Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin palautejärjestelmään jätettiin 1822 palautetta vuonna 2017

Jaa

Vaasan kaupungille oli jätetty yhteensä 1822 palautetta 1.1.-31.12.2017. Palautteista noin 36 % oli toimenpide-ehdotuksia ja 34 % moitteita. Kysymyksiä oli noin 16 %, kommentteja 8 % ja kiitoksia 4 %. Vastausta palautteisiin sai useimmiten odotella 2 päivää ja 23 tuntia.

Eniten palautetta oli jätetty liittyen katuihin ja liikenteeseen (958 kpl), kirjastopalveluihin (159 kpl) ja viheralueisiin ja puistoihin (123 kpl). Myös liikuntapalvelut (88 kpl), joukkoliikenne (75 kpl) ja verkkosivut, viestintä ja markkinointi (64 kpl) keräsivät paljon palautetta.

– Suuri osa saadusta palautteesta liittyy katujen kesä- ja talvikunnossapitoon sekä rikkinäisiin katuvaloihin. Parantaaksemme palvelua olemme ottaneet käyttöön mm. katuvalojen vikailmoituspalvelun, johon voi ilmoittaa viallisista katuvaloista. Katujen päällysteiden kunnostustyöt ovat hyvässä vauhdissa ja talvihoitourakat tulevat käsittelyyn lomien jälkeen. Palautteiden analysointi on osa toiminnan onnistumisen arviointia, kertoo teknisen toimen johtaja Markku Järvelä.

Vikailmoituspalvelun käyttöönotosta tiedotettiin kaupungin verkkosivuilla maaliskuussa 2018. Kehitysehdotukset ja muut palautteet katuvalaistukseen liittyen voi edelleen laittaa kaupungin palautepalveluun.

Palautteen jättäminen kannattaa aina

Vaasan kaupungin saamat palautteet ovat tärkeitä toiminnan kehittämisen kannalta. Kehitysehdotukset ovat erittäin tervetulleita ja joistain palautteista seuraa heti konkreettisia toimenpiteitä. Ihan kaikkia toiveita ja ehdotuksia ei voida toteuttaa, mutta palautteisiin pyritään reagoimaan resurssien ja mahdollisuuksien puitteissa.

Palautteen jättäminen kuitenkin kannattaa aina. Palautejärjestelmän kautta asia nousee esiin, jää mietintään ja voi myös poikia tuloksia pidemmän ajan kuluttua.

– Palautejärjestelmän yhtenä tarkoituksena on edistää kaupungin toiminnan kehittämistä ja saada kuntalaisten näkökulma esiin. Vaikka palautteesta ei heti seuraisi konkreettisia tuloksia, palautteen jättäminen kannattaa, sillä kaikki saadut palautteet käydään läpi vastaavan henkilön toimesta, vt. hallintojohtaja Anna-Maija Iitola kertoo.

Kaikkiin saapuneisiin palautteisiin pyritään vastaamaan. Jos palautteen antaja ei merkitse palautetta julkisesti näkyväksi, voidaan hänelle vastata suoraan sähköpostitse. Palautteen antajan tuleekin jättää sähköpostiosoitteensa järjestelmään yhteydenottoa varten.

Sähköinen palautejärjestelmä helpottaa kuntalaisten asiointia

Vaasan kaupunki otti käyttöön sähköisen palautejärjestelmän 20.6.2016 osoitteessa: https://feedback.vaasa.fi/efeedback. Sähköinen palautejärjestelmä helpottaa kuntalaisten asioimista, kun kaikille toimialoille voi jättää palautetta samassa paikassa. Järjestelmän kautta palaute ohjautuu suoraan oikean asiantuntijan sähköpostiin ja järjestelmä muistuttaa vastaanottajaa kolmen päivän kuluttua saapuneesta palautteesta, jos siihen ei ole vielä vastattu.

Jos sähköisen järjestelmän käyttö ei ole mahdollista voi kaupungille antaa palautetta paperilomakkeella Vaasan kaupungin Kansalaisinfossa ja Vähänkyrön yhteispalvelupisteellä. Lomakkeella jätetyt palautteet kirjataan henkilökunnan toimesta palautejärjestelmään.

Kansalaisinfo - Vaasa: www.vaasa.fi/palvelupiste/yhteispalvelu-vaasa-kansalaisinfo 
Yhteispalvelu Vähäkyrö: www.vaasa.fi/palvelupiste/yhteispalvelu-vahakyro 

Lisätietoja antaa:

Palautejärjestelmä: vt. hallintojohtaja Anna-Maija Iitola, anna-maija.iitola@vaasa.fi, puh. +358 40 590 5219

Katuvalojen vikailmoituspalvelu: Teknisen toimen johtaja Markku Järvelä, markku.jarvela@vaasa.fi, puh. puh. +358 40 135 4958

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Mönstringen av Feasta-artisterna är här igen – anmälningen har öppnats!13.2.2019 16:26:42Tiedote

Artister och band från Vasa och närområdet bjuds nu för andra gången in till Feasta-artistmönstringen för att presentera sin musik för mediernas representanter samt för festival- och evenemangsarrangörer. I mönstringarna deltar också gästande experter som delar med sig av sina erfarenheter och ger tips. Till mönstringarna är det gratis inträde och de är öppna för publiken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme