Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin asfaltointityöt alkavat tällä viikolla

Jaa

Katujen asfaltointityöt aloitetaan Vaasassa tämän viikon aikana. Tänä kesänä keskitytään erityisesti kuluneisiin pääväyliin, pyöräteihin sekä keskustan puistikoihin.

Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback
Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback

Isoja asfaltointitöitä tehdään tänä vuonna muun muassa Vaasanpuistikolla, Ratakadulla, Huutoniementiellä, Tammikaivontiellä, Jukolantiellä, Vanhan Vaasan kadulla sekä Konepajakadulla.

Määrärahojen salliessa päällysteitä uusitaan myös asuinalueiden huonoimmassa kunnossa olevilla tonttikaduilla. Maailman tilanne ja kallistuneet materiaalikustannukset vaikuttavat kuitenkin myös asfaltointitöihin ja niiden laajuuteen.

– Vaikka asfaltointiin käytetään kutakuinkin saman verran rahaa kuin viime vuonna, vaikuttaa maailman tilanne merkittävästi esimerkiksi asfaltissa käytettävän bitumin hintatasoon. Tämä vaikuttaa suoraan metrimääräiseen toteumaan, joten joudumme tarkastelemaan toteutustapoja, joilla saadaan mahdollisimman paljon metrejä uudelleen asfaltoitua, kunnossapitomestari Isak Norrgård kertoo.

Kuntatekniikan asfaltointikohteissa on kyse vanhan asfaltin uudelleen pintauksesta, jossa vanha asfaltti jyrsitään pois ja tilalle asfaltoidaan uusi pinta. Vaasan kaupungin sopimusurakoitsijana asfaltoinneissa toimii Peab Industri Oy.

Kuntatekniikan lisäksi kaduilla kaivuutöitä tekevät ja asfaltoivat muutkin toimijat, kuten Vaasan Vesi, Vaasan Sähkö sekä tietoliikenteen kaapelivetoja hoitavat yritykset.

– Aikataulutamme töitä eri toimijoiden kanssa yhteistyössä, jotta sama kohde saataisiin kaivettua ja päällystettyä kerralla. Aina aikatauluja ei kuitenkaan saada sopimaan yhteen töiden luonteen vuoksi, Norrgård sanoo.

Kuntatekniikka myöntää luvat toimijoille ja valvoo työn laatua. Töissä on aina takuu, joten toimijat ovat velvollisia korjaamaan havaitut puutteet kohteessa.

Tutustu vuoden 2022 asfaltointiohjelmaan (liite)

 

Yhteyshenkilöt

Kunnossapitomestari Isak Norrgård, isak.norrgard@vaasa.fi, +358406838563

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback
Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme