Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatterin esitykset peruttu maaliskuun loppuun asti – Uutuutena näytöksiä suoratoistopalveluna

Jaa

Vaasan kaupunginteatterin ovet pysyvät toistaiseksi yleisöltä suljettuna. Teatteri tarjoaa kuitenkin kevään aikana lapsille ja lapsenmielisille teatterielämyksiä verkon välityksellä.

Vaasan kaupunginteatteri, Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK!. Kuvassa Ulla Väätäinen. Kuva: Linus Lindholm
Vaasan kaupunginteatteri, Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK!. Kuvassa Ulla Väätäinen. Kuva: Linus Lindholm

Suomen hallitus linjasi keskiviikon neuvottelussaan koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista. Rajoitustoimiin kuuluvat muun muassa yli kuuden hengen kokoontumisrajoitus leviämisalueilla, joihin Vaasan sairaanhoitopiirikin tällä hetkellä kuuluu. Myös Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmän uusin suositus on, että yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä; päätös on voimassa koko maaliskuun ajan ja alkaisi mahdollisuuksien mukaan jo 26. helmikuuta. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei vielä toistaiseksi julkistanut uusinta päätöstään alueellisista kokoontumisrajoituksista, mutta hallituksen ohjeistuksen sekä Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmän suositusten perusteella Vaasan kaupunginteatterin esitystoiminnan taukoa on päätetty jatkaa maaliskuun loppuun saakka.

- Tämä tieto oli odotettu ja on mielestäni järkevä tässä tilanteessa. Meillä ajatukset on siirretty jo upeaan syyskauteen ja odotamme innolla, että voimme julkaista uuden ohjelmiston piakkoin, suunnittelee teatterinjohtaja Seppo Välinen.

Teatterista otetaan mahdollisimman pian yhteyttä kaikkiin perutuista näytöksistä lipun varanneisiin asiakkaisiin. Teatterin lipunmyynti on suljettu hiihtoloman ajan 8. maaliskuuta saakka. Syksyn uusi ohjelmisto julkaistaan 16. maaliskuuta.

Rakkautta jokaiseen kotiin

Kevään aikana yleisöllä on mahdollisuus nauttia teatterista verkon välityksellä. Lapsille suunnattu kantaesitys Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! sai ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterissa marraskuussa. Taina Mäki-Ison ohjaamassa esityksessä nokkela etsiväryhmä Puu saa tehtäväkseen selvittää, mitä rakkaus on. Mysteeriä ratkoessaan ryhmä ajautuu toinen toistaan hauskempiin sattumuksiin. Esitystä tahdittaa Sauli Perälän mukaansatempaava musiikki. Suuren suosion saavuttanutta esitystä voi pian katsella myös omalta kotisohvalta verkkolähetyksenä. Esityksen tarkemmat näytösajat julkaistaan teatterin kotisivuilla lähiaikoina.

- Korona-aika ei ole vain synkistelyä, vaan sen aikana olemme pyrkineet kehittämään palveluja, joiden avulla kohtaamme katsojat. Onkin ilo tuoda supersuosittu ja upea kantaesitys nyt striimin välityksellä perheen pienimmille, Välinen iloitsee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Vaasan kaupunginteatteri, Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK!. Kuvassa Ulla Väätäinen. Kuva: Linus Lindholm
Vaasan kaupunginteatteri, Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK!. Kuvassa Ulla Väätäinen. Kuva: Linus Lindholm
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme