Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkon rakennuttamassa kotkanpesässä tilaa pesueelle

Jaa

Viime vuoden lopulla Vaasan Sähköverkko Oy rakennutti merikotkille tarkoitetun pesän Sundomin saaristoon. Pesä on näin ollen ollut ensimmäistä kesää tarjolla alueella pesiville kotkille. Tekopesän rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, kun uuden sähkölinjan kulkureitti suunniteltiin alueelle, jossa on viime vuosina havaittu joitakin merikotkan pesintöjä. Pesän rakennuksesta vastasi Pohjanmaan Merikotkat ry.

Näkymä tekopesän pinnan tasalta, kun kehikkoa on naamioitu havuilla. Kuva: Pohjanmaan Merikotkat ry
Näkymä tekopesän pinnan tasalta, kun kehikkoa on naamioitu havuilla. Kuva: Pohjanmaan Merikotkat ry

Pesäpaikan valinnassa varmistettiin, että ympäristö olisi merikotkalle tyypillinen, että puu sopii pesimiseen ja että etäisyys muihin alueella oleviin, käytössä oleviin pesiin ja reviireihin olisi riittävä. Alueella olikin runsaasti pesäpuiksi sopivia kohteita.

- Merikotka valitsee pesäpuunsa huolella, kertoo Pekka Peura Pohjanmaan Merikotkat ry:stä. Tärkeää on, että puu on rakenteeltaan vahva ja korkea, ja että näkymät avautuvat laajalle, hän jatkaa. Vielä ei ole havaittu kotkaparia Vaasan Sähköverkon rakennuttamassa pesässä.

Yhdistys on vuosien saatossa rakentanut puolisensataa tekopesää Merenkurkun alueelle. Yhteensä alueella on tällä hetkellä noin 80 tarkastettua merikotkapariskuntaa.

- Todennäköistä kuitenkin on, että pariskuntia ja pesiä on näiden lisäksi suurikin määrä, toteaa Peura.

Vaasan Sähköverkko huomioi ympäristöarvot verkon rakentamisessa esimerkiksi voimajohtojen reittisuunnittelussa sekä uusien materiaalien valinnassa ja poistuvien kierrätyksessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Rintamäki
toimitusjohtaja, Vaasan Sähköverkko Oy
puh. 06 324 5213

Pekka Peura
Pohjanmaan Merikotkat ry
puh. 029 449 8206

Kuvat

Näkymä tekopesän pinnan tasalta, kun kehikkoa on naamioitu havuilla. Kuva: Pohjanmaan Merikotkat ry
Näkymä tekopesän pinnan tasalta, kun kehikkoa on naamioitu havuilla. Kuva: Pohjanmaan Merikotkat ry
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 140 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2018 oli noin 143 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Sähkölämmittäjälle ilmainen älylaitteisto kodin energianohjaukseen – ilmoittaudu mukaan pilottiin nyt!20.6.2019 08:15:00 EESTTiedote

Vaasan Sähkö hakee nyt omakotitalossa tai paritalossa asuvia sähkölämmittäjiä vuoden kestävään pilottiin, jossa tutkitaan kuluttajien osallistamista energiajärjestelmään ja mahdollisuuksia tasata kulutuspiikkejä. Mukaan valitut kuluttajat saavat vuodeksi täysin maksutta käyttöönsä laitteiston kodin älykkääseen energianohjaukseen. Samalla he pystyvät pienentämään omaa kulutustaan ja hiilijalanjälkeään.

Asiakasmäärää kasvoi 15 % tiukasta hintakilpailusta huolimatta9.4.2019 13:55:19 EESTTiedote

Pohjoismaiden kuiva kesä, polttoaineiden hintakehitys ja päästöoikeuksien jyrkkä hinnannousu korottivat vahvasti sähkön markkinahintaa vuoden 2018 toisen puoliskon aikana. Vaasan Sähkö onnistui kasvattamaan asiakasmääräänsä merkittävästi, mikä myös näkyi liikevaihdon kasvuna. Liikevoittoa rasitti Seinäjoen voimalaitoksen omistusjärjestelyistä johtunut 5 miljoonan euron kertaluonteinen sähkönhankintakulu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme