Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin työllistämisstipendi herättää kiinnostusta valtakunnallisesti

Jaa

Vaasan kaupungin ja Vaasanseudun urheiluakatemian yhteistyössä mahdollistama urheilijoiden työllistämisstipendi myönnetään seurojen, akatemiavalmentajien sekä Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtajan ehdotusten perusteella. Kuten viime vuonnakin, työllistämisstipendi jaettiin 23 liikunnan parissa työskentelemisestä kiinnostuneelle lahjakkaalle vaasalaisnuorelle. He tulevat saamaan harjoittelulleen taloudellista tukea yhden tai kahden viikon ajan.

Nuoret urheilijat saavat viettää kesän treenaten lajinsa parissa, mutta saavat samalla kokemusta työnteosta ja pystyvät tienaamaan urheilullaan palkkaa.

– Samalla nuoret pääsevät jakamaan tietoutta lajistaan ja innostamaan muitakin nuoria liikkumaan, joten tästä monimuotoisesta toimintatavasta hyötyvät kaikki. Tämä on koettu todella positiiviseksi tueksi ja olemme ilolla mukana innostamassa nuoria unelma-ammattiinsa, Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski kertoo.

Työllistämisstipendi on suunnattu 14-24-vuotiaille nuorille, jotka ovat kirjoilla Vaasassa. Sitä myönnettäessä otettiin tänä vuonna erityisesti huomioon nuoren lajit, tavoitteet, tulevaisuuden suunnitelmat, aikaisemmat menestykset ja ideat markkinointiin.

– Työllistämisstipendi on koettu toimivaksi tavaksi tukea huipulle tähtääviä nuoria urheilijoita ja se on saanut jo valtakunnallistakin huomiota urheilupiireissä. Nuoret urheilijamme saavat mahdollisesti myös ensimmäisen kokemuksen kesätyöstä tämän mahdollisuuden kautta. Urheilijoiden valinnassa on tänä vuonna otettu huomioon myös markkinointi ja miten nuoret urheilijat toisivat esille Vaasaa viihtyisänä ja menestyksekkäänä urheilukaupunkina, Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jens Wallin.

Seuraa nuoria Instagramissa

Stipendin saaneet nuoret tulevat kertomaan harjoittelustaan kesän ajan Vaasanseudun urheiluakatemian Instagram-sivulla: vsuavria. Nuorten urheilijoiden arkea pääsee seuraamaan myös hashtageilla VsuaVriaSummer ja VaasaVasa.

Valitut tuovat tänä vuonna skaalaan mukaan monipuolisesti eri urheilulajeja. Instagramista voi seurata lajeja kuten yleisurheilu, telinevoimistelu, uinti, paini, jalkapallo, jääkiekko, breakdance, pesäpallo, maastohiihto, cheerleading, lentopallo, taitoluistelu ja amerikkalainen jalkapallo. Urheiluakatemian viestinnästä vastaava Martin Grandell on nuorten tukena ja apuna somepäivittämisessä.

– Huippu-urheilu on kokonaisvaltaisesti kovaa työtä mutta samalla palkitsevaa ja antoisaa yhdessä tekemistä. Urheilusta saadut opit ja hyödyt ovat arvokkaita riippumatta siitä, tuleeko huippu-urheilijaksi vai ei. Haluaisin nähdä iloa ja innostusta mutta myös sen, kuinka urheilusuoritusten mahdollisista epäonnistumisista opitaan ja päästään yli yhdessä, esimerkiksi valmentajan kanssa. Urheilijat osaavat maailmanlaajuisestikin hyödyntää ja tukea omaa uraansa somen kautta yhä enenevissä määrin, joten markkinointi on tärkeä taito, Grandell kertoo.

Somepostausten lisäksi urheilijat pitävät tuetun jakson aikana harjoituspäiväkirjaa, johon oma valmentaja kuittaa suoritetut harjoitukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jens Wallin, p. 050 535 5499, jens.wallin@vsua.fi

Vaasanseudun urheiluakatemian markkinointi- ja viestintävastaava Martin Grandell, p. 040 852 5003, martin.grandell@vsua.fi

Vaasan kaupungin työllistämispäällikkö Helena Nurmikoski, p. 040 173 0517, helena.nurmikoski@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den första delen av friluftsleden runt Södra Stadsfjärden är klar – invigningen hålls vid Fyrstenen 1.6.25.5.2022 13:26:15 EEST | Tiedote

Den första delen av frilutsleden runt Södra Stadsfjärden är klar. Den tio kilometer långa leden går längs Sundomvikens strand från Fiskstranden ända till Risö, och längs med leden har man byggt bland annat nya rastplatser och en helt ny bro över Gamla Vasa kanal. Invigningen av friluftsleden hålls onsdag 1.6 kl. 16–19 vid Fyrstenen som ligger bakom den gamla avstjälpningsplatsen i Sunnanvik.

Eteläisen kaupunginselän reitin ensimmäinen osuus valmistui – avajaisia vietetään Majakkakivellä 1.6.25.5.2022 13:25:15 EEST | Tiedote

Eteläisen kaupunginselän ulkoilureitin ensimmäinen osuus on valmis. Kymmenen kilometrin mittainen reitti kulkee Sundominlahden rantaa mukaillen Kalarannasta aina Risöhön saakka, ja sen varrelle on rakennettu muun muassa uusia taukopaikkoja sekä kokonaan uusi silta Vanhan Vaasan kanaalin yli. Reitin avajaisia vietetään keskiviikkona 1.6. klo 16-19 Suvilahden vanhan kaatopaikan takana sijaitsevalla Majakkakivellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme