Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan tutkitut uimarannat täyttävät edelleen laatuvaatimukset

Jaa

Vaasassa ja Laihialla maanantaina 19.7.2021 otettujen uimavesinäytteiden mukaan kaikkien tutkittujen uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset.

Näytteet on otettu kaikilta Vaasan 12 yleiseltä uimarannalta, joita ovat Ahvensaari, Hietasaari, Kustaanlinna, Mansikkasaari, Strömsö, Isolahti, Kronvik, Leirintäalue, Paratiisisaari, Vikinga sekä Merikaarron etelä- ja pohjoisranta. Lisäksi näytteet on otettu Laihian Säivänkankaan uimapaikalta.  

Kaikkien tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset. 

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla. 

Katso taulukosta  tarkemmat tulokset. 

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen vedenlaatua uimakaudella 15.6.-31.8.2021. Seuraava ja uimakauden viimeinen näytteenottopäivä on 9.8.2021. 

Sinileväesiintymiä ei ole todettu 

Sinileväesiintymiä ei todettu näytteenoton yhteydessä yleisillä uimarannoilla Vaasassa ja Laihialla. 

Lämpimien ja tyynten säiden jatkuessa sinileviä voi esiintyä uimavedessä. Sinilevät voivat esiintyä vedessä hippusina tai värjätä veden vihreäksi. 

Vaasan kaupunki seuraa yleisten uimarantojen uimaveden sinilevätilannetta ja tiedottaa tilanteesta. Sinilevän määrä vedessä voi kuitenkin vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana. Siksi uimarin kannattaa itse aina arvioida silmämääräisesti uimavettä ennen uimista. Jos havaitsee uimavedessä esimerkiksi normaalista poikkeavaa väriä, hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta uimarannan ylläpitäjälle tai kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Yhteyshenkilöt

Ilona Peurala, terveysinsinööri, puh. 040 182 1160, ilona.peurala@vaasa.fi
Steve Johnson, ympäristötarkastaja, puh. 040 708 0224, steve.johnson@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme