Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin kotihoito on yksi Labquality Oy:n Vuoden laatutarina –kilpailun finalisteista

Jaa

Vuoden laatutarina –kilpailun finalistit on valittu. Vaasan kaupunki valikoitui viiden finalistin joukkoon teemalla ”Yhteistyöllä parempaa hoivaa ja aktiivisuutta arkeen”.

Yhteistyöllä parempaa hoivaa ja aktiivisuutta arkeen on Vaasan kaupungin kotihoidon koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlundin, vanhustyön avustaja -ryhmän esimiesohjaaja Tamara Vierin sekä toiminta- ja fysioterapeuttien luoma yhteistyömalli.

Mallin tavoitteena on mahdollistaa kotihoidon asiakkaalle pitkäkestoinen ja kuntoa ylläpitävä kotikuntoutus-toimintamalli, joka parantaa ja ylläpitää kotipalvelun asiakkaiden fyysistä hyvinvointia. Kotihoidon Vanhustyön Avustajat on puolestaan kotihoidon ja Vaasan kaupungin työllistämisyksikön yhteistyömalli.

Kilpailulla näkyvyyttä kehitystyölle

Labguality on suomalainen sosiaali- ja terveydenhuollon laatutalo, joka edistää asiakas- ja potilasturvallisuutta parantamalla ISO-standardien mukaisia laaduntunnustuksia. Labquality Oy:n ensimmäistä kertaa järjestämä kilpailu on suunnattu sosiaali- ja terveyshuollon organisaatioille. Kilpailussa palkitaan paras laadun edistämiseen liittyvä teko, joka on vaikuttavalla tavalla parantanut esimerkiksi organisaation tyytyväisyyttä tai asiakkaiden ja potilaiden hyvinvointia.

Kilpailulla pyritään myös antamaan näkyvyyttä päivittäin tehtävälle kehitystyölle. Arviointikriteereinä toimivat mm. idean tuoreus ja tavoitteellisuus sekä hyvinvoinnin lisääntyminen.

Kilpailuun saapui yli 50 hakemusta laatutyöstä. Finaaliin valikoituivat:

  • Vaasan kaupunki, koti- ja laitoshoidon kotihoito.
  • Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus JYTE.
  • Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite.
  • Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, keskussairaala.
  • Vantaan työterveys liikelaitos.

Kilpailun voittaja julkistetaan 24.8. Terveys ja Talouspäivillä Helsingissä. Palkintoraati koostuu viidestä sosiaali- ja terveysalan huippuvaikuttajasta. Pääpalkintona on 10 000 euroa. Kilpailun suojelijana toimii Elisabeth Rehn.

Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoidolle on myönnetty Labqualityn laatujärjestelmän sertifiointi, SHQS laaduntunnustus vuosina 2011, 2014 ja viimeisin 2017. Sosiaali- ja perhepalvelut, terveyspalvelut ja Laihian yhteispalvelu valmistelevat parhaillaan laaduntunnustuksen hakuaan.

Yhteyshenkilöt

Koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlund,
leif.holmlund@vaasa.fi, puh. 0400 737 332.
Vs. kotihoidon johtaja Paula Olin,
paula.olin@vaasa.fi, puh. 040 145 0410.
Fysioterapeutti Arttu Kukko,
arttu.kukko@vaasa.fi, puh. 040 649 4848.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN: Presskonferens ti 13.11 kl. 13.30: Leonardo Chiodo9.11.2018 17:00Kutsu

INBJUDAN TILL PRESSKONFERENS Välkommen till Vasa stadsorkesters presskonferens som hålls Ti 13.11 kl. 13.30 i stadshusets Spegelsal (3:e våningen) Presskonferensens tema är Leonardo Chiodo: VII Internationella Jorma Panula Kapellmästartävlingens solist VII Internationella Jorma Panula Kapellmästartävlingen 13.–16.11.2018 i Vasa stadshus Vid tillfället kan ni intervjua: Den andra kvalomgångens och finalens solist Leonardo Chiodo, cello Välkommen!

KUTSU: Lehdistötilaisuus ti 13.11. klo 13.30: Leonardo Chiodo9.11.2018 16:59Kutsu

KUTSU LEHDISTÖTILAISUUTEEN Tervetuloa Vaasan kaupunginorkesterin ja Viljo ja Maire Vuorion Säätiön lehdistötilaisuuteen Ti 13.11. klo 13.30 kaupungintalon Peilisaliin (3. krs) Lehdistötilaisuuden aiheena on Leonardo Chiodo: VII Kansainvälisen Jorma Panula Kapellimestarikilpailun solisti VII Kansainvälinen Jorma Panula Kapellimestarikilpailu 13.–16.11.2018 Vaasan kaupungintalolla Haastateltavana on: Toisen alkuerän ja finaalin solisti Leonardo Chiodo, sello Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme