Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin 400 kesätyöpaikkaa haettavissa taas helmikuussa

Jaa

Lähes kaikki kaupungin tulosalueet palkkaavat ensi kesänä kesätyöntekijöitä. Suurimpia työllistäjiä ovat sosiaali- ja terveystoimi, päiväkodit, viheralueyksikkö, kirjastot ja museot.

Vaasan kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa helmikuussa.
Kuva: Sami Pulkkinen
Vaasan kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa helmikuussa. Kuva: Sami Pulkkinen

Kesätyöpaikat vuodelle 2019 ovat julkisessa haussa 1.–28.2.2019 välisenä aikana Kuntarekry-sivuilla. Kesätyö voi olla esimerkiksi matkailuneuvoja, puistotyöntekijä, kulttuuriavustaja, kesäsomettaja, päiväkotityöntekijä, hitsaaja, palkkasihteeri, rantavalvoja, kesäartisti, liikuntakaveri, pikkuhelppari tai leiriavustaja.

- Kesätöissä kaupungilla olevat nuoret saavat vuosittain pohdittavakseen, mikä voisi olla houkutteleva kesäduuni. Esimerkiksi kesäsomettajan työpaikka on syntynyt tätä kautta, kertoo työvoimasuunnittelija Jaana Oba.

Kesätyöpaikat on tarkoitettu nuorille, jotka ovat täyttäneet 16 vuotta ja ovat alle 25-vuotiaita kesätyön alkaessa. Lisäksi kesätyöpaikkojen rinnalle tulee kahden viikon mittaisia kesätyöpaikkoja 14–15-vuotiaille.

- Tulevana kesänä tavoitteemme on, että mahdollisimman moni uusi nuori saa kesätyökokemuksen. Myös esimiesten roolia perehdytyksessä selkeytetään ja siihen panostetaan. On tärkeää, että kesätyönuoret uskaltavat kysyä neuvoa, Oba jatkaa.

Kaupunki pyrkii työllistämään myös vammaisia ja osatyökykyisiä nuoria.

- Viime kesänä meillä oli töissä 16 erityisnuorta, mistä saatiin niin kaupungin yksiköiltä kuin mukana olleilta nuorilta positiivista palautetta. Vaasa sai erityisnuorten työllistämisestä myös kunniamaininnan Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiöltä, sanoo Oba.

Hoitajille oma haku 7.1.–2.5.

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa on tarjolla monipuolisia kesätöitä lähihoitajille, sairaanhoitajille, sosionomeille, terveydenhoitajille sekä fysioterapeuteille. Hoitajien kesätyöhaku alkaa 7.1.2019 ja kestää 2.5.2019 saakka. Hakeminen tapahtuu Kuntarekry-sivuilla osoitteessa www.kuntarekry.fi.

- Meillä voi tehdä kesätöitä laitoshoidossa, palveluasumisessa, terveyspalveluissa, vammaispalveluissa sekä kotihoidon kotisairaala- ja kotisairaanhoitoyksiköissä. Osaajille on suuri kysyntä, minkä vuoksi meillä on oma haku hoitoalan kesätöihin 18 vuotta täyttäneille, kertoo palveluvastaava Anne Lindell.

Kesäduunisetelillä töihin

Kesäduuniseteli on Vaasan kaupungin myöntämä rahallinen tuki yksityiselle yritykselle tai yhdistykselle, joka työllistää 15–29-vuotiaan nuoren.

Kesäduunisetelillä tuettava työllistymisaika on vähintään 2 viikkoa. Työtä on oltava ainakin 30 tuntia viikossa tai yhteensä 60 h 1.5.–30.9.2019 välisenä aikana. Osa-aikatyö käy myös. Tuki on 30 % bruttopalkasta ja enintään 500 euroa.

Seteliä voi hakea sähköisellä lomakkeella hakuaikana 1.–30.4.2019 Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa https://asiointi.vaasa.fi/. Ensimmäiset 70 kaavakkeen palauttanutta on oikeutettu Kesäduuniseteliin.

-Hakeminen Kuntarekryssä: https://www.kuntarekry.fi/fi  
-Tietoa Vaasan kaupungin kesätöistä: https://www.vaasa.fi/nuorten-kesatyot  
-Tietoa Kesäduunisetelistä: https://www.vaasa.fi/kesaduuniseteli 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Työvoimasuunnittelija Jaana Oba, p. 040 646 3391, jaana.oba@vaasa.fi
- Palveluneuvoja Anne Lindell, p. 040 1534564, anne.lindell@vaasa.fi

Kuvat

Vaasan kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa helmikuussa.
Kuva: Sami Pulkkinen
Vaasan kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa helmikuussa. Kuva: Sami Pulkkinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ruokailijoiden määrä lisääntyi kasvisruokakokeilun aikana Annin Herkussa21.1.2019 16:15Tiedote

Vaasan kaupungin henkilöstöruokala Annin Herkussa järjestettiin kasvisruokakokeilu marraskuussa 2018. Kasvisruokailuun osallistui kokeilun aikana yhteensä 43 henkilöä ja vakituisten kasvisruokailijoiden määrä nousi kokeilujakson jälkeen neljällä henkilöllä. Myös ruokailijoiden kokonaismäärä nousi kokeilujakson aikana keskimäärin 22,5 % verrattuna lokakuun ruokailijoiden määrään.

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme