Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan taidehallin näyttelyssä on Aamu Tikkasen ja Markku Haanpään teoksia

Jaa

Vaasan taidehallissa avautuu 24.8. Aamu Tikkasen ja Markku Haanpään yhteisnäyttely ”Maatuville”, jossa maa ja kivi kohtaavat sekä materiaaleina että maalausten innoittajana. Näyttely on esillä 29.9.2019 saakka.

Aamu Tikkanen: yksityiskohta maalauksesta, öljy kankaalle, 2019
Aamu Tikkanen: yksityiskohta maalauksesta, öljy kankaalle, 2019

Aamu Tikkanen ja Markku Haanpää jakavat kiinnostuksen maahan ja näyttelyn teema rakentuukin tämän elementin ainesosista; maata voi ajatella geologisena prosessina, elämän mahdollistajana tai maalausaineena.

Näyttelyn nimi ”Maatuville” kantaa mukanaan maaelementin ja kokonaisen planeetan. Nimi on monitulkintainen, melkein runo itsessään, mutta aukeaa moniselitteisyydessään vain suomeksi. Nimi koostuu osista ”maa” ja ”tuville”, joista jälkimmäinen ohjaa ajatukset asumuksiin ja ollessaan yhdessä sanan ”maa” kanssa, voi sen ajatella viittavan myös muinaisiin kiviröykkiöhautoihin, jotka ovat olleet Aamu Tikkasen yksi kiinnostuksenkohde.

- Sana ”Maatuville” viittaa myös meihin kaikkiin maatuviin, sillä maanpoveen me kaikki lopulta painumme, jättäen merkkejä olemassaolostamme, Tikkanen ja Haanpää kuvailevat.

Näyttely on matka taiteilijoiden prosesseihin

Haanpään maalaukset ovat syntyneet lähtökohtinaan savimaali, huoli ympäristöstä, mikro- ja makrokosmokselliset otannat sekä materiaalin oma elävyys. Työskentelyssä näkyy myös maaliaineen oma kulkevuus sattumineen, joita Haanpää on ohjannut haluttuun suuntaan.

Tikkanen lähestyy maalausta sen luonnollisen eleen viitoittamana, pohtien työnsä taustalla muun muassa kysymyksiä luonnon ja kulttuurin suhteista sekä omista kulttuurisista juuristaan. Tikkasen maalausprosessi pohjautuu maalaustapahtuman elinvoimaisuuteen sekä hitaaseen avautumiseen.

Näyttelyn osalta taiteilijat ovat työskennelleet omilla tahoillaan. Tikkanen asuu sekä työskentelee Kurikassa ja Haanpää Loimaalla. Molemmat taiteilijat ovat pohjalaissyntyisiä.


Tiedotuskuvia: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/fFVYiHh4AfA662G

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keskiviikko-perjantai: tuottaja Marcus Lerviks
Vaasan kaupungin museot
p. 040 191 2729
marcus.lerviks@vaasa.fi

Kuvat

Aamu Tikkanen: yksityiskohta maalauksesta, öljy kankaalle, 2019
Aamu Tikkanen: yksityiskohta maalauksesta, öljy kankaalle, 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme