Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan tutkitut uimarannat täyttävät laatuvaatimukset 

Jaa

Maanantaina 29.6.2020 otettujen uimavesinäytteiden mukaan tutkittujen uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset.

Näytteet on otettu Kustaanlinnan, Ahvensaaren, Hietasaaren, Mansikkasaaren, Strömsön, Paratiisisaaren, Viikingan, Isolahden, Kronvikin, Tropiclandian, leirintäalueen, Saarenpään ja Merikaarron uimarantojen vesistä. 

– Vedenlaatuvaatimukset täyttyivät kaikilla uimarannoillamme, eivätkä kesäkuun helteet vaikuttaneet sinileväesiintymisten syntyyn uimarantojen vesialueilla, kertoo Vaasan kaupungin terveysinsinööri Maarit Kantola. 

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan suolistoperäisten enterokokkien määrä on oltava alle 200 pmy/100 ml ja Escherichia colin on oltava alle 500 mpn/100 ml. Syanobakteereja eli sinileviä ei saa havaita aistinvaraisesti uimavedessä tai uimarannalla. 

Liitteenä olevasta taulukosta löytyvät tulokset. 

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen (15 kpl) vedenlaatua uimakaudella 15.6. - 31.8.2020. Seuraavat näytteenottopäivät ovat 20.7. ja 10.8.2020. 

Yhteyshenkilöt

Ulla Udd, ympäristöinsinööri puh.040 5055 662 
Steve Johnson, ympäristötarkastaja puh. 040 7080 224 
Maarit Kantola, terveysinsinööri puh. 040 555 1184 

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme