Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki ja EPV Energia Oy ovat sopineet kiinteistöjärjestelyistä Vaskiluodossa

Jaa

Vaasan kaupunki ja EPV Energia Oy ovat sopineet 31.10.2018 allekirjoitetun aiesopimuksen mukaisista kiinteistöjärjestelyistä ja infrastruktuurikorvauksista, joiden tarkoituksena on mahdollistaa Wärtsilä Finland Oy:n Smart Technology Hub - tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen toteutus Vaskiluotoon.

Wärtsilä julkisti 21.8.2018 tavoitteensa rakentaa Vaskiluotoon uusi Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys ja tuotantokeskus. Teknologiakeskittymän paikka sijaitsee sataman läheisyydessä sijaitsevan Wärtsilän moottorilaboratorion viereisellä alueella. Rakentamisen on suunniteltu alkavan ensi kesänä ja toiminnan on tavoitteena käynnistyä vuonna 2020. Jotta rakentamishanke voi edetä, sopivat Vaasan kaupunki ja EPV Energia Oy kiinteistöjärjestelyistä.

Kaupunki ostaa keskeisen alueen

Vaasan kaupunki ostaa EPV Energia Oy:ltä keskeisen alueen Vaskiluodosta, jonka asemakaavaa parhaillaan muutetaan.

 – EPV:n luovuttamalla alueella on runsaasti erilaista infrastruktuuria, kuten esimerkiksi putkia, johtoja, kaapeleita, rakennuksia ja rakennelmia sekä muita toimintoja, joiden siirtäminen on välttämätöntä EPV:n voimalaitostoiminnan jatkuvuuden ja Wärtsilän uuden keskuksen toteutuksen mahdollistamiseksi, sanoo Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä.

Myös alueen halki kulkeva 110 kV voimalinja on siirrettävä maanalaiseksi kaapeliksi ja sille rakennetaan uusi sähköasema.

Kaupan kokonaisarvo useita miljoonia

Kiinteistöjärjestelyiden kokonaisarvo on 3,5 miljoonaa euroa, josta kaupunki luovuttaa vastineeksi 1,5 miljoonan euron arvosta vaihtomaata viereiseltä, niin sanotulta sokeritehtaan alueelta ja maksaa loput rahana.

110 kV voimalinjan järjestelyn kustannukset ovat 4,1 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on noin 3,8 miljoonaa euroa. Lisäksi muun alueinfrastruktuurin järjestelyiden kustannukset ovat arviolta 1,6 miljoonaa euroa, joka korvataan toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

Myös Vaskiluodon osayleiskaavatyö on käynnissä ja siihen voi tutustua täällä: https://www.vaasa.fi/vaskiluodon-osayleiskaava-2040  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Markku Järvelä, Vaasan kaupunki, puh. 040 135 4958
Tomas Häyry, Vaasan kaupunki, puh. 040 540 5412
Rami Vuola, EPV Energia Oy, puh. 040 509 0044

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekniska sektorns understöd skars ned på grund av sparkrav – djurskyddsservicen är fortfarande tryggad17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

På grund av sparkrav beviljar Vasa stad i år inget verksamhetsunderstöd till Katthuset i Vasa och Hundgården Kulkuri. Djurskyddsservicen är fortfarande ordnad i samarbete med Hundgården Kulkuri och för det betalas en separat ersättning till hundgården. De lokala frivilliga organisationerna gör ett värdefullt arbete och därför var beslutet om nedskärning inte lätt.

Teknisen toimialan avustuksista leikattiin säästösyistä – eläintensuojelupalvelut turvataan edelleen17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Vaasan kaupunki ei tänä vuonna myönnä toiminta-avustusta Vaasan kissatalon ja Koiratarha Kulkurin toimintaan säästösyistä. Eläinsuojelupalvelut järjestetään edelleen yhteistyössä Koiratarha Kulkurin kanssa ja tästä maksetaan koiratarhalle erillistä korvausta. Paikalliset vapaaehtoisjärjestöt tekevät arvokasta työtä, eikä leikkauspäätös ollut helppo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme