Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin museoita avataan kesäksi 2.6. lähtien

Jaa

Vaasan kaupungin museoita avataan vaiheittain 2.6. lähtien. Maaliskuussa valmistuneet näyttelyt jatkavat aiemmasta poiketen yli kesän Tikanojan taidekodissa, mutta Vaasan Taidehalli pysyy suljettuna.

Ensimmäisinä museoista avautuu 2.6. Kuntsin modernin taiteen museo. Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Ensimmäisinä museoista avautuu 2.6. Kuntsin modernin taiteen museo. Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.

Ensimmäisinä museoista avautuvat 2.6. lähtien Tikanojan taidekoti ja Kuntsin modernin taiteen museo.

Seuraavana, 10.6. avataan Vanhan Vaasan museo ja Pohjanmaan museo, jossa on nähtävillä Vaasa 400-perusnäyttelyt ja Hedmanin kerros. Sen sijaan vaihtuvien näyttelyiden tila ja Terra Nova ovat suljettuina kesän yli remontin vuoksi.

Kesän ajan on suljettuna myös Vaasan Taidehalli, jonne valittu Filmverkstadenin näyttely on siirretty ensi vuodelle.

Poikkeuksellisessa tilanteessa kävijät toivotetaan jälleen tervetulleiksi tutustumaan näyttelyihin, mutta kehotetaan yleistä turvallisuutta edistäen turvaväleihin ja muiden kävijöiden huomioonottamiseen.

–On erittäin hienoa avata ovet yleisölle, jota taide on odottanut ja saamme yleisön näyttelyihin, joita kukaan ei ole vielä nähnyt. Poikkeustilanteen vuoksi tapahtumia ei toistaiseksi järjestetä, kertoo näyttelypäällikkö Maaria Salo.

Kesäksi kaksi uutta näyttelyä

Tikanojan taidekodissa  nähdään kaksi uutta näyttelyä. Suomen kultakauden taiteen merkkiteoksia ja vanhempaa eurooppalaista taidetta esitellään näyttelyssä Poppelikuja ja muita teoksia Emil Aaltosen kokoelmasta. Näyttely on esillä 23.8. saakka, kaksi viikkoa suunniteltua pidempään.

Emil Aaltonen keräsi kokoelmaansa Tampereella samaan aikaan kuin Frithjof Tikanoja (1877– 1964) ja Karl Hedman (1864–1931) kartuttivat omia kokoelmiaan Vaasassa. Aaltosen suosikkeihin kuuluivat muiden muassa Albert Edelfelt ja von Wrightin veljekset. Näyttelyssä on esillä myös muiden tunnettujen taiteilijoiden, kuten Gunnar Berndtsonin, Fanny Churbergin, Pekka Halosen, Akseli Gallen-Kallelan ja Hugo Simbergin teoksia.

Toinen uusista näyttelyistä, Keräilijällä kylässä kertoo valokuvin vaasalaisista keräilijöistä ja lähes katkeamattomana jatkuneesta taiteenkeräilyn perinteestä, jolla on ollut merkittävä vaikutus kaupungin kulttuurielämälle. Näyttely on esillä Tikanojan taidekodin 3. kerroksessa.

Nykytaidetta ja Vaasan historiaa

Kuntsin modernin taiteen museossa  jatkaa aiemmasta poiketen kesän yli luontoa nykytaiteen keinoin esittävä By Nature, joka ehti olla esillä vajaan kuukauden ennen kuin museot joutuivat sulkemaan ovensa maaliskuussa.

–Näyttelyn prosessitaideteosta toteutettiin myös suljettujen ovien takana ja taiteilija John Courtin performanssin striimaus keräsi yli 8000 katsojaa sosiaalisessa mediassa, kertoo Salo.

Taiteilijan performanssit jatkuvat 1. ja 29. elokuuta. Kuntsilla esillä olevaan näyttelyyn pääsee tutustumaan 30.8. saakka.

Pohjanmaan museossa  keskitytään tänä kesänä kokoelmien esittelyyn perusnäyttelyissä. Vaasan historiaan voi tutustua Vaasa 400-näyttelyssä sekä Vanhan Vaasan museossa.

Vanhan Vaasan museoon  on kesän ajan ilmainen sisäänpääsy. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin 30.8. saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Näyttelypäällikkö Maaria Salo
Vaasan kaupungin museot
puh. 040 353 7377
maaria.salo@vaasa.fi

Kuvat

Ensimmäisinä museoista avautuu 2.6. Kuntsin modernin taiteen museo. Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Ensimmäisinä museoista avautuu 2.6. Kuntsin modernin taiteen museo. Kuva: Vaasan kaupunki / Sanna Råback.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme