Vaasan Oy

Vaasan leipoo kaikki Suomessa valmistamansa ruisleivät nyt 100-prosenttisesti kotimaisesta rukiista

Jaa
Vuoden 2016 lopulla julkistamansa ruislupauksensa mukaisesti Vaasan leipoo nyt Suomen suosituimman leivän, Vaasan Ruispalat, sekä kaikki muut Suomessa leipomansa ruisleivät 100-prosenttisesti kotimaisesta rukiista. Kotimaiseen rukiiseen siirtyminen on mahdollista viime vuosien parempien ruissatojen ansiosta. Vaasan käynnistää Raision kanssa yhteistyön suomalaisen rukiin sopimusviljelyttämisestä alkuvuodesta.

Kotimaisuus on ruisleivän ystäville tärkeää. Kuluttajatutkimuksemme mukaan rukiin kotimaisuutta ruisleivässä pitää tärkeänä peräti 80 % suomalaisista *). Yhä useampi suomalainen arvostaa kotimaisia raaka-aineita, ja ruuan alkuperä kiinnostaa koko ajan kasvavaa määrää kuluttajia **).

”Suomalaisten suhde ruisleipään on ainutlaatuinen. Ruisleivän ystävät ovat ilmaisseet vahvan toiveensa, että heidän lempituotteensa valmistetaan kokonaan kotimaisesta viljasta. Siksi haluamme tarjota kuluttajille sellaista ruisleipää, jota he arvostavat”, kertoo Thomas Isaksson, Vaasan Oy:n toimitusjohtaja.

Vaasanin Suomessa leipomissa vehnä- ja kauraleivissä on jo pitkään suosittu suomalaista viljaa, mutta kotimaisen rukiin saatavuus on ollut haastavampaa. Rukiin viljelyalan nostamiseksi on Suomessa tehty viime vuosina paljon työtä mm. Pro Ruis yhdistyksen kautta, ja tuloksia alkaakin jo näkyä.

”Vaasan Ruispalat leivotaan ominaisuuksiltaan tietynlaisesta rukiista, jonka saatavuus ei Suomessa ole ollut riittävä. Siksi olemmekin tehneet viime vuoden aikana paljon tutkimusta ja koeleivontaa, miten voisimme saavuttaa saman suutuntuman eri ruislaadulla, sillä Vaasan Ruispalojen ainutlaatuista, rakastettua makua emme aio muuttaa. Olemme nyt todella iloisia ja ylpeitä, että tästä päivästä lähtien Suomessa valmistetut ruisleipämme on leivottu täysin kotimaisesta rukiista, kotimaisella työllä, ja ne kantavat myös Hyvää Suomesta-merkkiä”, Isaksson toteaa.

Ruislupauksen taustalla on vahva pellosta pöytään -ajattelutapa, jonka Vaasan jakaa omistajansa Lantmännenin kanssa.

”Viljelysopimusten myötä tunnemme entistä paremmin raaka-aineen reitin pellosta pöytään. Käyttämällä kotimaista ruista leivonnassamme olemme osaltamme turvaamassa rukiin viljelyn jatkuvuutta ja maanviljelyn elinvoimaisuutta Suomessa. Samalla voimme paremmin kantaa vastuumme koko valmistus- ja toimitusketjun osalta”, Isaksson summaa.

Lisätietoja:

Thomas Isaksson, toimitusjohtaja, Vaasan Oy, p. 040 700 6709
thomas.isaksson@vaasan.com

Mira Perander, viestintäpäällikkö, Vaasan Oy, p. 050 560 3327

mira.perander@vaasan.com

Tuotekuva löytyy tuotekoodilla 12004 kuvapankistamme: www.vaasan.fi tai tästä linkistä: http://kuvapankki.vaasan.com/pages/view.php?ref=3418&k=

*) Lähde: Vaasan Oy:n kuluttajatutkimus, tammikuu 2017, n=700

**) Lähde: Suomi syö 2015

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Oy
Salmisaarenaukio 1
00180 Helsinki

020 446111http://www.vaasan.fi/

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 900 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä kahdeksassa leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 180 miljoonaa euroa.
www.vaasan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Oy

Vaasan Oy:n elokuussa käynnistämät yt-neuvottelut ovat päättyneet12.10.2018 09:30:00 EEST | Tiedote

Julkaisuvapaa 12.10.2018 klo 9.30 Vaasan Oy:n 27.8.2018 käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 8.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena päädyttiin kahvileivän irtotuotteiden valmistuksen lopettamiseen Kuusankosken ja Kiimingin leipomoissa. Neuvottelut johtivat 13 vakinaisen työsuhteen päättymiseen, minkä lisäksi 6 työsuhdetta päättyy muilla järjestelyillä. Neuvotteluiden alkaessa vaikutusten arvioitiin johtavan enintään 19 henkilön irtisanomiseen. Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä 104 henkilöä. Yhteistoimintaneuvotteluiden perusteena olivat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Kahvileivän irtotuotteiden valmistus Kuusankoskella ja Kiimingissä loppuu 31.1.2019 mennessä. ”Kauppojen paistopisteissä tapahtuva leipomotuotteiden paisto on viime vuosina kehittynyt isoin harppauksin, minkä vuoksi nyt lopetettava irtotuotteiden toimintamallimme on menettänyt kilpailukykynsä. Keskitymme nyt entistä vahvemmin ydinliiketoimintaamme eli pakatun tuoreen leivän valmistukseen. Toiminnan

Helsinkiläinen Anna Häkämies on Vuoden Kotileipuri18.9.2018 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsinkiläinen Anna Häkämies pokkasi ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden Kotileipuri -tittelin. Hänen leipomansa Hito hapan ruisleipä erottui viiden finalistileivän joukosta omintakeisella maullaan ja rapealla kuorellaan. Elintarvikealalla tuotekehityspäällikkönä toimiva Häkämies on urbaani leipuri, joka on itse laittanut alulle käyttämänsä juuren ja paistaa ruisleipänsä tavallisessa sähköuunissa.

Leipäinnovaatiosta energiaa lapsen ja koululaisen arkeen21.8.2018 12:30:00 EEST | Tiedote

Välipalojen rooli päivän ruokarytmissä on tärkeä. Parhaimmillaan fiksusti koottu välipala tuo sopivan määrän terveellistä lisäenergiaa aterioiden väliin ja auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan välipaloja syödään päivittäin kuitenkin vain alle puolessa lapsiperheistä (46 %). Vaasanin uutuus, Snäkki-välipalaleipä, tarjoaa helpon vaihtoehdon välipalahetkiin.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye