Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoito sai kunniamaininnan laatutyöstään

Jaa

Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoito sai 24.8.2018 kunniamaininnan laatutyöstään Labquality Oy:ltä laatutarinallaan, jossa kuntoutustiimi toteutti yhteistyössä vanhustyön avustajien ryhmän kanssa ratkaisun kotihoidon kuntoutustyöntekijöiden resurssipulaan. Kotihoidon Vanhustyön Avustajat -toiminta toteutettiin yhteistyössä Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoidon sekä henkilöstöhallinnon työllistämispalveluiden kanssa.

Kotihoidon Vanhustyön Avustajat -toiminta on ns. pilottitoimintana alkanutta toimialarajat ylittävää kehittämistyötä sosiaali- ja terveysektorin sekä henkilöstöhallintoon kuuluvan työllistämispalveluiden kanssa. Uutta tässä on se, miten työ on organisoitu poikkihallinnollisesti.

– Tarvitsemme jatkossakin tavoitteellista rajat ylittävää, verkostomaista ajattelua uusien ratkaisujen löytämiseksi. Myös Vaasan kaupungin henkilöstöstrategiaan on kirjattu uudet työntekemisen mallit, joten toivon, että tämä yhteistyö sparraa uusiin hallinnon rajat ylittäviin työtapoihin, kertoo henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto.

Tavoitteena parantaa ja ylläpitää kotipalvelun asiakkaiden fyysistä hyvinvointia

Kotihoidon fysio- ja toimintaterapeutit päättivät kouluttaa työllistettyjä vanhustyön avustajia kuntoutustehtäviin. Terapeutit tekevät nyt yhteiskäyntejä työllistettyjen kanssa, pitävät yhteisiä palavereja, toimivat konsultointiapuna ja osallistuvat työhaastatteluihin.

Mallin tavoitteena on mahdollistaa kotihoidon asiakkaalle pitkäkestoinen ja kuntoa ylläpitävä kotikuntoutus -toimintamalli, joka parantaa ja ylläpitää kotipalvelun asiakkaiden fyysistä hyvinvointia.

Labquality Oy:n palkintoraati arvosti tiimin rajoja rikkovaa rohkeutta, ratkaisukeskeistä lähestymistapaa ja tuloksia, joilla kotihoidossa olevien asiakkaiden elämänlaatu on merkittävästi parantunut. Lisäksi pitkään työttömänä olleet henkilöt ovat saaneet arvokasta työkokemusta ja uutta osaamista.

”Kunniamaininta on mahtava saavutus!”

– Hyvä me! Mahtava saavutus tämä kunniamaininta. Erityisen otettu olen palkintoraadin valitsemisperusteista ja siitä, että palkintoraati on huomioinut koko tiimin erilaiset roolit ja hyödyt todella mainiosti, esimiesohjaaja Tamara Vieri iloitsee.

Vieri kiittää kovasti esimiestään koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlundia siitä, että hän uskoi asiakaslähtöisesti luotuun toimintaprosessiin ja kannusti osallistumaan laatukilpailuun.

Tiedote 5.7.2018: Vaasan kaupungin kotihoito on yksi Labquality Oy:n Vuoden laatutarina –kilpailun finalisteista Lue lisää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlund puh. 0400 737 332, leif.holmlund@vaasa.fi
Henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto, puh. 0400 560 834, leena.kaunisto@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme