Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki tarjoaa opiskelijoille elämyksiä syyskuussa

Jaa

Viikolla 38 Vaasan kaupunki tarjoaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin tarjoamiin palveluihin ilmaiseksi tai alennushintaan opiskelijakortilla. Mukana etuviikolla ovat Vaasan kaupunginorkesteri, Vaasan kaupunginteatteri, Vaasan kaupungin museot sekä Vaasan uimahalli.

Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen

Vaasan kaupunki tahtoo toivottaa opiskelijat tervetulleeksi Vaasaan Vaasa <3 Opiskelijat –etuviikon avulla. Etuviikolla 19.-25.9. korkeakouluopiskelijoilla on mahdollisuus tutustua kaupungin tarjoamiin palveluihin ilmaiseksi tai reilulla alennuksella opiskelijakorttia näyttämällä. Etuviikon avulla toivotaan, että uusi kotikaupunki tulisi opiskelijoille tutummaksi.

- Tarjoamme kaikille yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille viikon ajan ilmaisen sisäänpääsyn uimahalliin ja uimahallin kuntosaliin sekä kaikkiin kaupungin museoihin, joissa on näyttely etuviikolla. Tämän lisäksi kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri tarjoavat loistavia alennuksia etuviikon esityksiin. Opiskelijakorttia näyttämällä voi käydä uimassa ja museossa vaikka joka päivä, kannustaa sivistystoimen johtaja Christina Knookala.

Liikunta ja kulttuuri lisäävät onnellisuutta

Vaasassa on noin 13 000 korkeakouluopiskelijaa ja Vaasa onkin väkilukuun suhteutettuna yksi Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista. Vaasan kaupungin tulevien vuosien strategiassa toistuvat teemat onnellisuus ja hyvinvointi halutaan saada näkymään myös opiskelijoiden elämässä.

- Meille on tärkeää, että asukkaamme ovat onnellisia. Liikunta ja kulttuuritapahtumat lisäävät onnellisuutta, ja siksi halusimme madaltaa opiskelijoiden kynnystä löytää kaupungin tarjoamien liikunta- ja kulttuuripalveluiden pariin. Samalla myös haluamme edistää kaupungin pitovoimaa. Opiskelijat ovat meille tärkeitä ja toivomme, että mahdollisimman moni saisi töitä ja jäisi tänne pysyvästi opiskelujen jälkeen, taustoittaa Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Opiskelijoilla mahdollisuus tutustua kulttuuriin ja liikuntapalveluihin

Etuviikolla mukana ovat Vaasan kaupunginteatteri, Vaasan kaupunginorkesteri, Vaasan kaupungin museot sekä Vaasan uimahalli. Monipuolisen tarjonnan vuoksi opiskelijoilla on viikon aikana mahdollista tutustua kattavasti ja monipuolisesti kaupungin palveluihin.

Vaasan uimahallille ja uimahallin kuntosalille opiskelijoilla on ilmainen sisäänpääsy koko etuviikon ajan uimahallin ollessa avoinna yleisölle.

Vaasan kaupungin museoista mukana ovat Tikanojan taidekoti, Pohjanmaan museo sekä Vaasan taidehalli. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua museoiden valikoimaan ilmaiseksi opiskelijakorttia näyttämällä. Museot ovat avoinna etuviikolla normaalisti tiistaista sunnuntaihin klo 10-17. Museoissa on avoinna seuraavat näyttelyt:

Vaasan kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille West Side Story –musikaaliin liput alennetulla opiskelijahinnalla. Etuviikolla lipun hinta on 30€. Liput voi ostaa Netticketistä niin kauan kuin lippuja riittää tai teatterin lippukassalta 063253961. Näytöksiä on viikolla 38 torstaina 22.9. klo 13 sekä lauantaina 24.9. klo 13 ja 19.

Vaasan kaupunginorkesteri tarjoaa Ritzissä 24.9. klo 15.00 olevan Chaplin: Kultakuume / Chaplin: Guldfeber –konsertin liput alennetulla opiskelijahinnalla. Etuviikolla lipun hinta on 4€. Liput voi ostaa Netticketistä niin kauan kuin lippuja riittää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki/Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Gripbar, krambar och omöjlig – Årets unga konstnär 2022 Emma Jääskeläinens privatutställning i Kuntsi museum för modern konst30.9.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Årets unga konstnär 2022 är Emma Jääskeläinen. Konstnären, som är känd för sina massiva stenskulpturer, gör konst som är mångfasetterad, materialmedveten och lekfull. Konstverken visas på Kuntsi museum för modern konst 1.10 2022–29.1 2023. Samtidigt visas Kristian Krokfors utställning Forever Young. Krokfors, som är född i Österbotten, valdes till den allra första Årets unga konstnär 1984.

Käteen mahtuva, halattava, mahdoton – Vuoden nuori taiteilija 2022 Emma Jääskeläisen yksityisnäyttely Kuntsin modernin taiteen museossa30.9.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden nuori taiteilija 2022 on Emma Jääskeläinen. Massiivisista kiviveistoksista tunnetun taiteilijan monisäikeinen, materiaalitietoinen ja leikillinenkin taide esittäytyy Kuntsin modernin taiteen museossa 1.10.2022–29.1.2023. Samaan aikaan nähdään ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1984 valitun pohjalaissyntyisen Kristian Krokforsin näyttely Forever Young.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme