Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan taidehallin uuden näyttelyn teokset liikkuvat myyttisen ja todellisen rajamailla

Jaa

Vaasan taidehallissa avautuu lauantaina 27.10. Sari Bremerin ja Iina Heiskasen näyttely VOX DUO! – Kahdella äänellä. Näyttelyssä Bremerin runsaat ja värikylläiset maailmat sekä Heiskasen vähäeleiset ja hiljaiset varjoteemat kulkevat rinnakkain käyden vuoropuhelua tilassa ja luoden uusia merkityksiä. Näyttely on esillä 25.11.2018 asti.

Sari Bremer: Mirroring the night (2018), foto: Stefan Bremer
Sari Bremer: Mirroring the night (2018), foto: Stefan Bremer

Sari Bremer (s. 1976) ja Iina Heiskanen (s. 1974) ovat Helsingissä asuvia ja työskenteleviä taiteilijoita. Taiteilijat jakavat työhuoneen, joka on taiteellisen työskentelyn lisäksi paikka taiteesta ja taiteellisista valinnoista keskustelemiselle.

Sari Bremer työskentelee pääsääntöisesti monivärisesti metalligrafiikan menetelmin. Aiheet voivat tuntua arkkityyppisiltä ja siltä, että ne merkitsisivät jotakin tiettyä asiaa. Lähemmin tarkasteltaessa ei kuvien merkitys olekaan niin ilmeinen, vaan niissä esiintyvät symbolit ovatkin tuntemattomia.

Bremerin teoksissa taidokas tekninen toteutus ja runsas värikylläinen ilmaisu saavat aikaan voimakkaita tunnelmia. Teokset avaavat meille ikkunoita myyttisiin maisemiin ja tarujen maailmoihin. Katsoja voi löytää niistä loputtomasti uusia ulottuvuuksia ja seurattavia tarinan juonteita. Vaikka työt ovat allegorisia, ne toimivat visuaalisina kokonaisuuksina eikä kuvien symboliikkaa tarvitse tulkita.

Iina Heiskanen käsittelee teoksissaan aikaa ja sitä, kuinka se ilmenee varjojen ja rakenteiden maailmassa. Varjojen liike ja niiden hetkellisyys ovat olleet hänen työskentelynsä keskiössä usean vuoden ajan. Heiskasen teokset on usein toteutettu puupiirroksina paperille ja niiden ilme on abstrakti.

Näyttelyssä on uusia teoksia

Näyttelyssä on esillä uusia uniikkeja teoksia, jotka Iina Heiskanen on toteuttanut puupiirroksina kankaalle. Pääpaino näissä teoksissa on varjoissa arkkitehtonisissa rakenteissa ja kuinka tila pikkuhiljaa muuttuu abstraktiksi. Paperille toteutetut aiheet tuovat voimakkaampien rakenteiden rinnalle varjoja ja fragmentteja aineettomasta maailmasta, joka on läsnä tilassa rakenteiden ja esineiden välissä. Teokset ovat syntyneet Taiteen edistämiskeskuksen näyttöapurahan tuella.

Vaasan taidehallin näyttely on taiteilijoiden toinen yhteisnäyttely. Näyttelyssä taiteilijoiden erilaiset maailmat kohtaavat samassa tilassa ja kutsuvat katsojan katsomaan maailman rakenteita sekä tarinoita eri kanteilta ja näkemään sen monimuotoisuuden.

Näyttelyä on tukenut Svenska Kulturfonden.

www.saribremer.net

www.iinaheiskanen.com

Tiedotuskuvat: https://oc.vaasa.fi/index.php/s/ggmHzire9t9kvyL

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vs. museotoimenjohtaja Auli Jämsänen
Vaasan kaupungin museot
p. 040 764 4125
auli.jamsanen@vaasa.fi

Kuvat

Sari Bremer: Mirroring the night (2018), foto: Stefan Bremer
Sari Bremer: Mirroring the night (2018), foto: Stefan Bremer
Lataa
Iina Heiskanen: Black rhombus with black line (2018), foto: Iina Heiskanen
Iina Heiskanen: Black rhombus with black line (2018), foto: Iina Heiskanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme