Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin Digivisio antaa suuntaviivat kaupungin digipalveluiden kehittämiseen

Jaa

Vaasan Digitalisaatiovisio 2019-2025 käsiteltiin kaupunginhallituksen yleisjaostossa 7.3.2019. Visio antaa suuntaviivat ja tavoitteet kaupungin digipalveluiden johtamiseen, kehittämiseen sekä päätöksentekoon.

Digitalisaatio on ihmisläheistä johtamista ja päätöksentekoa. Tavoitteena ovat asiakaslähtöiset ja saavutettavat palvelut, jotka ovat saatavilla paikasta ja ajasta riippumatta. Tämä tarkoittaa palveluiden uudelleen suunnittelua, ei vain nykyisten prosessien muuttamista digitaaliseen muotoon.

Vaasan kaupungin tavoitteena ovatkin digivalmis johto, digivalmis kuntalainen ja digivalmis kunta.

- Digitalisaatio ei tokikaan tarkoita, että kaikki palvelut ovat jatkossa vain sähköisiä. Myös henkilökontakteja tarvitaan sekä opastusta sähköisten palveluiden käyttöön, kertoo kaupungin digitalisaatiotyöryhmän puheenjohtaja, vt. hallintojohtaja Anna-Maija Iitola.

Tavoitteena laadukkaat, turvalliset ja saavutettavat palvelut kaikille

Digipalveluita kehitetään kaupungin asukkaille, asiakkaille ja matkailijoille, kaupungin johdolle, henkilöstölle ja päättäjille sekä yhteistyökumppaneille, yrityksille, korkeakouluille ja yhteisöille.

- Digivisiossa on lähdetty siitä, että palveluiden sähköistämisestä on hyötyä kaikille. Henkilökunnalta vapautuu aikaa tärkeisiin tehtäviin ja tiedolla johtaminen sekä päätöksenteko tehostuvat. Asukkaiden ja asiakkaiden tasa-arvo parantuu, kun tilaan, tiedonsaantiin ja aikaan liittyvät rajoitukset poistuvat. Lisäksi kaupunkilaisten vuorovaikutus kaupungin kanssa ja heidän osallistumisensa kaupungin asioihin ja kehittämiseen helpottuvat, kuvailee Iitola.

Digitalisaatiotyö jatkuu toimintasuunnitelman laatimisella. Vaasan Digivision toteutumisen seurantaa varten tullaan avaamaan syksyllä vaasa.fi-sivuille oma sivu.

Tutustu Vaasan kaupungin Digitalisaatiovisio 2019-2025:n tästä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Anna-Maija Iitola, hallintojohtaja p. 040 590 5219
- Christer Levander, tietotekniikkajohtaja, p. 0400 566 204
- Teemu Lehtonen, ICT-johtaja, p. 040 637 5676

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme