Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko poistaa jakelumaksun sähkön pientuotannolta: suurempi säästö aurinkopaneeleista

Jaa
Vaasan Sähköverkko poistaa pientuotannolta jakelumaksun, mikä parantaa muun muassa aurinkopaneeleista tulevan ylijäämäsähkön myynnin kannattavuutta. Maksu poistetaan toistaiseksi.
Kuva: Ann-Sofi Berg
Kuva: Ann-Sofi Berg

Verkkoon syötetyn ylijäämäsähkön siirrosta on peritty pieni hinta, 74 senttiä megawattitunnilta, eli 0,074 senttiä kilowattitunnilta. Muutos tuo pienen säästön omaa sähköä tuottavalle, mutta on yhtiöltä ennen kaikkea tapa yksinkertaistaa asioita.

- Haluamme edistää hiilivapaata ja sähköistyvää yhteiskuntaa sekä kuluttajien omien lähituotantoratkaisujen kehitystä, kertoo Vaasan Sähköverkon toimitusjohtaja Juha Rintamäki.

- Tämä on meille yksi tapa poistaa aurinkosähkön hyödyntämisestä turhia mutkia, kuten viime vuonna käyttöön ottamamme pientuotannon tuntinetotus.

Muutos astuu voimaan 1.8.2022 ja se koskee sähkön pientuottajia Vaasan Sähköverkon alueella. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Ann-Sofi Berg
Kuva: Ann-Sofi Berg
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme