Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin henkilökunnalle järjestetään kasvisruokakokeilu

Jaa

Vaasan kaupungin henkilöstöruokalassa Annin Herkussa järjestetään marraskuussa 2018 kasvisruokakokeilu. Marraskuun ajan ruokalassa tarjotaan kasvisruokavaihtoehtoa lihavaihtoehdon rinnalla. Kokeilusta kiinnostuneet työntekijät voivat ilmoittautua mukaan kaupungin intranetissä.

Kasviruokakokeilu liittyy Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelmaan. Ohjelman tavoitteisiin on kirjattu, että vuoteen 2035 mennessä Vaasassa ei enää synny ruokahävikkiä ja että vaasalaiset syövät kestävästi tuotettua ruokaa. Vaasan kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2035 mennessä.

Kokeiluun osallistuminen

Kasvisruokakokeilussa tarjottava ruoka on lakto-ovovegetaarista eli se sisältää kasvisten lisäksi maitotuotteita ja kananmunaa. Marraskuun ajan Annin Herkussa on nähtävillä lista tarjoiltavan ruoka-annoksen ravintoarvoista, jotta kiinnostuneet voivat tutustua kasvisruoasta saataviin ravintoarvoihin.

Kokeilusta kiinnostuneet kaupungin henkilökunnan jäsenet voivat ilmoittautua mukaan kyselyn kautta, joka julkaistaan kaupungin intranetissä.

− Toivomme, että mahdollisimman moni henkilökunnan jäsen lähtisi mukaan kasvisruokakokeiluun. Mukaan voi liittyä myös kesken kokeilukuukauden ilmoittautumalla Annin Herkun henkilökunnalle, kehittämispäällikkö Maija Alasalmi kannustaa.

Kokeilun keskeyttämisestä pyydetään ilmoittamaan ruokalan henkilökunnalle. Kasvisruoan määrä arvioidaan osallistujamäärän mukaan. Näin minimoidaan syntyvän ruokahävikin määrä kokeilujakson aikana.

Kokeilun jälkeen osallistujille lähetetään loppukysely, jolla kartoitetaan kokemuksia kokeilusta ja kiinnostusta kasvisruokavaihtoehtoon myös jatkossa.

− Tavoitteena on, että kasvisruoka jäisi pysyväksi osaksi henkilöstöruokalan tarjontaa, Alasalmi toivoo.

Palautetta kokeilusta on mahdollista antaa myös koko kokeilun ajan intranettiin avatun kyselyn kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:

Kehittämispäällikkö Maija Alasalmi, maija.alasalmi@vaasa.fi, puh. +358 40 568 5400

Annin Herkun palvelupäällikkö Terhi Poutanen, terhi.poutanen@teese.fi, puh. +358 40 524 8838

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme