.2019 12:02:04 EETTiedote

(korrigeringar kursiverade) Under Feasta-mönstringarna presenterar 16 artister eller band sin musik för mediernas representanter samt för festival- och evenemangsarrangörer. I mönstringarna deltar också gästande experter som delar med sig av sina erfarenheter och ger tips. Till mönstringarna är det gratis inträde och de är öppna för publiken. Mönstringarna arrangeras i Ritz onsdag 20.3 och 3.4 kl. 17-22.30 och de spelas in. Evenemangen har ingen åldersgräns och de är rusmedelsfria. Max Bäckman från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster berättar, att alla som har anmält sig ryms med. Han önskar därför att det kommer mycket publik för att lyssna på närområdets artister. - Det lönar sig att komma och lyssna också på gästande experters utbildningar. Mera info finns på Feastas fb-sida, tipsar Bäckman. Artisterna som deltar På onsdag 20.3 uppträder: Pholexia, Lies Never More, AfterEnd, Tulenkulkijat, Unelmasikiö, Wehreä, Speechless Valley och MC Hylje. På onsdag 3.4 uppträder: Entusiasti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme