Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra ÖsterbottenEtelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Vaasan seudun ja Isokyrön kuntiin (Korsnäs, Maalahti, Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Laihia ja Isokyrö) päivitetään liikenneturvallisuussuunnitelma. Kuntalaisten mielipiteet ja kokemukset ovat tärkeä lähtökohta suunnitelman laadinnassa.

Jaa

Suunnittelun tueksi tarvitaan kuntalaisten kokemuksia kuntien liikenneturvallisuuden nykytilasta ja liikkumismahdollisuuksista. Näitä kokemuksia kartoitetaan kuntalaisille tai muutoin alueella liikkuville järjestettävällä kyselyllä.

Kuntalaisten kokemuksia "läheltä piti" tilanteista kerätään kyselyllä.
Kuntalaisten kokemuksia "läheltä piti" tilanteista kerätään kyselyllä.

Kyselyllä selvitetään vastaajien liikkumistottumuksia ja niitä asioita, jotka mahdollisesti aiheuttavat turvattomuutta liikenteessä sekä vaaralliseksi tai ongelmalliseksi koettuja paikkoja, jotka eivät välttämättä ilmene onnettomuustilastoista. Kyselyn avulla on myös mahdollisuus tuoda suunnittelijoiden tietoon ne liikenteen paikat, joissa liikkuminen tuntuu turvattomalta esimerkiksi lukuisten "läheltä piti" -tilanteiden takia tai korkeiden ajonopeuksien vuoksi.

Kyselyssä kuntalaisilla on mahdollisuus kertoa, mitkä ovat eri kulkumuotoihin kohdistuvat ongelmat ja muut turvattomuutta aiheuttavat asiat. Kyselyllä kartoitetaan myös vastaajien omia liikkumisvalintoja ja liikennekäyttäytymistä.

Kyselyihin voi vastata 17.7.2022 asti

Kyselyyn voi vastata seuraavan linkin kautta:

https://response.questback.com/destiaoy/vs_asukaskysely

Linkki kyselyyn löytyy myös kaupunkien internetsivuilta.

Suunnitelman tavoite

Suunnitelman tavoitteena on laatia toteutusmahdollisuuksiltaan realistinen ja käytännönläheinen suunnitelma turvallisen ja kestävän liikkumisen parantamiseksi Vaasan seudun ja Isokyrön kuntien alueilla. Suunnitelmassa laaditaan analyysi liikenneturvallisuuden nykytilanteesta, asetetaan alueelle liikenneturvallisuustavoitteet, suunnitellaan liikenneympäristön parantamistoimenpiteet, selvitetään suunnittelualueen esteettömyystilanne sekä motivoidaan kaupungin ja kunnan liikenneturvallisuusryhmiä aktiiviseen liikenneturvallisuustyöhön.

Liikenneturvallisuustyön visiona on, ettei kenenkään tarvitsisi kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä. Tämän vision konkretisoimiseksi asetetaan tavoitteet ja painopistealueet kuntien liikenneturvallisuustyölle.

Suunnitelman laatijat ja aikataulu

Suunnitelman tilaajana on Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Lisäksi suunnitelman laatimiseen osallistuvat kuntien sekä Liikenneturvan ja poliisin edustajat. Suunnitelmaa laativa konsultti on Destia Oy. Liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen aloitettiin huhtikuussa 2022 ja se valmistuu vuoden 2023 maaliskuussa.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja suunnitelmasta mielellään antavat:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus:
Kjell Lind, liikenneturvallisuusvastaava
puh. 040 5383 509, kjell.lind@ely-keskus.fi

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus: 
Anne Peltoniemi, liikenneturvallisuusasiantuntija 
puh. 040 517 7721, anne.peltoniemi@ely-keskus.fi 

Vaasa:
Pertti Hällilä, liikennesuunnittelupäällikkö
puh. 040 5813 150, pertti.hallila@vaasa.fi

Korsholm:
Ben Antell, teknisk direktör
tfn 050 69618, ben.antell@korsholm.fi

Vörå:
Jan Östman, teknisk direktör
tfn 050 538 0190, jan.ostman@vora.fi

Laihia:
Jari Mansikka-aho, tekninen johtaja
puh. 050 329 6519, jari.mansikka-aho@laihia.fi

Isokyrö
Petri Hänninen, tekninen johtaja
puh. 050 413 9439, petri.hanninen@isokyro.fi

Malax:
John Södergran, teknisk direktör
tfn 050 430 4430, john.sodergran@malax.fi

Korsnäs:
Ulf Granås, teknisk chef
tfn 050 5910 056, ulf.granas@korsnas.fi

Destia:
Tapio Heiskanen, tapio.heiskanen@destia.fi
Johtava asiantuntija, projektipäällikkö
Liikenne ja kaupunkiympäristö
p. +358 41 731 3119
Puutarhakatu 53, 20100 Turku

Kuvat

Kuntalaisten kokemuksia "läheltä piti" tilanteista kerätään kyselyllä.
Kuntalaisten kokemuksia "läheltä piti" tilanteista kerätään kyselyllä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Pohjalaisvesistöissä tehty sinilevähavaintoja etenkin merialueilla (Pohjalaismaakunnat)11.8.2022 12:29:19 EEST | Tiedote

Viikolla 32 Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla sijaitsevista ELY-keskuksen virallisista levähavaintopaikoista sinilevää havaittiin kuudessa havaintopisteessä. Sinilevää havaittiin hieman Luodonjärvellä Pohjoisen luodontien itäpuolella, Kuortaneenjärvellä Länsirannan läheisyydessä, Alajärvellä Pynttärinniemessä Hauta-ahon uimarannalla, Ähtärinjärvellä Kylmälahden levähdyspaikan rannalla sekä Peränteen venevalkaman havaintopisteellä Ähtärissä.

Observationer av blågröna alger särskilt i havsområdena i Österbotten (landskapen i Österbotten)11.8.2022 12:29:18 EEST | Tiedote

Under vecka 32 observerades blågröna alger vid sex av NTM-centralens officiella observationsplatser i Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten. Ringa mängder blågröna alger observerades i Larsmosjön öster om Norra Larsmovägen, i Kuortaneenjärvi nära Länsiranta, i Alajärvi vid Hauta-aho badstrand i Pynttärinniemi, i Ähtärinjärvi vid stranden av rastplatsen i Kylmälahti samt vid Peränne båtstrand i Etseri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme