Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan keskustaan avataan uusi päiväkoti

Jaa

Vaasan kaupungin varhaiskasvatus avaa helmikuussa osoitteeseen Raastuvankatu 33 uuden, väliaikaisen päiväkodin. Suuri osa varhaiskasvatuspaikkaa hakevista perheistä toivoo paikkaa juuri keskustan alueelta, joten alueella on pulaa varhaiskasvatuspaikoista.

Uusi päiväkoti sijaitsee osoitteessa Raastuvankatu 33. Kuva: Susanna Saari
Uusi päiväkoti sijaitsee osoitteessa Raastuvankatu 33. Kuva: Susanna Saari

Uuteen kaksikieliseen päiväkotiin tulee tilat kolmelle varhaiskasvatusryhmälle: yksi suomenkielinen ryhmä alle 3-vuotiaille, yksi suomenkielinen joustavan rakenteen ryhmä 0-5–vuotiaille sekä yksi ruotsinkielinen joustavan rakenteen ryhmä 0-5–vuotiaille.

Päiväkodin nimi on Raastuvankadun päiväkoti - Rådhusgatans daghem. Tavoitteena on avata uusi päiväkoti jo helmikuun alussa, mutta aikataulu tarkentuu vielä.

Lakimuutokset lisänneet tarvetta varhaiskasvatuspaikoille

Vaasan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi kertoo, että varhaiskasvatusta koskevat lakimuutokset ovat ohjanneet yhä enemmän lapsia varhaiskasvatuksen piiriin.

- Asiakasmaksujen alentuminen, subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden rajauksen poistuminen sekä yli kolmivuotiaiden ryhmäkoon pienentyminen ovat kaikki tuoneet tarvetta lisäpaikoille varhaiskasvatuksessa myös Vaasassa.

Raastuvankadun väliaikaisen päiväkodin on tarkoitus toimia siihen saakka, kunnes keskustan alueelta löydetään muita sopivia tiloja varhaiskasvatukselle.

Osoitteessa Raastuvankatu 33 toimivat vielä tammikuun ajan Vaasan kaupungin konsernihallinnon väistötilat. Hallinto muuttaa tiloista pois helmikuun alkuun mennessä remontoituun hallintotaloon Vaasanpuistikolle.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Uusi päiväkoti sijaitsee osoitteessa Raastuvankatu 33. Kuva: Susanna Saari
Uusi päiväkoti sijaitsee osoitteessa Raastuvankatu 33. Kuva: Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme