Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan pääkirjaston Draama-salin lokakuun tapahtumissa monipuolisia aiheita

Jaa

Vaasan pääkirjaston Draama-salissa esiintyy torstaina 14.10. klo 18 muusikko ja toimittaja Pekka Laine, joka kertoo suomalaisesta iskelmälyriikasta. Keskiviikkona 20.10. klo 18 professori Timo Airaksinen puhuu uusimman kirjansa aihepiiristä. Torstaina 21.10. klo 19 kuullaan Maarit Hurmerintaa duo-keikalla.

Pekka Laine. Kuva: Pentti Hokkanen.
Pekka Laine. Kuva: Pentti Hokkanen.

Muusikko, säveltäjä ja radiotoimittaja Pekka Laine puhuu erityisesti Juha ”Junnu” Vainion teksteistä ja niiden vaikutuksesta nykytekstittäjiin. Tapahtuma järjestetään pääkirjaston Draama-salissa torstaina 14.10. klo 18–19.

Laine etsii opetuksia iskelmälyriikan suomalaisesta klassikosta. Hänen mukaansa Juha Vainion elämäntyössä soi sydämen sivistys, mikä on opettanut suomalaisia.

– Juha Vainio oli opettaja, myös kirjoittaessaan lauluja. Saman voi sanoa muistakin laululyriikan mestareistamme. Junnu, Reino Helismaa, Vexi Salmi, Juice ja muut raskaansarjan nikkarit ovat paitsi hauskuuttajia myös salaviisaita kansankynttilöitä, sanoo Laine.

Pekka Laine on toimittanut Yleisradiolle musiikkiohjelmia vuodesta 1990 sekä tehnyt dokumenttisarjoja mm. Rock-Suomeen, Iskelmä-Suomeen ja Klassiseen Suomeen vuosina 2009-2018. Lisäksi hän on toimittanut radio-ohjelmia, kuten Pekka Laineen ihmemaa (Radio Suomi) ja Muistojen bulevardi (Yle Radio 1). Hän on kirjoittanut artikkeleita suomalaisen populaarimusiikin historiasta moniin tietokirjoihin.

Professori puhuu seksuaalisuudesta 20.10.

Keskiviikkona 20.10. klo 18-20 vaasalaislähtöinen ja Ilkka-Pohjalaisen suosittu kolumnisti, professori Timo Airaksinen puhuu Draama-salissa uusimman kirjansa Himon ilo - ajatuksia seksistä ja seksuaalisuudesta (Bazar) aihepiiristä.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun esittämällä Airaksiselle kysymyksiä. Himon ilo on suomalaisia arvoja käsittelevän trilogian kolmas osa. Kirjassaan Airaksinen pohtii seksin ja seksuaalisuuden roolia ihmiselämässä.

Jäätelökesä ja muut hitit torstaina 21.10.

Torstaina 21.10. klo 19 alkaen kuullaan Maarit Hurmerintaa, joka on tehnyt komean uran pop- ja jazzlaulajana ja saavuttanut arvostusta niin suuren yleisön kuin ammattilaisten keskuudessa. Esitys on duo-keikka Draama-salissa.

Maarit Hurmerinnan tekemisessä ja elämässä näkyy voimakas rakkaus musiikkiin. Molempien Hurmerintojen uralle mahtuu käsittämätön määrä loistavia kappaleita ja lukuisia hittejä kuten Jäätelökesä.

Kaikkiin tilaisuuksiin on ilmainen sisäänpääsy. Draama-saliin mahtuu ainakin 120 osallistujaa.

Katso myös muut Draama-salin tapahtumat!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Musiikkivieraat: Tapahtumakoordinaattori Max Bäckman, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. 040 183 1956 max.backman@vaasa.fi

Kirjailijavieraat: Palvelupäällikkö Anna Pakka, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. 040182 4289, anna.pakka@vaasa.fi

Kuvat

Pekka Laine. Kuva: Pentti Hokkanen.
Pekka Laine. Kuva: Pentti Hokkanen.
Lataa
Timo Airaksinen. Kuva: Heta Gylling.
Timo Airaksinen. Kuva: Heta Gylling.
Lataa
Maarit Hurmerinta: Kuva: Maarit ja Sami Hurmerinta.
Maarit Hurmerinta: Kuva: Maarit ja Sami Hurmerinta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme