Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan terveyskeskus jälleen viiden tähden koulutuspaikka

Jaa

Nuorten Lääkärien Yhdistys (NLY) on tehnyt vuosittaisen selvityksen erikoistuvien lääkärien koulutuspaikoista ja rankingin Suomen parhaista koulutussairaaloista ja -terveyskeskuksista. Jo kolmatta vuotta peräkkäin Vaasan terveyskeskus ja Vaasan keskussairaala ovat viiden tähden koulutuspaikkoja.

– Tulos on hyvin merkittävä, sillä viiden tähden saaminen ei ole itsestäänselvyys. Teemme edelleen kovasti töitä ja kehitämme koulutustoimintaamme suunnitelmallisesti. Haluamme olla jatkossakin viiden tähden koulutuspaikka, iloitsee Vaasan kaupungin koulutusylilääkäri Tanja Eriksson.

Eriksson kertoo, että Turun yliopiston kanssa yhteistyö on entistä tiiviimpää. Uusia erikoislääkärikouluttajia ja lähiohjaajia on koulutuksessa koko ajan.

– Meillä on yhteensä 16 kouluttajaa ja ohjaajaa, joilla kaikilla on kouluttajapätevyys eli pedagogista koulutusta. Lisäksi kaikki lääkärit ohjaavat lääketieteen kandidaatteja vastaanotoilla, neuvoloissa, kouluterveydenhuollossa ja muissa toimipisteissä, kuvailee Eriksson.

Moniammatillisuus ja yhteistyö muiden ammattilaisten kanssa on vahvasti esillä sekä kandidaattien opetuksessa että erikoistuvien koulutustoiminnassa. Myös Vaasan keskussairaalan kanssa on käynnissä yhteistyöprojekti Ruotsista valmistuvien nuorten lääkärien koulutukseen liittyen.

Vaasassa vankkaa osaamista

Vaasan terveyskeskus, Rovaniemen terveyskeskus ja Vaasan keskussairaala ovat ainoat, jotka ovat saaneet viisi tähteä kolme vuotta peräkkäin.

– Vaasa on ainoa paikka, missä sekä terveyskeskus että keskussairaala ovat yltäneet kolmena vuonna peräkkäin viiteen tähteen. Tämä on todella hienoa! vahvistaa avohuollon ylilääkäri Leena Kettunen Vaasan kaupungilta.

– Kiitokset kuuluvat ansaitusti ohjaaville lääkäreille ja koko henkilökunnalle, jotka kannustavat toisiaan ja luovat positiivisen työyhteisön. Kiitokset kuuluvat myös nuorille koulutettaville lääkäreille, jotka ovat erittäin motivoituneita ja antavat uusia kehitysideoita, kiittävät Kettunen ja Eriksson.

Vuoden 2019 tuloksissa viisi tähteä saivat yhteensä 26 koulutuspaikkaa koko Suomessa. Selvitys kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: www.nly.fi/koulutuspaikkakysely/tulokset2019/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutusylilääkäri Tanja Eriksson, puh. 040 357 9586, tanja.erikssson@vaasa.fi
Avohuollon ylilääkäri Leena Kettunen, puh. 06 325 1626, leena.kettunen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme