Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki ja EPV Energia Oy ovat sopineet kiinteistöjärjestelyistä Vaskiluodossa

Jaa

Vaasan kaupunki ja EPV Energia Oy ovat sopineet 31.10.2018 allekirjoitetun aiesopimuksen mukaisista kiinteistöjärjestelyistä ja infrastruktuurikorvauksista, joiden tarkoituksena on mahdollistaa Wärtsilä Finland Oy:n Smart Technology Hub - tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen toteutus Vaskiluotoon.

Wärtsilä julkisti 21.8.2018 tavoitteensa rakentaa Vaskiluotoon uusi Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys ja tuotantokeskus. Teknologiakeskittymän paikka sijaitsee sataman läheisyydessä sijaitsevan Wärtsilän moottorilaboratorion viereisellä alueella. Rakentamisen on suunniteltu alkavan ensi kesänä ja toiminnan on tavoitteena käynnistyä vuonna 2020. Jotta rakentamishanke voi edetä, sopivat Vaasan kaupunki ja EPV Energia Oy kiinteistöjärjestelyistä.

Kaupunki ostaa keskeisen alueen

Vaasan kaupunki ostaa EPV Energia Oy:ltä keskeisen alueen Vaskiluodosta, jonka asemakaavaa parhaillaan muutetaan.

 – EPV:n luovuttamalla alueella on runsaasti erilaista infrastruktuuria, kuten esimerkiksi putkia, johtoja, kaapeleita, rakennuksia ja rakennelmia sekä muita toimintoja, joiden siirtäminen on välttämätöntä EPV:n voimalaitostoiminnan jatkuvuuden ja Wärtsilän uuden keskuksen toteutuksen mahdollistamiseksi, sanoo Vaasan kaupungin teknisen toimen johtaja Markku Järvelä.

Myös alueen halki kulkeva 110 kV voimalinja on siirrettävä maanalaiseksi kaapeliksi ja sille rakennetaan uusi sähköasema.

Kaupan kokonaisarvo useita miljoonia

Kiinteistöjärjestelyiden kokonaisarvo on 3,5 miljoonaa euroa, josta kaupunki luovuttaa vastineeksi 1,5 miljoonan euron arvosta vaihtomaata viereiseltä, niin sanotulta sokeritehtaan alueelta ja maksaa loput rahana.

110 kV voimalinjan järjestelyn kustannukset ovat 4,1 miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on noin 3,8 miljoonaa euroa. Lisäksi muun alueinfrastruktuurin järjestelyiden kustannukset ovat arviolta 1,6 miljoonaa euroa, joka korvataan toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

Myös Vaskiluodon osayleiskaavatyö on käynnissä ja siihen voi tutustua täällä: https://www.vaasa.fi/vaskiluodon-osayleiskaava-2040  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Markku Järvelä, Vaasan kaupunki, puh. 040 135 4958
Tomas Häyry, Vaasan kaupunki, puh. 040 540 5412
Rami Vuola, EPV Energia Oy, puh. 040 509 0044

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kutsu ja tiedote: Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa18.1.2019 15:00Kutsu

KUTSU 18.1.2019 Tiedotusvälineille Tervetuloa Smart Technology Hub –asemakaavan yleisötilaisuuteen! Smart Technology Hub -asemakaavan muutos on julkisesti nähtävillä 21.1.–4.2.2019. Vaasan kaupungin kaavoitus järjestää kaavasta yleisötilaisuuden 21.1.2019 klo 18:00 pääkirjaston Draama-salissa. Tilaisuudessa esitellään asemakaavaluonnosta ja siihen liittyvää materiaalia. Tervetuloa! ---------------------------- TIEDOTE 18.1.2019 Smart Technology Hub -asemakaavaan voi nyt vaikuttaa Smart Technology Hub -asemakaavaluonnos ja tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nähtävillä kaavoituksen ilmoitustaululla (Kirkkopuistikko 26 A) ja verkkosivuilla 21.1.-4.2.2019. Tuona aikana asemakaavan muutokseen voi ottaa kantaa toimittamalla mielipiteen kaavoitukseen. Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee osaa Vaskiluodon teollisuusalueesta. Kaavamuutoksen tavoitteena on kehittää aluetta yritysalueena ja teknologiakeskittymän tarpeisiin soveltuvana teollisuus- ja toimitila-alueena. – Nyt

Inbjudan och meddelande: Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub18.1.2019 15:00Kutsu

INBJUDAN 18.1.2019 Till medierna Välkommen på en tillställning för alla om detaljplanen för Smart Technology Hub! Detaljplaneändringen för Smart Technology Hub är offentligt framlagd under tiden 21.1–4.2.2019. Vasa stad ordnar en tillställning för alla om planen 21.1.2017 kl. 18 i Dramasalen i huvudbiblioteket. På tillställningen presenteras detaljplaneutkastet och material som berör det. Välkommen! ------------------- MEDDELANDE 18.1.2019 Nu kan du påverka detaljplanen för Smart Technology Hub Utkastet till detaljplan för Smart Technology Hub och ett reviderat program för deltagande och bedömning är framlagda på Planläggningens anslagstavla (Kyrkoesplanaden 26 A) och webbplats under tiden 21.1–4.2.2019. Under den här tiden kan du ta ställning till detaljplaneändringen genom att lämna in din åsikt till Planläggningen. Detaljplane- och tomtindelningsändringen berör en del av Vasklot industriområde. Målet för planändringen är att utveckla området som företagsområde och industri- och verk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme