Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki esittää irtisanoutumista Maailmanperintö ry:n yhteistyösopimuksesta - jatkaa edelleen panostuksia markkinointiin ja kehittämiseen

Jaa

Vaasan kaupunki esittää irtisanoutumista Merenkurkun Maailmanperintö ry:n yhteistyösopimuksesta. Syynä tähän on kaupungin taloustilanne sekä merkittävät muut panostukset maailmanperintöalueen markkinointiin ja kehittämiseen. Kaupunki tulee myös jatkossa panostamaan maailmanperintökohteen kehittämiseen eri hankkeiden kautta sekä Merenkurkun saariston markkinointiin ja näkyvyyteen Visit Vaasan kautta.

Vaasan kaupunginhallitukselle esitetään irtisanoutumista Merenkurkun Maailmanperintö ry:n yhteistyösopimuksesta sekä jäsenyydestä 1.1.2021 alkaen. Yhteistyösopimuksessa ovat mukana maailmanperintökunnat (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti ja Korsnäs) ja Metsähallitus.

- Vaikka esitämme irtisanoutumista yhteistyösopimuksesta, Merenkurkun saaristo ja Unescon maailmanperintöstatus on meille tärkeä matkailuvaltti ja upea retkeilykohde asukkaille. Tätä haluamme jatkossakin kehittää ja vaalia, painottaa kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

- Yhtenä syynä esitykselle irtisanoutua on kaupungin taloustilanne. Arvioimme myös muita kaupungin jäsenyyksiä eri yhdistyksissä ja organisaatioissa mahdollisina säästökohteina. Toinen perustelu esitykselle on se, että panostamme jo nyt erittäin merkittävillä summilla muiden kanavien kautta Maailmanperintöalueen kehittämiseen ja markkinointiin ja tulemme panostamaan myös tulevaisuudessa, linjaa Häyry.

Vuonna 2012 laaditun alkuperäisen sopimuksen tavoitteena oli yhdistää osapuolten resursseja ja osaamista maailmanperintöalueen kehittämiseksi ja markkinoimiseksi. Tämän jälkeen perustettu Visit Vaasa on ottanut keskeisen roolin seudun matkailukohteiden ja erityisesti maailmanperintöalueen markkinoinnissa ja myynnissä.

- Koemme, että Visit Vaasa on ottanut hoitaakseen osin aikoinaan yhdistykselle asetettuja markkinointitavoitteita, joten näemme tässä osittain päällekkäistä toimintaa. Samalla panostamme Visit Vaasan maailmanperintökohteen sisältäviin markkinointitoimenpiteisiin merkittäviä summia perusrahoituksen lisäksi, eli osuutemme on huomattavasti suurempi kuin muiden kuntien osuus asukaslukuun nähden, muistuttaa Häyry.

Myös uudet vaasa.fi-verkkosivut, johon yhdistettiin vaasa.fi, visitivaasa.fi, merenkurkku.fi ja vaasanseutu.fi, tuovat aikaisempaa enemmän näkyvyyttä ja kävijöitä maailmanperintöaluetta markkinoivalle osiolle. Kaupunki haluaa satsata toimenpiteisiin, joilla saadaan vaikuttavuutta ja laajempaa näkyvyyttä Maailmanperintökohteelle.

Kaupungin panostaa hankkeisiin ja Terranovaan

Vaasan kaupunki rahoittaa yhteensä 41 000 eurolla Lystra- ja Destination Kvarken -hankkeita, joista toinen liittyy täysin maailmanperintökohteeseen ja toinen osittain. Kaupunki ylläpitää ja kehittää myös Pohjanmaan museon Terranova-näyttelyä, joka esittelee Merenkurkun ja seudun luontoa jääkaudelta aina nykypäivään saakka.

Maailmanperintökohdetta on myös nostettu esiin tänä syksynä yhtenä kärkiviestinä Vaasan kaupungin ja Vasek Oy:n yhteisessä imagokampanjassa, joka on saanut laajaa valtakunnallista näkyvyyttä.

Esitys tulee kaupunginhallituksen päätettäväksi 2.12.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme