Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin kotihoito on yksi Labquality Oy:n Vuoden laatutarina –kilpailun finalisteista

Jaa

Vuoden laatutarina –kilpailun finalistit on valittu. Vaasan kaupunki valikoitui viiden finalistin joukkoon teemalla ”Yhteistyöllä parempaa hoivaa ja aktiivisuutta arkeen”.

Yhteistyöllä parempaa hoivaa ja aktiivisuutta arkeen on Vaasan kaupungin kotihoidon koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlundin, vanhustyön avustaja -ryhmän esimiesohjaaja Tamara Vierin sekä toiminta- ja fysioterapeuttien luoma yhteistyömalli.

Mallin tavoitteena on mahdollistaa kotihoidon asiakkaalle pitkäkestoinen ja kuntoa ylläpitävä kotikuntoutus-toimintamalli, joka parantaa ja ylläpitää kotipalvelun asiakkaiden fyysistä hyvinvointia. Kotihoidon Vanhustyön Avustajat on puolestaan kotihoidon ja Vaasan kaupungin työllistämisyksikön yhteistyömalli.

Kilpailulla näkyvyyttä kehitystyölle

Labguality on suomalainen sosiaali- ja terveydenhuollon laatutalo, joka edistää asiakas- ja potilasturvallisuutta parantamalla ISO-standardien mukaisia laaduntunnustuksia. Labquality Oy:n ensimmäistä kertaa järjestämä kilpailu on suunnattu sosiaali- ja terveyshuollon organisaatioille. Kilpailussa palkitaan paras laadun edistämiseen liittyvä teko, joka on vaikuttavalla tavalla parantanut esimerkiksi organisaation tyytyväisyyttä tai asiakkaiden ja potilaiden hyvinvointia.

Kilpailulla pyritään myös antamaan näkyvyyttä päivittäin tehtävälle kehitystyölle. Arviointikriteereinä toimivat mm. idean tuoreus ja tavoitteellisuus sekä hyvinvoinnin lisääntyminen.

Kilpailuun saapui yli 50 hakemusta laatutyöstä. Finaaliin valikoituivat:

  • Vaasan kaupunki, koti- ja laitoshoidon kotihoito.
  • Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus JYTE.
  • Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite.
  • Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, keskussairaala.
  • Vantaan työterveys liikelaitos.

Kilpailun voittaja julkistetaan 24.8. Terveys ja Talouspäivillä Helsingissä. Palkintoraati koostuu viidestä sosiaali- ja terveysalan huippuvaikuttajasta. Pääpalkintona on 10 000 euroa. Kilpailun suojelijana toimii Elisabeth Rehn.

Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoidolle on myönnetty Labqualityn laatujärjestelmän sertifiointi, SHQS laaduntunnustus vuosina 2011, 2014 ja viimeisin 2017. Sosiaali- ja perhepalvelut, terveyspalvelut ja Laihian yhteispalvelu valmistelevat parhaillaan laaduntunnustuksen hakuaan.

Yhteyshenkilöt

Koti- ja laitoshoidon johtaja Leif Holmlund,
leif.holmlund@vaasa.fi, puh. 0400 737 332.
Vs. kotihoidon johtaja Paula Olin,
paula.olin@vaasa.fi, puh. 040 145 0410.
Fysioterapeutti Arttu Kukko,
arttu.kukko@vaasa.fi, puh. 040 649 4848.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vinterunderhållet av gatorna i Vasa21.2.2019 10:15:00Tiedote

Underhållet av gatorna har väckt en hel del diskussion under de senaste veckorna i Vasa på grund av omväxlande väder. Respons om vinterunderhållet kan lämnas in till Vasa stad via det elektroniska responssystemet och då går responsen direkt till den arbetsledare som ansvarar för området. Kommuntekniken vill också påminna om att enligt lagen bär både kommunerna och fastigheterna ansvar för vinterunderhållet av gatorna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme