Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin palautejärjestelmään jätettiin 1822 palautetta vuonna 2017

Jaa

Vaasan kaupungille oli jätetty yhteensä 1822 palautetta 1.1.-31.12.2017. Palautteista noin 36 % oli toimenpide-ehdotuksia ja 34 % moitteita. Kysymyksiä oli noin 16 %, kommentteja 8 % ja kiitoksia 4 %. Vastausta palautteisiin sai useimmiten odotella 2 päivää ja 23 tuntia.

Eniten palautetta oli jätetty liittyen katuihin ja liikenteeseen (958 kpl), kirjastopalveluihin (159 kpl) ja viheralueisiin ja puistoihin (123 kpl). Myös liikuntapalvelut (88 kpl), joukkoliikenne (75 kpl) ja verkkosivut, viestintä ja markkinointi (64 kpl) keräsivät paljon palautetta.

– Suuri osa saadusta palautteesta liittyy katujen kesä- ja talvikunnossapitoon sekä rikkinäisiin katuvaloihin. Parantaaksemme palvelua olemme ottaneet käyttöön mm. katuvalojen vikailmoituspalvelun, johon voi ilmoittaa viallisista katuvaloista. Katujen päällysteiden kunnostustyöt ovat hyvässä vauhdissa ja talvihoitourakat tulevat käsittelyyn lomien jälkeen. Palautteiden analysointi on osa toiminnan onnistumisen arviointia, kertoo teknisen toimen johtaja Markku Järvelä.

Vikailmoituspalvelun käyttöönotosta tiedotettiin kaupungin verkkosivuilla maaliskuussa 2018. Kehitysehdotukset ja muut palautteet katuvalaistukseen liittyen voi edelleen laittaa kaupungin palautepalveluun.

Palautteen jättäminen kannattaa aina

Vaasan kaupungin saamat palautteet ovat tärkeitä toiminnan kehittämisen kannalta. Kehitysehdotukset ovat erittäin tervetulleita ja joistain palautteista seuraa heti konkreettisia toimenpiteitä. Ihan kaikkia toiveita ja ehdotuksia ei voida toteuttaa, mutta palautteisiin pyritään reagoimaan resurssien ja mahdollisuuksien puitteissa.

Palautteen jättäminen kuitenkin kannattaa aina. Palautejärjestelmän kautta asia nousee esiin, jää mietintään ja voi myös poikia tuloksia pidemmän ajan kuluttua.

– Palautejärjestelmän yhtenä tarkoituksena on edistää kaupungin toiminnan kehittämistä ja saada kuntalaisten näkökulma esiin. Vaikka palautteesta ei heti seuraisi konkreettisia tuloksia, palautteen jättäminen kannattaa, sillä kaikki saadut palautteet käydään läpi vastaavan henkilön toimesta, vt. hallintojohtaja Anna-Maija Iitola kertoo.

Kaikkiin saapuneisiin palautteisiin pyritään vastaamaan. Jos palautteen antaja ei merkitse palautetta julkisesti näkyväksi, voidaan hänelle vastata suoraan sähköpostitse. Palautteen antajan tuleekin jättää sähköpostiosoitteensa järjestelmään yhteydenottoa varten.

Sähköinen palautejärjestelmä helpottaa kuntalaisten asiointia

Vaasan kaupunki otti käyttöön sähköisen palautejärjestelmän 20.6.2016 osoitteessa: https://feedback.vaasa.fi/efeedback. Sähköinen palautejärjestelmä helpottaa kuntalaisten asioimista, kun kaikille toimialoille voi jättää palautetta samassa paikassa. Järjestelmän kautta palaute ohjautuu suoraan oikean asiantuntijan sähköpostiin ja järjestelmä muistuttaa vastaanottajaa kolmen päivän kuluttua saapuneesta palautteesta, jos siihen ei ole vielä vastattu.

Jos sähköisen järjestelmän käyttö ei ole mahdollista voi kaupungille antaa palautetta paperilomakkeella Vaasan kaupungin Kansalaisinfossa ja Vähänkyrön yhteispalvelupisteellä. Lomakkeella jätetyt palautteet kirjataan henkilökunnan toimesta palautejärjestelmään.

Kansalaisinfo - Vaasa: www.vaasa.fi/palvelupiste/yhteispalvelu-vaasa-kansalaisinfo 
Yhteispalvelu Vähäkyrö: www.vaasa.fi/palvelupiste/yhteispalvelu-vahakyro 

Lisätietoja antaa:

Palautejärjestelmä: vt. hallintojohtaja Anna-Maija Iitola, anna-maija.iitola@vaasa.fi, puh. +358 40 590 5219

Katuvalojen vikailmoituspalvelu: Teknisen toimen johtaja Markku Järvelä, markku.jarvela@vaasa.fi, puh. puh. +358 40 135 4958

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Arbetena på Wasa Stations område inleds med rivning av den gamla busstationsbyggnaden10.10.2018 15:19Tiedote

Vasa stad inledde rivningen av den f.d. busstationsbyggnaden på Wasa Stations område (Smedsbyvägen 1) vecka 40. För rivningsarbetena svarar Maanrakennus Mäki-Kala Oy. På grund av rivningsarbetena måste parkeringen på området begränsas och omorganiseras. Den del av området som finns mot Vörågatan och Verkstadsgatan kommer tillfälligt att anvisas enbart för personbilsparkering. Samtidigt snyggas området upp.

Wasa Stationin alueen työt alkavat vanhan linja-autoaseman rakennuksen purkutöillä10.10.2018 15:17Tiedote

Vaasan kaupunki on aloittanut Wasa Stationin alueen (Sepänkyläntie 1) vanhan linja-autoaseman purkutyöt viikolla 40. Purkutöistä vastaa Maanrakennus Mäki-Kala Oy. Purkutöiden takia alueen pysäköintiä joudutaan rajoittamaan ja järjestelemään uudelleen. Vöyrinkadun ja Konepajankadun puoleinen osa alueesta tullaan osoittamaan väliaikaisesti vain henkilöautojen pysäköintiin. Samalla aluetta tullaan siistimään.

Vähänkyrön asukasilta 24.10.9.10.2018 08:00Tiedote

Vaasan kaupunki järjestää Vähässäkyrössä asukasillan, jossa asukkaat saavat tietoa ajankohtaisista kaavoituskohteista, vapaista tonteista sekä rakennusvalvonnan palveluista. Rakentajille on tarjolla tietoa puurakentamisesta ja vanhemman rakennuskannan peruskorjauksesta sekä suojelluista rakennuksista ja mahdollisuudesta hakea tukea korjauksiin. YHYRES-kehittämisyhdistys ry kertoo Leader-rahoituksen mahdollisuudesta rakentamishankkeissa. Vähänkyrön asukasilta Paikka: Savilahti-talo Aika: keskiviikko 24.10.2018 klo 17.30–21.00 klo 17.30 tarjoilu kahvi/tee/mehu + suolapala ja keksi klo 18.00 alkupuheenvuoro aluelautakunnan puheenjohtaja Pasi Keskinen klo 18.10 Kaavoitus, ajankohtaista asiaa, Vähänkyrön osayleiskaava, Kirkonkylä, kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso klo 18.30 Kiinteistötoimi, maankäytön tilanne, vapaat tontit, maankäyttöinsinööri Harri Flén klo 18.45 Rakennusvalvonta, ajankohtaista asiaa, rakennustarkastaja Paula Frank Kysymykset Tauko 10 min. klo 19.20 Puurakentaminen ja v

Försöket med personlig budget i Österbotten fortsätter år 20198.10.2018 10:12Tiedote

Social- och hälsovårdsministeriet (SHM) har beviljat 520 000 euro i statsbidrag för Österbottens försök. I försöket med personlig budget i Österbotten är social- och hälsovårdssektorerna i Närpes, Jakobstad och Vasa med. I Vasa är målgruppen närståendevårdare och –vårdtagare över 55 år och i Jakobstad och Närpes är målgruppen personer över 55 år som är i behov av många olika serviceformer samtidigt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme