Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin museoilla ohjelmaa tammi-helmikuussa

Jaa

Pohjanmaan museolla järjestetään tammikuussa asiantuntijaluento ja iltamuseo. Myös Tikanojan taidekodilla toteutetaan helmikuussa iltamuseo, sekä pikaluonnosteluopastuksia. Vaasan kaupungin museot pitävät lisäksi normaaleja yleisöopastuksia alkuvuodesta.

Kuva: Visit Vaasa / Ann.Britt Pada
Kuva: Visit Vaasa / Ann.Britt Pada

Ateneumin amanuenssi, tutkija Anne-Maria Pennonen pitää asiantuntijaluennon Pohjanmaan museolla torstaina 21.1.2021 klo 18:00, näyttelystä Petri Ala-Maunus: [Maisema]maalauksen historia ja utopia. Luennolla tutustutaan maisemamaalauksen historiaan ja ilmiöihin. Tilaisuus on suomenkielinen. Luennolle voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla. Museo on torstaina avoinna yleisölle klo 20:00 saakka.

Tammikuussa järjestetään yleisöopastus sunnuntaina 17.1.2021 Olli ja Buchlan-näyttelyyn Tikanojan taidekodissa klo 13:00 ruotsiksi ja klo 14:00 suomeksi.

Helmikuussa opastuksella voi kokeilla pikaluonnosten tekemistä

Torstaina 11.2.2021 Tikanojan taidekoti pitää ovensa avoinna asiakkaille klo 20:00 saakka. Nähtävillä on näyttely Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide, joka kertoo taiteilijapari Olga Gummerus-Ehrströmin (1876–1938) ja Eric O. W. Ehrströmin (1881–1934) elämästä. Illan aikana pidetään myös pikaluonnosteluopastukset, joissa näyttelyopastuksen lisäksi osallistujat pääsevät kokeilemaan teosten luonnostelua kynän ja paperin avulla. Ruotsinkielinen opastus pidetään klo 17.30 ja suomenkielinen klo 18.30. Opastuksille voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Tikanojan taidekoti järjestää myös asiantuntijaluennon Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide -näyttelystä lauantaina 20.2.2021 klo. 13:00. Luennon pitää Visavuoren museosäätiön museonjohtaja Pälvi Myllylä. Luennolla tutustutaan taiteilijaparin elämään ja kuullaan myös Olgan eli Ollin nuoruudesta Vaasassa. Luennolle voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla. Luento on suomenkielinen. Museo on avoinna yleisölle klo. 17:00 saakka.

Tikanojan näyttelyn yleisöopastukset järjestetään sunnuntaina 21.2.2021 klo 13:00 ruotsiksi ja klo. 14:00 suomeksi.

Helmikuussa järjestetään lisäksi viimeiset yleisöopastukset Kuntsin modernin taiteen museon näyttelystä Sääennuste tulevaisuudelle sunnuntaina 7.2.2021 klo 13:00 ruotsiksi ja klo 14:00 suomeksi. Kuntsin näyttely päättyy 14.2.2021.

Vaasan kaupungin museot pidättävät oikeuden muutoksiin ohjelmassa.

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Visit Vaasa / Ann.Britt Pada
Kuva: Visit Vaasa / Ann.Britt Pada
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

Vuoden nuori taiteilija 2021 on Joel Slotte – Näyttely syksyllä Vaasassa15.1.2021 11:01:02 EETTiedote

Vuoden 2021 nuoreksi taiteilijaksi valitun Joel Slotten yksityisnäyttely nähdään syksyllä Vaasassa. Kokkolasta lähtöisin olevan kuvataiteilijan teoksia on esillä Tikanojan taidekodissa 1.10.2021-23.1.2022 osana juhlavuoden ohjelmistoa. Näyttely aloittaa yhteistyön Tampereen taidemuseon ja Vaasan kaupungin museoiden välillä valtakunnallisesti merkittävällä Vuoden Nuori Taiteilija -traditiolla, joka vuosittain nostaa esiin lupaavan alle 35-vuotiaan taiteilijan. Yhteistyö nostaa esiin yhtäältä alueellisen nuoren taiteilijan, ja toisaalta näyttely Tikanojan taidekodissa perustuu myös taidekodin lasten ja nuorten taidekasvatukselliseen painotukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme