Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoito sai kunniamaininnan laatutyöstään

Jaa

Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoito sai 24.8.2018 kunniamaininnan laatutyöstään Labquality Oy:ltä laatutarinallaan, jossa kuntoutustiimi toteutti yhteistyössä vanhustyön avustajien ryhmän kanssa ratkaisun kotihoidon kuntoutustyöntekijöiden resurssipulaan. Kotihoidon Vanhustyön Avustajat -toiminta toteutettiin yhteistyössä Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoidon sekä henkilöstöhallinnon työllistämispalveluiden kanssa.

Kotihoidon Vanhustyön Avustajat -toiminta on ns. pilottitoimintana alkanutta toimialarajat ylittävää kehittämistyötä sosiaali- ja terveysektorin sekä henkilöstöhallintoon kuuluvan työllistämispalveluiden kanssa. Uutta tässä on se, miten työ on organisoitu poikkihallinnollisesti.

– Tarvitsemme jatkossakin tavoitteellista rajat ylittävää, verkostomaista ajattelua uusien ratkaisujen löytämiseksi. Myös Vaasan kaupungin henkilöstöstrategiaan on kirjattu uudet työntekemisen mallit, joten toivon, että tämä yhteistyö sparraa uusiin hallinnon rajat ylittäviin työtapoihin, kertoo henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto.

Tavoitteena parantaa ja ylläpitää kotipalvelun asiakkaiden fyysistä hyvinvointia

Kotihoidon fysio- ja toimintaterapeutit päättivät kouluttaa työllistettyjä vanhustyön avustajia kuntoutustehtäviin. Terapeutit tekevät nyt yhteiskäyntejä työllistettyjen kanssa, pitävät yhteisiä palavereja, toimivat konsultointiapuna ja osallistuvat työhaastatteluihin.

Mallin tavoitteena on mahdollistaa kotihoidon asiakkaalle pitkäkestoinen ja kuntoa ylläpitävä kotikuntoutus -toimintamalli, joka parantaa ja ylläpitää kotipalvelun asiakkaiden fyysistä hyvinvointia.

Labquality Oy:n palkintoraati arvosti tiimin rajoja rikkovaa rohkeutta, ratkaisukeskeistä lähestymistapaa ja tuloksia, joilla kotihoidossa olevien asiakkaiden elämänlaatu on merkittävästi parantunut. Lisäksi pitkään työttömänä olleet henkilöt ovat saaneet arvokasta työkokemusta ja uutta osaamista.

”Kunniamaininta on mahtava saavutus!”

– Hyvä me! Mahtava saavutus tämä kunniamaininta. Erityisen otettu olen palkintoraadin valitsemisperusteista ja siitä, että palkintoraati on huomioinut koko tiimin erilaiset roolit ja hyödyt todella mainiosti, esimiesohjaaja Tamara Vieri iloitsee.

Vieri kiittää kovasti esimiestään koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlundia siitä, että hän uskoi asiakaslähtöisesti luotuun toimintaprosessiin ja kannusti osallistumaan laatukilpailuun.

Tiedote 5.7.2018: Vaasan kaupungin kotihoito on yksi Labquality Oy:n Vuoden laatutarina –kilpailun finalisteista Lue lisää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlund puh. 0400 737 332, leif.holmlund@vaasa.fi
Henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto, puh. 0400 560 834, leena.kaunisto@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme