Vaasan Oy

Vaasan Oy suunnittelee kahvileipien irtotuotteiden valmistuksen lopettamista Kuusankoskella ja Kiimingissä

Jaa

Vaasan Oy suunnittelee kahvileipien irtotuotteiden valmistuksen lopettamista Kuusankoskella ja Kiimingissä ja käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on yhteensä 104 henkilöä. Toteutuessaan toimenpiteet voivat johtaa enintään 19 henkilön irtisanomisiin, lomauttamisiin tai osa-aikaistamisiin.

Vaasan Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koskien niitä Vaasan Oy:n leipomo- ja lähettämötyöntekijöitä, jotka työskentelevät kahvileipien irtotuotteiden valmistuksessa Kuusankoskella ja Kiimingissä, sekä Kuusankosken leipomon tuotannon toimihenkilöitä. Koska kahvileipien irtotuotteiden valmistuksen mahdollisella lopettamisella on vaikutuksia myös Vaasan Oy:n leipomomyymälöiden toimintaan, neuvottelujen piiriin kuuluvat myös kaikkien leipomomyymälöiden toimihenkilöt. Neuvottelujen piirissä on yhteensä 104 henkilöä.

Yhteistoimintaneuvotteluiden perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Suunnitelmat voivat toteutuessaan johtaa enintään 19 henkilön irtisanomisiin, lomauttamisiin tai osa-aikaistamisiin. Vaasan Oy:n arvion mukaan Kuusankosken toimihenkilöiden, Kiimingin työntekijöiden sekä Vaasan Oy:n leipomomyymälöiden osalta henkilöstöön kohdistuu enintään töiden uudelleenjärjestelyjä.

Neuvottelut alkavat 27.8.2018, ja niissä tullaan noudattamaan kuuden viikon neuvotteluaikaa.

Lisätietoja:

Thomas Isaksson
Vaasan Oy
toimitusjohtaja

puh. 040 700 6709

thomas.isaksson@vaasan.com

 
 

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Oy
Salmisaarenaukio 1
00180 Helsinki

020 446111http://www.vaasan.fi/
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 600 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä seitsemässä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 180 miljoonaa euroa. 
www.vaasan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Oy

Vaasan Oy:n elokuussa käynnistämät yt-neuvottelut ovat päättyneet12.10.2018 09:30:00 EEST | Tiedote

Julkaisuvapaa 12.10.2018 klo 9.30 Vaasan Oy:n 27.8.2018 käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 8.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena päädyttiin kahvileivän irtotuotteiden valmistuksen lopettamiseen Kuusankosken ja Kiimingin leipomoissa. Neuvottelut johtivat 13 vakinaisen työsuhteen päättymiseen, minkä lisäksi 6 työsuhdetta päättyy muilla järjestelyillä. Neuvotteluiden alkaessa vaikutusten arvioitiin johtavan enintään 19 henkilön irtisanomiseen. Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä 104 henkilöä. Yhteistoimintaneuvotteluiden perusteena olivat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Kahvileivän irtotuotteiden valmistus Kuusankoskella ja Kiimingissä loppuu 31.1.2019 mennessä. ”Kauppojen paistopisteissä tapahtuva leipomotuotteiden paisto on viime vuosina kehittynyt isoin harppauksin, minkä vuoksi nyt lopetettava irtotuotteiden toimintamallimme on menettänyt kilpailukykynsä. Keskitymme nyt entistä vahvemmin ydinliiketoimintaamme eli pakatun tuoreen leivän valmistukseen. Toiminnan

Helsinkiläinen Anna Häkämies on Vuoden Kotileipuri18.9.2018 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsinkiläinen Anna Häkämies pokkasi ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden Kotileipuri -tittelin. Hänen leipomansa Hito hapan ruisleipä erottui viiden finalistileivän joukosta omintakeisella maullaan ja rapealla kuorellaan. Elintarvikealalla tuotekehityspäällikkönä toimiva Häkämies on urbaani leipuri, joka on itse laittanut alulle käyttämänsä juuren ja paistaa ruisleipänsä tavallisessa sähköuunissa.

Leipäinnovaatiosta energiaa lapsen ja koululaisen arkeen21.8.2018 12:30:00 EEST | Tiedote

Välipalojen rooli päivän ruokarytmissä on tärkeä. Parhaimmillaan fiksusti koottu välipala tuo sopivan määrän terveellistä lisäenergiaa aterioiden väliin ja auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan välipaloja syödään päivittäin kuitenkin vain alle puolessa lapsiperheistä (46 %). Vaasanin uutuus, Snäkki-välipalaleipä, tarjoaa helpon vaihtoehdon välipalahetkiin.

Vuoden Kotileipuri -kilpailu innostaa ruisleivän pariin19.6.2018 15:21:50 EEST | Tiedote

Kesäkuussa alkanut valtakunnallinen Vuoden Kotileipuri -kilpailu on saanut useita kymmeniä osanottajia Suomen kansallisruoan ruisleivän taitajilta. Kilpailulla kunnioitetaan paitsi sukupolvia yhdistäviä suomalaisia leivontaperinteitä myös muistutetaan kotona leipomisen tärkeydestä ja kannustetaan useampia haastavana pidetyn rukiin pariin. Vaasan teettämän kyselytutkimuksen* mukaan jopa joka toisessa suomalaiskodissa leivotaan leipää tai sämpylöitä. Vaikka ruis tiedostetaankin leivistä terveellisimmäksi, tarttuu ruisjauhopussiin vielä pieni, mutta sitäkin omistautuneempi leipurijoukko. Vuoden Kotileipuri -kisan odotetaankin houkuttelevan uusia kokeilijoita kansallisleipäämme leipomaan.