Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki mukana vammaispalvelujen asiakaslähtöisessä kehitystyössä

Jaa

Vaasa-Laihia –yhteistoiminta-alueella toteutetaan ”Omannäköistä elämää” –hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa vammaisen henkilön itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja valinnanmahdollisuuksia palvelujen suunnittelu- ja toteuttamisprosessissa.

Hankkeessa tarkastellaan henkilökohtaisen budjetoinnin soveltuvuutta henkilöille, joilla on erilaisia toimintarajoitteita sekä avun ja tuen tarpeita. Kehitystyön tavoitteena on mallintaa henkilökohtaisen budjetoinnin prosessin paikallista järjestämistapaa sekä budjetilla saatavia palveluita vammaisen omannäköisen elämän mahdollistajana. Lisäksi kartoitetaan digitaalisten palveluiden mahdollisuuksia sekä lainsäädännön muutostarpeita.

– Henkilökohtaisen budjetoinnin mallissa asiakas on itse suunnittelemassa ja valitsemassa tarvitsemansa avun kokonaisuutta. Palvelukokonaisuus räätälöidään yksilölliseen tarpeeseen perustuen, kertoo projektipäällikkö Jessica Nygård.

Hankkeen käynnistystilaisuus 26.1.

Hankkeen käynnistystilaisuus järjestetään etänä Teamsin kautta 26.1.2021 klo 13.30-15.30. Tilaisuudessa kerrotaan valtakunnallisesta hankkeesta ja hankkeen käytännön toteutuksesta Vaasa-Laihia –yhteistoiminta-alueella. Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki vammaispalveluiden kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt.

– Osana kehitystyötä teemme alueellista verkostotyötä, johon ovat tervetulleita kehittämisestä kiinnostuneet vammaiset henkilöt, heidän läheisensä ja vammaisten henkilöiden parissa työskentelevät asiantuntijat. Tulemme hankkeen aikana järjestämään muun muassa työpajoja ja henkilökohtaisia haastatteluja paikalliselle verkostolle, havainnollistaa Nygård.

Palveluiden kehittämisestä tai työpajoihin osallistumisesta ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Verkoston työpajoihin osallistuminen mahdollistaa osallistujille omien näkemysten huomioimisen tulevaisuuden vammaispalvelujen kehitystyössä. Tiedotamme tilaisuudesta lisää myöhemmin.

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee valtionavustuksella Omannäköistä elämää –hanketta, joka on osa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoimaa valtakunnallista kehityshanketta. Alueellinen hanke päättyy 31.12.2021.

Hankkeen verkkosivu: www.vaasa.fi/omannakoistaelamaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Jessica Nygård, puh. 040 185 2310, jessica.nygard@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

Vuoden nuori taiteilija 2021 on Joel Slotte – Näyttely syksyllä Vaasassa15.1.2021 11:01:02 EETTiedote

Vuoden 2021 nuoreksi taiteilijaksi valitun Joel Slotten yksityisnäyttely nähdään syksyllä Vaasassa. Kokkolasta lähtöisin olevan kuvataiteilijan teoksia on esillä Tikanojan taidekodissa 1.10.2021-23.1.2022 osana juhlavuoden ohjelmistoa. Näyttely aloittaa yhteistyön Tampereen taidemuseon ja Vaasan kaupungin museoiden välillä valtakunnallisesti merkittävällä Vuoden Nuori Taiteilija -traditiolla, joka vuosittain nostaa esiin lupaavan alle 35-vuotiaan taiteilijan. Yhteistyö nostaa esiin yhtäältä alueellisen nuoren taiteilijan, ja toisaalta näyttely Tikanojan taidekodissa perustuu myös taidekodin lasten ja nuorten taidekasvatukselliseen painotukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme